Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire valószínű, hogy...

Mennyire valószínű, hogy sikerül majd kijönni a családjával?

Figyelt kérdés
Barátom ezen a hétvégén szeretne engem bemutatni a szüleinek, akik egyébként eléggé vallásosak és nem engedik neki, hogy pl fekete ruhát vegyen fel meg azt is meghatározzák, milyen zenét hallgathat. Mondta, hogy számára hülyeség ez az egész és a szülei túlzásokba estek és sajnos azt is el tudja képzelni, hogy nem fognak szívesen látni náluk. Volt már rá példa, hogy tavaly összejött egy lánnyal, de a szülei nem engedték, hogy együtt legyenek és azzal álltak barátom elé, hogy amíg náluk lakik, addig ne hozzon oda lányokat. Szóval gondolom most is hasonló lesz a helyzet és lehet, hogy engem is elküldenek melegebb éghajlatra, de barátom mondta, hogy ne foglalkozzak velük. Csak nem tudom, hogy reagáljam le, ha hozzám is így fognak állni.
2018. okt. 11. 21:48
 1/5 anonim ***** válasza:
72%
Gyanús, hogy hozzád is így fognak állni. Talán, ha szerény vagy és nem öltözöl kirívóan, annyira nem, de gyanús, hogy még így is. Ezen nincs értelme gondolkodni. Ha a barátodnak fontos vagy, és nem tetszel a szüleinek, akkor nem visz oda többet, de ő nem szakítja meg veled a kapcsolatot, és ez a lényeg, a szüleivel nem nagyon kell foglalkozni. Egyszer majd elköltözik otthonról, önálló életet kezd, és akkor majd nem tiltják meg neki, hogy legyen párja. Beszéld meg ezt a barátoddal, és ha ő is így gondolja, nincs gond.
2018. okt. 11. 21:55
 2/5 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem is öltözz egyszerűen (semmi rövid ruha vagy mélyebb kivágás) és semmi fekete. Mosolyogj kedvesen, próbál illedelmes lenni.

Ha mégis elküldenek ne vedd a lelkedre, úgy tűnik ők ilyenek.

Én a barátod helyében igyekeznék minél előbb külön költözni (persze nem tudom, hány évesek vagytok).

2018. okt. 11. 22:00
 3/5 anonim ***** válasza:
83%
Egyet értek az első kettővel (őket olvastam). Ha én lennék abban a helyzetben, amiben a kérdező, nem mennék sehova. Ha a fiú előre megbeszélné a szüleivel, hogy bemutat/hat,és azok beleegyeznének, akkor elmennék (olyan külsővel, ahogy az első kettő ajánlja).
2018. okt. 11. 22:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A "ne hozza oda a lányokat" valószínűleg nem a bemutatásra, egy családi ebédre vagy uzsonnára vonatkozott, hanem arra, hogy a lányok ne maradjanak éjszakára, illetve nappal se éljenek a fiatalok szexuális életet a szülők lakásában.

Mivel a szülők a ház/lakás tulajdonosai, joguk van meghatározni, ki jöhet be és meddig maradhat. A szexről nem szól a törvény, de ha a szülők nagyon nem akarják, el tudják lehetetleníteni a dolgot.

A fiú ezek után dönthet úgy, hogy elköltözik, vagy legalábbis másutt szexel.

2018. okt. 11. 22:47
 5/5 anonim ***** válasza:

kit érdekel pár Jehova véleménye. Én is vallásos vagyok, de sose csatlakoznék ilyen szektákhoz, akik erőszakkal megmondják, mi a jó nekem. majd téged is köteleznek, lépj be hozzájuk és add le a fizetésed.

Normális vallásos családban ilyen dolgok nem fordulnak elő.

2018. okt. 13. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!