Szülők! Mennyit költötök a 20 éves fiatokra havonta mondjuk?
A bátyám is, én is egyetemisták voltunk húsz évesen, ő havi 20-30000 Ft-ot kaphatott akkor, plusz otthon lakott, így a mindennapi használati cikkek, a vacsora biztosítva volt. Én 40-45 ezer Ft-ot kaptam egy hónapban (évente emelték a szüleim az ellátmányt, ekkor már a bátyám is ennyit kapott). Én kollégista vagyok (de mivel nem szorulok rá, csak én szerettem volna odamenni külön ezért nem kapok több pénzt, mint a testvérem), hétvégente hozok magammal kaját, és a ruházkodásomban az alap, szükséges darabokat is támogatják még külön.
Más extra cikkekre, utazásra viszont már középiskolás korom óta nem kérek pénzt. (Ebből, az ösztöndíjból, meg abból a kevés munkából, amit az egyetem mellett/nyáron csinálok, nagyon vígan megélek)
ennyi idősen én el voltam látva, ha bármi kellett megvették, a tanulás volt a dolgom
a bulikat, extra dolgokat havi 50ből oldottam meg, én kaptam a gyerektartást
Mondjuk a kérdező kérdéséből egyáltalán nem derül ki, hogy tanul-e még egyáltalán? :-)
Szülő vagyok, 20 évig egyedül neveltem, eltartottam, nemrég elkezdett dolgozni, biztosítom neki a lakhatást (nem "zavarom el" albérletbe, hogy ne tudjon spórolni), a meleg ételt, stb., 160-at keres, 50-et hazaad, a többi az övé - gyűjthet lakásra.
#6 Nem zavarom el albérletbe - 50-et hazaad
Pont ennyibe kerülne egy albérlet is lakótárssal. Magyarul semmivel sem jár jobban, mintha albérletbe költözne. Fuck logic.
"Pont ennyibe kerülne egy albérlet is lakótárssal. Magyarul semmivel sem jár jobban, mintha albérletbe költözne. Fuck logic."
Budapest belvárosában, rezsivel együtt, napi 3x kajával, ebből 1 meleg kaja? Megnézem én azt!!
Mivel dolgoztam, és mellette levelezőn tanultam ezért én vettem meg magamnak, ami kellett. De otthon éltem. Adtam egyébként haza valamennyi pénzt.
Ha tanulsz, akkor nyilván más a helyzet.
Egyébként én középiskolás koromban is dolgoztam nyaranta, nem végig, de pár hetet. Abból vettem meg extra dolgokat. Szóval én olyat nem kértem volna, hogy rendelek valamit és fizessék ki.
De sok függ, a szülők anyagi helyzetétől. Nyilván ha nem okoz gondot, akkor persze segítsék a gyereket, ahogy tudják. És az is fontos, hogy a gyerek ezzel ne éljen vissza, ne essen túlzásokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!