Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyereknevelés nehéz körülménye...

Gyereknevelés nehéz körülmények között? Bővebben lent

Figyelt kérdés

2 gyerekünk van, 1 fiú és egy lány. Fiú 14 éves, lány 9.

Elég nehéz körülmények között élünk. Én 2 műszakban dolgozok egy gyárban, a feleségem alkalmi munkákat vállal, besegít dohányboltban ilyesmik. Szóval nagyon meg kell húzni a nadrágszíjat. Egy kis panelban élünk albérletben 3-an, 39 négyzetméteres a lakás.

Sajnos ahogy nőnek a gyerekek, úgy okoz egyre több gondot a pénz.

Egyszerűen nem értik meg, hogy nem fér bele valami a keretbe.

Új mobiltelefont szeretnének, mert a régi már elvault azt mondják. Én viszont úgy gondolom, hogy a gombos telefon a célnak megfelel. Telefon, telefonálni lehet vele. Nagyon sok pénzbe kerülnek ezek az okos készülékek.

Ruhák terén is bajban vagyunk, sajnos nem engedhetjük meg, hogy túl gyakran vegyünk ruhákat. Általában turkálóban, kínaiban veszünk nekik jelesebb napokon. Karácsony, szülinap stb.

Ezek miatt lett állandó a veszegedés. Ti mit tennétek ilyen helyzetben?

A fiunk felvetette azt az ötletet is, hogy majd tovább szeretne tanulni. Megmondtuk neki, hogy mi ezt nem tudjuk finanszírozni. Ebből is csak a veszekedés lett.

Az is a bajukra van, hogy nem tudunk zsebpénzt adni nekik.

Tanácstalanok vagyunk, nem tudjuk megértetni velük, hogy egyszerűen nincs pénz. Ti hogy magyaráznátok el, ?

2018. okt. 16. 11:04
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
87%

Nem vállaltam volna a semmire két gyereket, de még egyet se...

Vállalj másodállást, a feleséged meg rendes munkát és máris jobb lesz a helyzet. A gyerek továbbtanulhat, érre vana diákhitel

2018. okt. 16. 11:12
 2/48 anonim ***** válasza:
78%
Egy újabb ekézzük a semmire több gyereket vállaló embereket kamukérdés...
2018. okt. 16. 11:14
 3/48 anonim válasza:
60%
Mi öten vagyunk testvérek, nem volt könnyű a gyerkkor nélkülözve és bizony én is néztem csillogó szemekkel olyan dolgokat, amikről csak álmodhattam. Nem kevésszer irigykedtem másokra sajnos, ami tudom rossz dolog de annyira igazságtalannak tartottam, hogy másoknak adott minden s nekem anyu egy farmert sem tud venni. Ez volt, egy két csalódás után megszoktam, hogy nem kaphatok meg a szüleimtől annyi mindent. A kezdeti haragomat legyűrve nagyon is szerettem és tiszteltem őket. Akármennyire hihetetlen de a gyereken is múlik milyen életet teremt meg magának és hogyan áll a dolgokhoz. Nem hagytam, hogy bárki is cikizzen a gombos telefonom miatt, vagy hogy megjegyzéseket tegyenek, hogy nekem nincs annyi és olyan ruhám, mint nekik. Ezek ellenére, tanárok és az osztálytársaim is mindig felnéztek rám és miután megismertek nemcsak a gombostelefonos lány látták bennem hanem az igazi vidám személyt aki vagyok. A gyerekeid tanulják meg értékelni ami van, magyarázd meg nekik, hogy sajnos nem futja elég idősek meg kell, hogy értsék. És egy jó tanács... több gyereket ne vállaljatok, amíg nem rendeződik a helyzet.
2018. okt. 16. 11:23
 4/48 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem is kamu, de ha mégsem, van megoldás. Az asszonyszépen elmegy,és keres magának egy rendes állást. Amúgy kívancsi lennék,már ha valóban nem kamu, hogy ez az állapot mióta áll fenn.
2018. okt. 16. 11:24
 5/48 anonim ***** válasza:
22%

A nejedet zavard el normális melóra, te is tudsz mostanság férfiként normálisabb állást kapni. A gyerekeknek meg tanulj meg nemet mondani.

