Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mozaik család, nevelőapa....

Mozaik család, nevelőapa. Nálatok hogy működik?

Figyelt kérdés

2-2 hozott gyermek. Az én lányaimmal élünk. Az elején megbeszéltük, hogy egy családként a nevelésbe is beleszólhat, a saját apjuk amúgyis csak havi egyszer viszi el őket 2 órára.

Az évek alatt azt vettem észre, hogy már idegesítik a férjemet a gyerekeim. Minden apróságért veszekszik velük. Persze, kell a rend, a fegyelem, de pozitív megerősítés sosincs. A nagylányomat érdekli a divat, kizárólag itthon néha sminkeli magát, majd lemossa. Mindig leszólja, hogy milyen rémisztő. A kisebbik lányom sajnos túlsúlyos lett, de a férjem csak üdítőt iszik, a lányom pedig ha nem látom, akkor ő is. Én tiltom, akkor én vagyok a rossz. És gúnyolódik rajta, hogy milyen dagi, de tonnaszámra veszi az édességet, a gyerek pedig ezt látja. Nem érti.

Ez még hagyján, igyekszem kihozni a legjobbat ebből.

De ha itt vannak a gyerekei, akkor sajnos kivételez velük. Amit az enyémeknek sosem enged, azt az övéi megtehetik. Tudom, hogy kéthetente hétvégén nem lehet nevelni, körbe is ugrálom őket, de ha az övéi rosszalkodnak, akkor ejnye-bejnye, de ha az enyémek, akkor üvölt velük.

És mondtam már neki, hogy fáj, ha csúnyán beszél a gyerekeimről, fogadja el olyannak őket, amilyenek. Alapból nincs gond velük, csak kamaszodik az egyik, a másik hiperaktív. Soha nem tudnék rosszat mondani az övéiről, az enyémeket allandóan gúnyolja.

Mit tehetnék a beszélgetésen kívül?

2018. nov. 2. 23:50
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
8-as, nem mindegy, hogyan mondjátok neki. Lehet kedvesen, építő jelleggel, és lehet gúnyosan, alázva. A kettő között hatalmas a különbség.
2018. nov. 3. 11:02
 12/27 A kérdező kommentje:
Még annyit fűznék hozzá, hogy nem az üdítőivással van a gond, hanem azzal a stílussal, hogy te nem ihatsz, mert nagy lesz a segged, meg te még csak egy gyerek vagy, meg azért, mert én azt mondtam. Ezek vajon érvelések?
2018. nov. 3. 11:09
 13/27 anonim ***** válasza:
94%
Nem, nem gúnyosan szoktuk mondani és az általad felsoroltak valóban nem érvek. Ezeket valóban nem kell eltűrni. Le lehet ülni vele, természetesen a gyerekek nélkül és elmondani, hogy ezt a stílust te nem akarod, nem engeded és nem is vagy hajlandó elviselni. El kell mondani, hogy a gond nem az, hogy van véleménye, hanem azg a mód, ahogy annak hangot ad. De mondjuk elképzelni se tudom, hogy ezt csak a te gyerekieddel teszi, veled nem ugy viselkedik. Nem tudom miota vagytok hazasok es miota viselkedik igy. Gondold végig, nem történt e valami ami ezt kiváltotta belőle. 8. voltam
2018. nov. 3. 12:13
 14/27 A kérdező kommentje:

13-as, a kivételezés mindig is megvolt, de kordában tudtam tartani.

És igazad van, egy ideje velem is hasonló. Ha leülök vele megbeszélni a problémát, akkor nem látja az egészet problémának, majd egy idő után mérges lesz, kiabál és tör-zúz.

Erre is rákérdeztem, azt mondja mindig nem történt semmi változás, szerinte minden rendben van velünk.

2018. nov. 3. 15:32
 15/27 anonim ***** válasza:
Hany éve vagytok együtt?
2018. nov. 3. 15:33
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Nos, addig állj ki a lányaidért, legalább te,ha már az ex-férjed nem, ameddig nem késő, mert felnőttként sokba nem fognak nézni és a fejedre olvassák, hogy hagytad így viselkedni a nevelőapjukat.

A tiltással nem fogsz sokra menni, most mondom.

Ennek a muksónak megmondanám, hogy vagy próbál normálisan viselkedni a lányaimmal, vagy repül. Ergo: nem gúnyolódik egyik lányomon sem, valamint nem üvöltözik velük, mint egy fába szorult féreg.

Adnék egy ultimátumot: ha 1 hónap alatt x mennyiséget üvöltözik a gyerkeiddel, akkor kövi hónapban hasta el juicio del divorcio(viszlát a válóperig)!

Lehet, nem lesz könnyű, de a lányaid hálásak lesznek ezért a lépésért, higgy nekem.

2018. nov. 3. 15:39
 17/27 A kérdező kommentje:
3 éve vagyunk együtt.
2018. nov. 3. 19:03
 18/27 A kérdező kommentje:
Megpróbálok még egyszer beszélni vele, de már úgy érzem, nem is akarom a változást. A szeretetet és a temperamentumot nem lehet kierőszakolni, megváltoztatni.
2018. nov. 3. 19:04
 19/27 anonim ***** válasza:
91%

Kommunikáció, ahogy már előttem leírták. Nem az a baj, hogy nevel, hanem AHOGY nevel. Érzelmileg bántalmazza a lányodat folyamatosan, ehhez nincs joga senkinek.

Én hiszek a mozaikcsaládban, de sajnos az is működhet rosszul. Már az elején szólni kellett volna a kivetelezések miatt, és már az első verbális bántalmazásnál borítani kellett volna az asztalt, ugyanúgy, mintha pl. pofont adott volna a gyereknek. Így utólag már sokkal nehezebb.

Nálunk is nehéz eset a fiam, és nálunk a lányom kap pozitív megkülönböztetést a pótapjától, de én szóvá teszem, amikor túllép a párom egy határt. Engem velük együtt kell elfogadni, mind a kettővel, a hibáikkal, egy életen keresztül. Ez akkor működik, ha mindenki dolgozik rajta, mindenki alkalmazkodik a másikhoz. És tud jól működni. Mert lehet, hogy az elején a másik észre sem veszi, hogy bántó, ahogy viselkedik, ha nem tudatosítjuk benne. De ha ráhagyjuk, egyre jobban elmérgesedik a helyzet, és valóban, ahol gúny van, ott már nincsen szeretet...

2018. nov. 3. 19:09
 20/27 A kérdező kommentje:

19-es, hidd el, számtalan beszélgetésen vagyok túl. Az első pillanattól kezdve szólok neki, ha úgy látom, túllő a célon. Mindig megkapom, hogy elkényeztetem őket.

Az én gyerekeim sosem kapnak tőle pozitív megerősítést.

2018. nov. 3. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!