Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy alakulhatott ki ez a...

Hogy alakulhatott ki ez a véleményük, ha közben nem is ismerik?

Figyelt kérdés
Nem olyan régóta vagyok együtt barátnőmmel és elég egyértelmű, hogy szüleim nem kedvelik, de még annyi gerinc sincs bennük, hogy ezt nekem megmondják, csak valamelyik nap pont meghallottam, hogy barátnőmről beszélnek. Nem szokásom hallgatózni, de szerintem ez pont egy olyan dolog, ami rám tartozik. Szüleim kb ódát zengtek arról, hogy barátnőm mennyire buta(ezt 5x kihangsúlyozták), csúnya, unintelligens stb, apám pedig előszeretettel ku...rvázza le. Ismét megemlíten, nem is ismerik. Kb 3x találkoztak vele és ennyiből szerintem nem lehet nagyon megismerni valakit.
2018. nov. 1. 20:48
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Ezért nem kell hazavinni senkit. Problém solved. Nálunk a férjemet se ismerik,igaz én se tartom a kapcsolatot velük okkal..
2018. nov. 1. 20:54
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

Abban igazad van, hogy ennyi találkozásból nem lehet senkit megismerni.

Olyan, viszont létezik, hogy első benyomás. Ez ellen nincs mit tenni. A szülők, mivel idősebbek nálad és kívülállók, lehet észre vesznek olyasmit amit te az elfogultságod miatt nem.

Azt is lehetségesnek tartom, hogy esetleg valaki mesélt nekik a barátnődről ezt-azt ami nem tetszett nekik, ezért vannak róla ilyen véleménnyel. Az előítéletességet viszont nem tartom szép dolognak.

Nem feltétlen tartom gerinctelenségnek azt, hogy a szüleid nem mondták el neked a véleményüket a barátnődről, főleg, ha az ennyire negatív.

Ha elmondták volna, akkor meg az lenne a bajod, hogy miért nem tartották meg maguknak.

Szerintem valahol jó dolog is ez, hogy nem vágták a képedbe, mert nem nekik kell szeretniük a választottad. Ettől független értem miért bánt téged ez az egész.

2018. nov. 1. 20:55
 3/8 anonim ***** válasza:
87%
Első benyomás. A külső alapján ítélést én nem kedvelem ( ide nem tartozik az öltözködés: ízlésesen és tisztán!) Az hogy buta,miből szűrhették le szerinted? Nem olyan iskolába jár ami nekik megfelel?
2018. nov. 1. 20:56
 4/8 anonim ***** válasza:
89%

Néhány mondatból azért elég jól be lehet lőni a másik ember intelligenciáját. Nem akartak megbántani, azért nem mondták neked - viszont érdemes volna megbeszélni velük ezt.

Nem biztos, hogy igazuk van, de higgadtan meghallgatni egymás véleményét olyan dolog, amire sok felnőtt sem képes.

2018. nov. 1. 21:13
 5/8 anonim ***** válasza:
69%
Hidd el sokszor egy szó, egy pillantás elég hogy valaki szimpatikus vagy ellenszenves legyen. Persze ez fáj neked mert kedveled. Szüleid bosszankodnak de nem akarnak téged bántani. De egy új családtagot sem könnyű befogadni. Adj nekik időt, vagy gondolkozz hogyan tudnád megszerettetni velük. Talán ha a hölgy néhány szál virágot adna anyukádnak. Ilyesmi. Még kitalálná mivel tudna örömet szerezni apukádnak? Aki valóban belelát az emberek szívébe az a Teremtő. Sokan tévesen ítélik meg, hisz neki tulajdonítják a gonoszságot és a szenvedést. Mindenben tökéletes tanácsot ad. A kérdés az, hogy hallgatunk-e rá vagy a magunk feje után megyünk?
2018. nov. 1. 21:17
 6/8 anonim ***** válasza:
77%

Szerinted mi történne, ha az itt kérdezősködésed helyett -amikor a tisztességes vélaszhoz nincs elég infó- leülnél szüleiddel és megbeszélnéd velük a dolgot?

Náluk jobban senki nem tudja, hogy miért az a helyzet, ami.

2018. nov. 1. 22:03
 7/8 anonim ***** válasza:
77%
Kérdezd meg őket, mi bajuk, nálunk csak jobban tudják...
2018. nov. 2. 01:01
 8/8 anonim ***** válasza:
78%

Nézd.Volt a fiamnak olyan barátnője, akit nem szerettem, meg volt róla a véleményem.A fiamnak ezt sose mondtam, normálisan viselkedtem a barátnővel.Jobban szeretem a gyerekem annál mint hogy megbántsam, ne adj isten választásra kényszerítsem.Mindig elfogadtam a választását, azt akarom, hogy boldog legyen, de nem lehet mindenkit szeretni.Elhiszem, hogy rosszul esett ezt hallanod, de ha a szüleid elfogadják a lányt és normálisak vele, legyen ennyi elég.

Amúgy meg még változhat a véleményük.

2018. nov. 2. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!