Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek? Hogy lehet...

Ti mit tennétek? Hogy lehet ezt normálisan megoldani?

Figyelt kérdés

Fél év múlva lesz az esküvőnk párommal.

A szüleim elváltak, anyukám újra házasodott, és van az új házasságából egy öcsém. A válás 17 évvel ezelőtt történt, öcsém 13 éves most. Apum egyedül van azóta is. Ő kifejezetten családcentriukus ember, és megmondta, hogy neki nem kell más nő, mert mi vagyunk a családja. Azóta egyedül él. Anyum új párjára nagyon haragudott, ami érthető is. Gyerekként sokszor csak szídta, és szídta nekem anyum új párját. Amit, azért talán nem így kellett volna, de felnőttként megértem. Anyum férjével olyan hello szia mizu kapcsolatom van. Kb olyan semmilyen. Anyummal viharos, mert nagyon megváltozott. Öcsémmel nagyon jó, szinte tökéletes a kapcsolatunk. Okos, és érett korához képest. Én már rég kiköltöztem a szülői házból, és saját lábra álltam. (Öcsém és köztem 13 év korkülönbség van, szóval én 26 vagyok most) Apummal nagyon szoros a kapcsolatom, leginkább rá hasonlítok gondolkodásban meg sok mindenben.

Apum kiskoromban kijelentette, hogy majd egyszer, ha férjhez mész remélem nem hívod el anyád párját. Mert, ha igen, akkor én nem megyek el. (A szüleim telefonon mai napig sokat beszélnek egymással) Sokáig szó volt arról, hogy apumhoz visszaköltözünk öcsémmel együtt, ő meg tárt karokkal várt minket, de anyum nem lépett (sajnod). Na erről ennyit. Szóval én szeretném, ha a szüleim ott lennének tesómmal együtt, de nem tudom ez hogy kivitelezhető. Engem még anyum férje sem zavarna, de apám lehet, hogy kifordulna onnan, és rettenetesen rosszul esne neki, és nekem is. Mai napig mondja, és állítja, hogy megteszi. Ha nem hívom el anyum öcsém apját az meg ott kavarna port, és lehet öcsém sem jönne el, sőt lehet anyum sem.

Ez valakinek bántó lesz, de hogy jöhetnék ki ebből a legjobban? Szeretnem, ha az a nap igenis szép, és emlékezetes lenne, és nem azt lesni, hogy ki vág búskomor fejet, vagy esetleg ki fordul ki onnan. A szüleim szülei, azaz a nagyszüleim nagy ellenhangban vannak. Apum szülei nem értik anyum miért tett ilyet a családdal (ő akart válni). Anyum anyukája viszont a lányát védi.

Azt már megszoktam, hogy amelyik családnál vagyok eppen, akkor hozzájuk alkalmazkodom, és az esetleges kellemetlen szavakat meghallgatom a másik szülőmről.

Szeretnék millió képet, ahol a családom újra együtt van, mert nem tudom lesz e még alkalom erre.

Viszont felnőtt emberekről beszélünk, és nekem az esne rosszul, ha egy napra sem tennék félre a saját fájdalmukat, és koncentrálnának rám. Csak egy napot kérnék nem többet.

Hogy oldjam meg? Mit tegyek? Ezen idegeskedem folyamatosan.

2018. okt. 12. 01:53
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:

Írtam hány éves vagyok, már ezzel bebizonyítottad, hogy IQ bajnok vagy.

Apám nem tahó!

És tudok mindent, hogy miért váltak el. Kérlek azért, mert apám 24-48ban dolgozott, és vállalt mellé plussz melókat, ezáltal anyám otthon unatkozott velem. Emlékszem, egyszer oviból hazafele egy számomra idegen bácsit ölelgetett, majd zavartak be a játszótérre, hogy a gyerek eljátszik... Vannak emlékeim, és tudom mik voltak, mert apám a világ legőszintébb embere.

Na szóval kösz a hasznos infódat, inkább tanulj meg értelmezni, és a kérdésre válaszolni. Amíg nem megy ne írj baromságokat!

