Van értelme a családterápiának? Vannak esetek, ahol semmi sem segít?
Van, de ha nem akarja az egyik fél, felesleges időpazarlás.
Nálunk is kellett (volna), de mostohaanyám nem akarta, szart bele, ő köszöni szépen normális (csak kicsit idegbajos, a gyerekei is félnek tőle okszor), és hagyjuk békén vele.
Ennyi, innentől kezdve a fejem tetejére is állhatok, hogy jobb legyen a kapcsolatunk - nem lett, látni sem bírom -, ha őneki ennyit jelent.
hát apám hülyeségnek tartja a pszichológiát, nem tartja tudománynak.. anyám meg azt gondolja ,hogy ő teljesen normális... (csak minden nap üvöltözik, már arra is van példa ,hogy nincs ott senki, mondjuk alszom,illetve aludtam ,mert felkeltem rá, de elkezd kiabálni és csapkodni, meg néha fojtogatott, meg vert) és mindenki mást hibáztat mindenért... ha pl eltervezi h elmegy futni, de elhalasztja ,mert azt mondja ,hogy nincs ideje, még azt is ránk fogja, hogy miattunk ment el az ideje...
Nekem van pszichológusom, járok hozzá 3 éve.. sokat meséltem már a helyzetről, családról, anyámról...stb... szerinte anyám sosem fog megváltozni. de nem is ez lenne a fontos, hanem azt, hogy megértsen engem és tudja ,hogy mennyire rosszul érzem magam és tisztázódjanak a félreértések..
ez a pszichológus lehet, hogy vállalná ingyen ha megkérem... és gondoltam arra ,hogy még egyszer és utoljára megpróbálnék valami megoldást találni a családom, legalább anyámmal való viszonyom javítására... és egy utolsó próbálkozás lenne. ha ez se válna be akkor megszakítanám velük a kapcsolatot örökre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!