Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy apuka mennyi időt tölt a...

Egy apuka mennyi időt tölt a gyermekeivel naponta?

Figyelt kérdés
A párom szerintem nagyon kevés időt tölt a gyermekeinkkel és fogalmam sincs, hogyan változtathatnék ezen. Szerinte ő mindent jól csinál és nem érti én miért akarom befeketíteni, azzal, hogy nem foglalkozik eleget velük.
2018. okt. 20. 17:42
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Nem értem, az miért baj, hogy amíg nem találjuk meg a megfelelő óvodát (normál csoportba sajnos nem integrálható) a legkisebb gyermekünknek addig itthon maradok vele. Próbáltunk találni valakit, hogy vigyázzon rá és kereshessek munkát, de aki tudna rá vigyázni, az több pénzt kérne érte, mint a havi fizetésem lenne.

Régebben foglalkozott velük, de mostanában nem tud velük mit kezdeni, ezt viszont nem látja be.

Nem azt várnám el tőle, hogy helyettem gondoskodjon róluk, de szerintem az, hogy néha időt töltsön velük eléggé fontos lenne. Ők imádják az apjukat, minden vele töltött percnek örülnek és most még beveszik, hogy apa sokat dolgozik és nagyon fáradt (ő ezt mondja nekik), de rossz látni, hogy helyettük a gép előtt ülve vagy a haverjaival tölti a szabadidejét, amiből amúgy elég sok van.

2018. okt. 20. 19:46
 22/30 Metionin ***** válasza:
94%
Ilyen munkabeosztással azért 1-2 órát lazán tölthetne a gyerekekkel. Hétvégén mit csinál? Ha beül a szobába azt cső akkor a házimunkában sem segít? Régebben is ilyen volt amikor még nem volt meg minden gyerek? Ha igen akkor miért szültél hármat?
2018. okt. 20. 21:38
 23/30 Metionin ***** válasza:
93%
Ja most látom hogy régebben foglalkozott velük. Akkor beszélgetni kellene vele, megkérdezni hogy mitől sokallt be vagy miért nem tud velük mit kezdeni ha régebben tudott. Nekem ez valahogy fordított dolognak tűnik, az ember általában addig nem tud mit kezdeni a gyerekkel amíg túl kicsi, nagyobb korban már egyre több mindent lehet velük csinálni. Vagy nem lehet hogy a haverjai olyan felfogásúak hogy asszony otthon a gyerekkel, ők meg munka után haverok buli fanta? Nem lehet hogy a barátok előtt ciki lenne neki ha nem megy el mert a gyerekekkel kell foglalkozni?
2018. okt. 20. 21:41
 24/30 anonim ***** válasza:
Akarta a harmadikat is?
2018. okt. 20. 22:04
 25/30 anonim ***** válasza:
77%

Én anyaként 25 km-re dolgozom a lakóhelyünktől, tömegközlekedéssel járok. reggel fél 7-kor megyek el itthonról, fél 6 körül érek haza. Ahogy hazaérek, eszek pár falatot és az az első, hogy a kisfiammal foglalkozom. A munkahelyemen pedig szellemileg eléggé lenullázós és stresszes. Mégsem esik nehezemre. Emellett nyilván itthon vannak az alapvető háztartási feladatok is.

Nekem úgy tűnik kérdező, hogy a párod nagy ívben s...rik a dolgokra. El kell dönteni, hogy vagy felhívod erre a figyelmét, vagy kiadod az útját, mert ezzel az erővel egyedül is fel tudsz nevelni 3 gyereket. Mert nekem úgy tűnik, hogy semmit nem foglalkozik velük.

2018. okt. 21. 09:02
 26/30 anonim ***** válasza:
22%

"vagy kiadod az útját"

Na még egy hülye nő, akinél más alternatíva nem is létezik.

2018. okt. 21. 10:37
 27/30 anonim ***** válasza:
86%

"Na még egy hülye nő, akinél más alternatíva nem is létezik."

Na, még egy hülye ember, aki nem tud szöveget értelmezni. Azt írtam, hogy vagy hívja fel rá a figyelmét, hogy ez nem megy így tovább, vagy adja ki az útját. Mert miért lenne háztartási rabszolga? Gondolom a kérdező főz, mos, takarít, pluszban foglalkozik a gyerekkel, míg a férj elmegy dolgozni, aztán hazaér és éli az életét. Akkor mit tegyen? Akkor legalább olyanokért dolgozzon meg otthon, akik miatt érdemes.

Az én férjem is dolgozik, viszont emellett foglalkozik a gyerekünkkel és még itthon megcsinálja a ház körüli munkákat, sőt, ha úgy van, simán kiveszi a részét a házimunkából is, mint ahogyan én is simán, ha kell, a férfimunkát is megcsinálom. Szerintem a kérdező is inkább ilyen partnerre vágyik. Ez minden.

2018. okt. 21. 10:47
 28/30 anonim ***** válasza:
Szerintem itt a gyereket kell megkérdezni, hogy igényel-e többet. Mert én annak idején, apámmal próbáltam minél kevesebb időt tölteni az elviselhetetlen természete miatt. Talán a gyerek se akar sokkal többet.
2018. okt. 21. 13:08
 29/30 anonim ***** válasza:
56%

Nálunk is 9,6,4 évesek :D

Hétfő-csütörtök este 6 mire haza ér, pénteken már 3 kor. Onnantól,hogy haza jön velük foglalkozik. Hétvégéken szintén, többnyire nagy nehezen pár havonta rá tudom venni,hogy menjen már egy kicsit és a haverjaival kapcsolódjon ki ,mert kell neki is. Imád velük lenni

2018. okt. 21. 13:53
 30/30 anonim ***** válasza:

Három műszakban dolgozik. Munka és alvás kivételével szinte minden idejét velünk tölti. Ritka, hogy nem. De ez nem teher, meg nem is segítségnek/kötelességnek tekinti, hisz a saját családjával van.

Nálatok szerintem nagyon kevés az idő, amit velük van.

2018. okt. 21. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!