Mozaik család, nevelőapa. Nálatok hogy működik?
2-2 hozott gyermek. Az én lányaimmal élünk. Az elején megbeszéltük, hogy egy családként a nevelésbe is beleszólhat, a saját apjuk amúgyis csak havi egyszer viszi el őket 2 órára.
Az évek alatt azt vettem észre, hogy már idegesítik a férjemet a gyerekeim. Minden apróságért veszekszik velük. Persze, kell a rend, a fegyelem, de pozitív megerősítés sosincs. A nagylányomat érdekli a divat, kizárólag itthon néha sminkeli magát, majd lemossa. Mindig leszólja, hogy milyen rémisztő. A kisebbik lányom sajnos túlsúlyos lett, de a férjem csak üdítőt iszik, a lányom pedig ha nem látom, akkor ő is. Én tiltom, akkor én vagyok a rossz. És gúnyolódik rajta, hogy milyen dagi, de tonnaszámra veszi az édességet, a gyerek pedig ezt látja. Nem érti.
Ez még hagyján, igyekszem kihozni a legjobbat ebből.
De ha itt vannak a gyerekei, akkor sajnos kivételez velük. Amit az enyémeknek sosem enged, azt az övéi megtehetik. Tudom, hogy kéthetente hétvégén nem lehet nevelni, körbe is ugrálom őket, de ha az övéi rosszalkodnak, akkor ejnye-bejnye, de ha az enyémek, akkor üvölt velük.
És mondtam már neki, hogy fáj, ha csúnyán beszél a gyerekeimről, fogadja el olyannak őket, amilyenek. Alapból nincs gond velük, csak kamaszodik az egyik, a másik hiperaktív. Soha nem tudnék rosszat mondani az övéiről, az enyémeket allandóan gúnyolja.
Mit tehetnék a beszélgetésen kívül?
Házasok vagytok? A Te lakásodban laktok?
Tedd ki.
3 év?????
Te vagy nem vagy eszednél kérdező, vagy bármi áron, de kell a hímtag, hogy ennyit tűrsz a lányaid kárára, már bocs.
Beadod szépen a válópert és kiteszed a lakásból, ha azt akarod, hogy a lányaid felnőttként nézzenek is valamibe!
Ha a gyereke(i)mre egyszer rá üvöltene a partnerem, fogom szépen a vállánál fogva, kap egy Tesco-s szatyrot, amibe fontosabb cuccait pakolhatja, többi kuka vagy szeretetszolgálat.
Ha a beszélgetés nem segít, akkor lehet elmenni és olyannal összejönnie legközelebb, akinek nincs gyereke. Ennyi.
Kérdező, akkor próbálj az empátiájára hatni. Hogy megértse, mit okoz a bántó szavaival a lányodban.
Egy lánynak az apja az első tükör a nőiességéről. Egész életében olyannak látja majd magát, amilyennek ez a tükör mutatta őt.
Én nem tudhatom, hogy egyébként mennyire működik jól a családotok. De ha valaki egyfolytában sérül, és ezt nem lehet kommunikációval megoldani, akkor lehet, hogy újra kellene gondolni, hogy jó-e ez így, ahogy most van.
23-as, pontosan így gondolom én is. Egy lánynak az a legfontosabb elsősorban, hogy az apja, anyja mit gondol róla.
Sokat beszélgettünk erről már, abban igazat adok neki, hogy szorosabban kell fogni őket, mert én vagyok az engedékenyebb, pláne, hogy lányok.
De nekem a módja nem tetszik, ahogy ezt előadja, ahogy nevel. Úgy gondolom, ha üvöltök a gyerekkel, akkor ő is üvölteni fog velem, a testvérével. Ha én hülyézem, akkor annak is fogja gondolni egy idő után. De ha azt látja itthon, hogy szépen beszélnek egymással, velük a szülők, akkor azt tanulja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!