Szülők! Mennyit költötök a 20 éves fiatokra havonta mondjuk?
Ha a szak nehez akkor nem neki valo
Minden gyerekunk dolgozott kozep es felsooktatas mellett.
Mind mas szakon tanult
Itt nem divat a fiatal felnottek pelenkazasa
Mi az, hogy nem neki való?:D A felsőfokú nyelvvizsga is nehéz pl, ahogyan a phd is. Aki szerint könnyű, az vagy zseni, vagy pedig hazudik. De le a kalappal az előtt, aki elvégzi az orvosit, vagy a jogot úgy, hogy mellé eltartja saját magát, és fizeti az albérletet is!:)
Én viszont amellett vagyok, hogy egy egyetemista élvezheti is az életet kicsit, nem kell azon izgulnia, hogy inkább menjen dolgozni, hogy legyen pénze ételre, vagy tanuljon, hogy átmenjen a vizsgán. Engem is így neveltek, a férjemet is. Mindketten sikeresek vagyunk a szakmánkban, függetlenül attól, hogy "pelenkáztak" minket. Bár mi inkább úgy fogalmazunk, hogy mellettünk voltak, és támogattak. Ha kellett, akkor önbizalmat adtak, viszont simán kifizették az albérletet, vagy 1-1 nyaralást, ha éppen menni akartunk valahová. Nem pedig azt nézték, hogy mivel húzzanak le minket, vagy hogy vágják alattunk a fát.
Mi is így neveljük a gyerekeinket. Szorgalmasak, okosak. És hiába 17 és 19 évesek, ott segítünk nekik, ahol tudunk. Fizetjük a különórákat, a jogsit, a nagyobbik most nyáron kapott lakást. Emiatt nem kell azon idegeskednie, hogy adóssággal indít majd az életben, vagy hogy vajon hány évet kell lehúznia 2-3 idegennel albérletben, mire összekuporgat annyit, hogy kapjon hitelt a bankban, amit fizethet élete végéig. Nekünk sokkal szimpatikusabb ez a szemlélet, minthogy azért is pénzt kérünk tőlük, ha a 18. szülinapjuk után 2 nappal még itthon laknak, vagy ha esznek itthon egy tál ételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!