Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvált anyukák segítenetek?

Elvált anyukák segítenetek?

Figyelt kérdés

Tényleg tapasztalatra és jótanacsra lenne szükségem!

3 éve elvaltam egy 8 és 11 eves gyermekemmel eljöttem új férjem van. A régi férjem nagyon megnehezíti az eletem elviszi ugyan a gyerekeket de nagyon nem foglalkozik velük. Edzésre nem viszi őket és hétvégi focimeccsre sem. Voltam gyámügyön ott igazából elmondta apuka hogy ő szereti a gyerekeit de neki új családja van és dolgozik nem ér rá ilyenekre hogy vigye őket ide-oda. Igazából én lettem megszólva hogy miért nem vagyok együttműködő apukával. Jelenleg ott tartunk hogy elviszi 2 hetente es en viszem őket akkor is minden foglalkozásra majd visszaviszem. Én viszem orvoshoz ha na van és beteg lesz de ez már nem állapot nincs semmi magánéletem az exem ugráltat. Most ott tartok ha nem viszem őket meccsre a gyereknek ártok de már kezd elviselhetetlen lenni a helyzet. A gyámügyre hiába megyek az apuka pártját fogják. Van valakinek valami hasonló helyzetben tapasztalata?

Előre is köszönöm!!!

2018. szept. 21. 20:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
97%
Sajnálatos módon ebben az országban a nőknek, gyerekeknek semmi joga. A férfiak kényelme az első. Az apa kötelessége óvni a gyereket a láthatás alatt. Azt a szakmai nulla gyámügyest meg ki kellne rúgatni.
2018. szept. 21. 21:38
 12/17 anonim ***** válasza:
82%

Én leülnék elmagyarázni a gyerekeknek hogy minden 2. hvg apás hvg tehát az idő alatt az apa van velük. Nem futkosol és nem rohangálsz sehova, azért csinalja mert tudja hogy megteheti veled.

Lehet hogy 2x nem mennek edzésre, kibirják.

Ha ez nem működik és apuka nem kapcsol beadsz a bíróságra egy kérvényt hogy emeljék meg a gyt-t (ha lehet mert eltelt 2 év).

Meglátod hogy akkor észbe kap e apuka.

Ha nem, akkor mindent dokumentalsz es nem viszi el a gyerekeket (es bejelented miert nem mentek). Elobb utobb amugy ha igy leszarja őket akkor ők se akarnak menni.

Nalunk is ez a helyzet, csak nálunk van olyan hülye az exem hogy az összes hülyeségét le is irja amit be tudok adni bizonyitékként.

2018. szept. 21. 21:38
 13/17 anonim ***** válasza:
50%

Nehez helyzet. Ennis elvaltam,de kisebb gyerekkel es masabbak a problemak.

De a helyedben eloszor magammal beszelnem meg, hohy iylen felallasban mi a fontos. Az hogy versenyszeruen sportoljanak a gyerekeim vagy hogy az apas hetvegek apas hetvegek legyenek? (Az elviszi ket hetente az mit jelent csak hetvegere? Vagy kethetente elviszi oket egy hetre vagy ket hetre? Ezt nem lattam, hogy ez hogy van.)

Szoval ha csak havi ket hetvegerol van szo, es nemelsportolot akarsz beloluk.nevelni, akkor a helyedben hagynam hogy apa ne vigye oket edzesre es meccsre. Ha a gyerekek vagy az edzo reklamalna. Szepen annyit kell mondani, hogy edesapa van ilyenkor a gyermekekkel es vele kell ezt egyeztetni. Igy majd mindenki ot fogja szamonkerni es a gyerekek is ra fognak neheztelni. Nem szep dolog, de ilyen esetben finoman meg kell mondani ebben az idoben edesapa a felelos a gyerekekert ez szintisztan az o ideje neki kell ellatni a gyermekeit. Mert ez igy is van...olyan hogy "lathatas" mar nincs nem csak lathatja a gyerekeit hanem ellathatja es el is kell latnia. Sajns ebben azonban a sportfoglalkozasra elvitel nincs benne...foleg igy nem ha te helyette eddig is elvitted a gyerekeid. Iyen esetben a gyamugy csak azt latja eddig is megildottatok most miert nem.megy mi valtozott? Akkor mehetnel valamire, ha mondjuk azt kerned hogy apukanak még kevesebb ido jarjon, mert az o idejeben veszelyezteti agyermekei egeszseget pl. nemmvitte orvoshoz, vagy bar egyetertett a gyermek sportolasaval nem biztositotta a versenyeken valo megjeleneset es te ezt serelmezed. Sajnos ha nincs bizonyitekod arra, hogy nem csak te akartad a gyerekeid sportoltatni, akkor nem.lesz eselyed.

