Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg csak az számít találko...

Tényleg csak az számít találkozásnak, ha náluk is alszok?

Figyelt kérdés

Szüleim elég jól viselték, hogy elköltöztem tőlük, de azóta furák. Pl most hétvégén kinéztünk egy programot ami nekik is, nekem is elég közel volt, ott találkoztunk délelőtt, aztán délután onnan ki-ki ment haza a saját otthonába. Azóta hívogatnak, hogy na, és mikor megyek hozzájuk "rendesen", mert ez így nem volt igazi találkozás, csak összefutottunk mint akik látásból ismerik egymást.

Nekem ez elég fura, annyira nem sok velem egykorú ismerősöm él a szüleitől külön, de akik igen, ott teljesen oké a közös napközbeni program.

Ez másoknál is így megy, hogy csak az számít kielégítő találkozásnak, ha ott is alszik a gyerek? Ez valami általánosan elfogadott szokás, vagy csak az én szüleim furák?

2018. szept. 17. 12:01
1 2
 1/12 anonim válasza:
95%

Még új nekik, nem szoktak hozza hogy külön vagy, ezért hiányzol nekik ennyire, és ezért keveslik a "csak" napkozbeni talalkozast

Sztem a legtobb szülő ilyen

2018. szept. 17. 12:08
 2/12 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem is azért lehet, mert még fura nekik az új helyzet. Gondolj bele, velük éltél 18-25 évig (nem tudom, mennyi idős vagy, szóval csak tippelek), és most hirtelen nem vagy már ott minden nap. Ehhez nem olyan könnyű hozzászokni. Ha nincs olyan tesód, aki még otthon él, akkor pedig még üresebbnek érezhetik a házat.
2018. szept. 17. 12:15
 3/12 anonim ***** válasza:
89%
Mindkettő találkozásnak számít, csak a szüleid közelebbinek érzik - még egyelőre -, ha otthon alszol. Ahogy telik az idő, megszokják, hogy neked már külön életed van.
2018. szept. 17. 13:07
 4/12 A kérdező kommentje:
5 éve költöztem el, már csak megszokhatták volna, ha ennyiről volna szó, hogy idő kell, mert még nagyon új helyzet. :)
2018. szept. 17. 13:09
 5/12 anonim ***** válasza:
71%
Közelebbinek érzik azt ha ott alszol vagy ha ott vagy a házukba. Tényleg bensőségesebb valamilyen szinten ha valaki ott van a házadba, szabadabban lehet beszélgetni is, mint az hogy elmész egy programra velük. Adj nekik időt még új dolog ez.
2018. szept. 17. 13:11
 6/12 anonim ***** válasza:
75%
Ebben nem inkább az a fura, hogy a városban találkoztatok és nem otthon? Mint valami barátnőkkel. Ezt én se érezném amúgy "igazi találkozásnak". Csak azt, ha hazamegyek tényleg, oda, ahol felnőttem, ahol ők is laknak, meg minden. Mondjuk mi sokkal messzebb lakunk egymástól, nem azonos városban, szóval ez így azért más. Attól is függ, milyen gyakorisággal szoktatok találkozni. Mert ha 3 hetente találkoztok csak, és az is csak ilyen "összefutós", akkor az nekem rossz lenne.
2018. szept. 17. 13:33
 7/12 anonim ***** válasza:
82%

3-as vagyok. Hát ennyi idő alatt valóban megszokhatták volna. Akkor kérdezd meg tőlük.

Egyébként így, hogy ezt is leírtad, tényleg nem normális. A lányom például 35 kilométerre lakik, pár éve, mégsem nyüsszögök, ha nem alszik itt. Annyi dolga van, intézi a lakását, önálló, független. Annak is örülünk, ha csak pár órára találkozunk. Nem igazán értem így a szüleidet.

2018. szept. 17. 13:38
 8/12 A kérdező kommentje:

#5 #6

Olyan is volt, hogy útban valahova beugrottam hozzájuk (haza) ebédre, vagy délután egy kávéra beszélgetni, az se volt jó.

Ez a program csak a legújabb példa, nem csak ilyen volt.

De akkor ezek szerint nem csak neki fura. :D

Az a baj, hétközben nem tudok náluk aludni, mert reggel nem tudnék onnan bemenni munkába (tőlük 40 km, és 8 előtt nincs se vonat, se busz a két város között), hétvégén meg... rámegy akkor az egész hétvége, márpedig 2 napot nem túl gyakran tudok beáldozni, vannak teendőim, van párom és vannak barátaim, akikkel tölteném az időt.

Nehéz lenne mindig megoldani a náluk alvást.

2018. szept. 17. 13:47
 9/12 anonim ***** válasza:
84%
Még mindig én vagyok, a 77-es. A másik véglet, hogy csak úgy beállít szó nélkül, de hát ugye hazajön. Ha itt van intéznivalója (megyeszékhely), otp, kormányhivatal, stb., akkor csak beugrik és már megy is. Én is szoktam kérdezni, hová rohansz? Szerkezetkész lakást vett, ahol rengeteg a tennivaló. Minden szülőnek fel kéne fognia, hogy a gyerek önállósodik, vannak céljai, nem anyuci-apuci jelenleg a legfontosabb. Majd ha minden kialakul, akkor jönnek "ittalvósra" is. Gondolom, nálad is hasonló a helyzet, fiatalok vagytok, törekedtek a legjobbra, megteremteni a saját életet. Büszkék lehetnének rád a szüleid ahelyett, hogy itteni nyelven szólva mamahoteles legyél. Sajnálom, ha ők olyanok, hogy magukhoz akarnak láncolni. Én is nagyon féltem a lányomat, de hagyni kell élni is. Élni és élni hagyni. (Üzenem a szüleidnek is.)
2018. szept. 17. 14:19
 10/12 anonim ***** válasza:
82%

Nem is kell ott aludnod. Alapvetően ez vidéki mentalitás, ezt tapasztaltam.

Az én szüleim is ilyenek, pedig 500 km-re élek tőlük. Évente kb. 3-szor tudunk leugrani hozzájuk, köztes időben van telefon,facebook, skype. Így is reggel megyünk, este jövünk, mert kényelmesbeb saját ágyban ébredni. Nekik még 15 év után is furcsa.

2018. szept. 17. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!