*A fiunk felvetette azt az ötletet is, hogy majd tovább szeretne tanulni. Megmondtuk neki, hogy mi ezt nem tudjuk finanszírozni. Ebből is csak a veszekedés lett

Miért is nem tudsz férfiként az asztalra csapni?, és ha a kölök el van kapatva, akkor megmondani neki, hogy tanuljon úgy, hogy felvegyék államilag támogatottra. Vagy suli végén irány melózni, ha nem tud jól teljesíteni a suliba, és dolgozza ki a tandíját, ha ekkora szája van.

A dolog érdekessége amit írsz, hogy az igy felnövő gyerekek szinte egyike sem csinálja ezt, mint amit te írsz, hanem csak azok akik el vannak kapatva.

Szóval valami nagyon nem kóser a történetben.

2018. okt. 16. 11:25
 6/48 anonim ***** válasza:
93%
Nem szokásom mások zsebében túrkálni, de így névtelenül megtudhatjuk, mennyi a havi keret?
2018. okt. 16. 11:34
 7/48 anonim ***** válasza:
35%

A gyerek tanuljon, és akkor mehet államilag támogatott képzésre. Az én páromat sem támogatták egy forinttal sem, mégis szerzett 2 diplomát, mert olykor vállalt mellé diákmunkát, ösztöndíjat szerzett stb. stb. De egyébként a diákhitel is ott van még, sok barátom élt vele, mert máshogy nem tudta megoldani. Vagy tanul értelmes szakon, vagy akár szakmát és lesz késöbb munkája, vagy ő sem tanul semmit és akkor dolgozhat ő is gyárban nulla pénzért. Nem kéne a gyereket visszahúzni.

A gyereknek meg lehet tanítani, hogyha nincs pénz, akkor nincs felesleges ruha. Minket sem halmoztak el vele, mégis megértettük és sosem nyafogtunk érte.

2018. okt. 16. 11:37
 8/48 anonim ***** válasza:
88%

Na szóval...

A feleséged milyen okból kifolyólag nem tud NORMÁLIS munkát végezni? Mi az, hogy "alkalmi" munkákat végez, meg "besegít"?

Te miért nem tudsz normális munkát végezni? Vagy keress egy normálisan fizetőt, vagy vállalj 3/folyamatos műszakot.

Egyébként milyen indítatásból vállaltatok gyereket, ha egy ólban laktok, és ott is nyomorogtok?

A gyerekeidnek nem nagyon az elvárásai. Egyszerűen egy minimális igényük kezdett kialakulni.

Mi az, hogy ritkán vesztek ruhát? Gondolom folyamatos növésben vannak nem?

"Telefonnal telefonálni kell" ... azért mert nem tudod finanszírozni még nem kell badarságokat írni.

Ahelyett, hogy itt vergődsz, keressetek normális munkát, normális fizetéssel.

Fiat meg azért akar tovább tanulni, hogy ne ilyen gyári robotmunkás legyen, aki meló után a panelban vegetál.

2018. okt. 16. 11:39
 9/48 anonim ***** válasza:
96%
Nekem az unokatesóméknál nehezebb helyzetben szerintem senki nincs és nem volt! A nagynéném ott maradt 4 gyerekkel a férje halála után! Lakás hitel, rezsi, stb.. Plusz rengeteg gond volt a gyerekekkel!! Az egyik unokatesóm azt mondta még 13 évesen hogy ő bizony tanul ki akar törni ebbőla nyomorból!! Emelt szinten éretségizett, 1 év technikum és most fogja befejezni a főiskolát! Informatikus Mérnök lesz! A nagynéném alig bírta de támogatta a fia tanulmányait! Most szeptemberben kilakoltatták őket. Nekem ne mond hogy ti nem tudjátok a gyereketek jővőjét támogatni! Persze kijárja a nyolcat menjen dolgozni és ne legyen belőle semmi! Ha nem láttam volna miben élnek a nagynénémék talán hinnék nektek! De semmiképp ne csináljátok hogy elcseszitek a gyedeketek jővőjét! Szorítsátok ki a rávalót. Vagy elmagyaráznia fiúnak hogy jól tanuljon és kap ösztöndíjat.
2018. okt. 16. 11:40
 10/48 anonim ***** válasza:
97%

Egyébként mennyi a havi nettó bejövő pénz? Mennyi a kiadás? Mennyi az albérlet ára? Rezsi? Kaja? Egyéb kiadások? Hitel van valamire? Káros szenvedély?

Mi a szakmád? Mit tanultál? Feleséged minek tanult?

Az ország melyik részén éltek?

2018. okt. 16. 11:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!