A masik hogy elengeded a sportkerdest. Ha nem.olyan tehetsegesek akkor hobbi szinten is sportolhatnak olyankor azonban nem lenne baj ha kethetente egy hetveget kimaradnak vagy nem.mennek el a baratsagos meccsekre. Persze ha erre van lehetoseg az adott helyen.

Nehez helyzet.

Azt mondjuk nem ertem miert irod nincs maganeleted az exed miatt. Neki lathatoan nem fontos hogy a gyerekek progtamokra jarjanak neked viszont igen. Milenne ha az o idejet meghagynad neki es nem helyette akarnal programokat a gyerekeidnek, hanem inkabb olyankor elnel kicsit agyerekeid nelkul.

Gyamugynel meg akkor mehetsz valamire ha azt tudod bizonyitani hogy apuka folyton masokra lepasszilja a gyereket. De ettol nem leszel elorebb a szabadidoddel.

Es itt ujra visszaertunk az elejehez tenyleg olyan fontos az a sport? (Ha annyira tehetsegesek akkor meg muszaj lesz neked pattognod es hordani oket :-()

2018. szept. 21. 23:30
 14/17 anonim ***** válasza:
96%
Előző nem a gyerekkel kel kicseszni és elvenni tőle sportot programot,stb t,,mert apuka szarik rájuk,jo h nem apuka kiloki őket a szomszédba mert neki nem kell a két gyerekkel a gond.. Nálunk mikor nőttek a gyerekek közölték h nem mennek oda ahol nem látják őket szivesen és le vannak passzolva rokonokhoz,A kisebbiket volt h hazakuldte egyedül mert megondolta magát,mert az aktuális nővel volt program.... Na apuka is lemondthat a programjárol két hetente mert a tobbi időben anyuka van a gyerekkel ő látja el stb,ne h már a kötelező láthatáson is anyuka rohanjon a gyerekkel orvoshoz..
2018. szept. 21. 23:37
 15/17 anonim ***** válasza:
4%

Új férjed miért nem segít?

2hetente elviszi őket, gondolom hétvégére, de hétvégén nincsenek edzések meg szakkörök. Hétköznap meg a te gondod a gyerek, ha egyszer így allapodtatok meg.

Orvoshoz meg épp vigye az, akinél lebetegszik a gyerek. . Szóval érted. .

2018. szept. 22. 05:56
 16/17 anonim ***** válasza:
60%

Miert ne lenne hetvegen pl edzes? Sok helyen van!

Es itt sok ber szerint az apjuknak mi a dolga? Csak megcsinalni a gyereket? Az ilyen nem apa hanem egy szar alak akinek nem engednem h tobbet gyereke legyen.

Kerdezo te meg kemenyits be! Az a baj hagyod magad es igrassz mindenre.

2018. szept. 22. 08:12
 17/17 anonim ***** válasza:

Sok mindent nem tudsz csinalni. A lathatason biztositanod kell, hogy nala legyen, meg o mehetne a gyamugyre pattogni, hogy a lathatasi idejere programot szervezel a gyereknek. Sz.r ugy de nem teheted meg. Annak orulhetsz, hogy elengedi, hogy elvidd az o idejeben az edzesre.

Viszont azzal mar kezdhetnel valamit, hogy p dolgozik a lathatas alatt. Mert ha dolgozik, akkor ugye nem er ra veluk foglalkozni. Akkor ne vigye el.

2018. szept. 22. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!