Apa velünk zsarolja anyát. A családterápia/párterápia segíthet? Mit csináljak? Mi a megoldás?
Nem felvágásból, dicsekvésből írom le az alábbiakat, így ne támadjatok nekem, légyszi.
Hárman vagyunk testvérek, a két bátyám 19 és 21 évesek, én most leszek 18, már csak én lakom itthon. A szüleink házassága pár éve megromlott, kiderült apa részéről elég sok minden... Anya már akkor is válni akart volna, de még itthon éltek a tesóim is, a legidősebb bátyám akkor állt érettségi előtt, nekem jött a felvételi, nyelvvizsgára is készültem és anya nem akarta, hogy az ő rossz viszonyuk miatt mi szívjuk meg. Nyugi volt elég sokáig, apa is normálisabb lett. De most újra kezdődtek a viták, ordibálások, törés-zúzás. Tegnap apa úgy ordibált, hogy az egyik szomszéd becsengetett, minden rendben van-e... Anya mondta, hogy válni szeretne, és mondta apa, hogy nyugodtan, de kíváncsi lesz, hogy ugyan miből tartja majd el saját magát és minket, mikor még sosem dolgozott, és egy Budapest szélén lévő lakáson kívül semmi nincsen a nevén. Meg hogyha el mer válni, ne számítson arra, hogy majd ő (mármint apa) támogatni fog minket, röhögve kifizeti majd a pár tízezres gyerektartást, és a többit oldja meg anya. Mert tény, hogy jól élünk, eléggé elkényeztettek minket. Apa mindigis sokat keresett, bármit kitaláltunk, arra sosem volt "nem" a válasz. Ehhez szoktunk hozzá, így nőttünk fel. Apa pedig ezt most kihasználja...
"Ti sosem voltatok normális család" Miért ne lettünk volna? Annyit tudsz rólunk, amit leírtam itt pár sorban. Igenis jó család voltunk, anyuék is szerették egymást. Rengeteg volt a közös családi program, nyaralás és apa is normális volt.
Önző sem vagyok, de látom, nagyon ismersz szerinted.
Te miről beszélsz? Ismersz? Mégis honnan? Mert a kis fejedben él egy kép rólunk, az távol áll az igazságtól.
Nem, a testvéreim sem dolgoznak. A legidősebb másodéves az orvosin, a tanulás és az iskola mellett nem igazán jut ideje diákmunkázgatni. A másik is most kezdte az egyetemet, tehát eddig egy érettségije volt. Hová kellene elmennie végzettség nélkül dolgozni? A Mekibe, vagy valami segédmunkásnak?
Elhiszem, hogy igazságtalan az élet, de ne vetítsd ki rám, a problémámra a saját frusztráltságodat.
Anyud is kereshetne már munkát - ti felnőttetek már. És a tartásdíjjal együtt meglennének.
"ordibálások, törés-zúzás" - ezt nem kéne...
A gyerektartást többen emlegették... Nos, a két nagyobb gyerek után már csak rokontartást ítélnének meg, az pedig lényegesen csekélyebb összeg. Egy év múlva a kérdező is leérettségizik, onnantól rá is ez vonatkozik.
Szóval van reális alapja annak, amit az apa mond.
Azt viszont nem értem, ha eddig az ő pénzéből jól megvolt a két egyetemista gyereke, akkor a válás miatt miért vonná meg tőlük ugyanezt a pénzt? Nemcsak a feleségével, hanem a gyerekeivel is baja van?
Amúgy anyuka valóban megismerkedhetne a munka világával, lehet, hogy pont abból lett elege az apának, hogy 20 éve mindenkit ő tart el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!