2018. okt. 12. 02:28
 2/20 anonim ***** válasza:
92%
Hívd át őket hozzátok. Egyszerre apád, anyád, és ülj le velük beszélni. Mondd el, hogy ez lesz életed egyik legfontosabb napja, amit nem szeretnél, ha tönkre tennének. Mindkettejüket szereted, és azt akarod, hogy mindkettő ott legyen. Nem akarsz és nem is fogsz választani. Vagy ott lesznek mindketten, családostól, és egy pár órát kibírnak egy légtérben, vagy nem lesz ott egyik sem. Lehet választani. De reméled, hogy elég fontos vagy nekik, hogy ne tegyék tönkre az esküvőd.
2018. okt. 12. 04:53
 3/20 anonim ***** válasza:
39%
Próbáld megbeszélni anyukáddal hogy apád nem akar eljönni ha ott az új párja ha értelmes akkor megérti hogy ha már választásra kényszerültél az igazi apádat választot. Ha meg nem akkor nem is kár anyád miatt. Ha én lennék anyád helyzetébe megérteném és a gyerekem érdekeit venném első helyre.
2018. okt. 12. 06:46
 4/20 anonim ***** válasza:
69%
Ott vana a helye anyádnak, a férjének, a testvérednek és apadnak is. Ha apád egoja akkora, hogy anyád férje miatt otthon maradna, akkor maradjon.
2018. okt. 12. 06:46
 5/20 anonim ***** válasza:
89%

Az egyes a tahó.... Latszik, hogy mekkora érzel irántam nyomorbab él.

Amúgy szerintem meg édesapad lehetne megértőbb, sőt fel sem kellett volna merülnie benne, hogy ilyet tegyen a lányával. Nyilván nem lépett túl azóta sem a váláson, ami nem egészséges.

Én ultimátumot adnék, vagy mindenki eljöb és szépen játszik, vagy senki. Ha az irántad érzett szeretetük nem erősebb, mint a kivagyiságuk, akkor sorry. Nem érdemlik meg, hogy aggódj rajtuk.

2018. okt. 12. 06:48
 6/20 anonim ***** válasza:
63%
*érzelmi nyomorban él
2018. okt. 12. 06:49
 7/20 anonim ***** válasza:
87%
Először is, ez a nap rólad szól és a párodról. A családodnak ott a helye, arra az egy napra igazán felnőhetnének annyira, hogy ne tegyék tönkre neked. Ha apukád érzelmileg zsarol, az önzőség.
2018. okt. 12. 07:08
 8/20 anonim ***** válasza:
89%

Ez szimpla érzelmi zsarolás.

Lehet, hogy egy arany ember az apád, de attól még az.

Ültesd le, akár anyáddal együtt (ha amúgy is szoktak beszélni, nem lehet gond), és mondd el, hogy azt akarod, hogy mindenki ott legyen, feszkó nélkül. Minden egyéb az ő döntésük. Ha apád nem akar ott lenni, hát az ő sara, nem a tied, és nem szabad magadra venned, picit sem. Mert ha beleállsz, hogy mennyire sajnálod, az érzelmi zsarolás folytatódik.

A millió képet meg meg lehet oldani, voltam olyan hasonló mozaik esküvőn, ahol a ceremóniamester segítségével minden családelemmel külön fotóztak. Volt külön anya+apa a párral, anya családja, apa családja, csak a nagyszülők stb. Ezerféle kombóban, hogy mindenkinek legyen olyan képe a párral, amin nem azt kell nézni, hogy ki kit utál - de a párnak is volt így csoportképe az egész családdal.

Szerintem ez tök jó megoldás.

Ültetésnél stb meg meg lehet oldani, hogy ne közvetlenül egymás mellé kerüljenek.

Menni fog ez, csak ne hagyd magad zsarolni! :) Nem vagy már gyerek, akinek mindig bólogatni kell mindkét család fújolására. Én is átéltem ezt, de ki lehet belőle lépni.

2018. okt. 12. 07:40
 9/20 anonim ***** válasza:
74%

Jesszusom. Az 1es melyik lovon és merrrfelé ül?

Az ilyen válaszolók miatt nem írok már ki komolyabb horderejű kérdést.

2018. okt. 12. 08:09
 10/20 anonim ***** válasza:
41%

"Anyum férjével olyan hello szia mizu kapcsolatom van. Kb olyan semmilyen. Anyummal viharos, mert nagyon megváltozott"

"Apummal nagyon szoros a kapcsolatom, leginkább rá hasonlítok gondolkodásban meg sok mindenben."

Hallgass a szívedre, ne a gyakorira.

A fenti idézetek alapján az esküvőn anyádnak-apádnak és testvérednek van helye. És két barátságos tanúnak. Nem kell nagy csinnadrattás cirkuszt csapni az esküvőből, attól még boldogok lesztek egy életen át, ha hűségesek és megértőek vagytok egymáshoz.

2018. okt. 12. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!