Nem számít amit mondok?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy túl kéne lépnem rajta és évek óta próbálok, de valahányszor hazamegyünk, mindig rosszul esik. Gondoltam kikérem az itteniek véleményét, hogy hogyan lehetne rajta változtatni, anélkül, hogy össze kéne veszni rajta a tesómmal.

A problémám az, hogy egyszerűen nem figyel rám senki, ha ott a tesóm. Két hete mentem új munkahelyre, és ugyan rákérdeztek, hogy mit csinálok majd az új helyen és milyen a közeg, de körülbelül 5 mondat múlva már a tesóm ismerőseiről folyt a szó, akik ezt és azt mondták egy hasonló helyzetben, mint amiben én voltam.

De ma jöttem rá arra is, hogy a családom azt sem tudja, hogy a párom tesójának gyerekei - akikhez három éve havonta járok - milyen neműek, mert ha felmerül a téma, akkor rögtön egy cuki történetet hallgathatunk a tesómtól az ő barátjának a tesójának a gyerekeivel, akikről mindenki tud mindent.

Ha meg szólok, hogy nem fejeztem be a mondatot, mindenki mondja, hogy ma úgy néz ki rossz lábbal keltem. 3-4 alkalom után meg megjegyzik, hogy vegyek már vissza, mert zavarja a beszélgetést és elrontom a hangulatot, most meghallgatjuk a tesód, aztán majd téged is, csak persze addigra már senkit nem érdekel a téma, a tesóm megy tanulni a szüleim meg rám hagyják a pakolást és ez így mindenki szerint teljesen oké.

Mit érdemes ilyen helyzetben első lépésként tenni?

2018. ápr. 8. 15:19
 1/6 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Én a helyedben napokig vagy hetekig nem is beszélnék velük. Ha kérdeznék hogy mi a gond, akkor csípőből rá vágnám, hogy:

"Mitörtént, hogy hirtelen ennyire tudni akartok mindent? Eddig leszartátok a fejem, ha meséltem nektek, hogy mi is van velem, de nem érdekel titeteket, akkor minek mondjam el stb stb."

A lényeg, hogy rá kell jönniük, hogy mi mit is érzel és kész tények elé állítani őket, mert továbbra is a tesód lesz a "kedvenc". Sok sikert!

2018. ápr. 8. 15:42
 2/6 A kérdező kommentje:
Ha nincs ott a tesóm, akkor általában meghallgatnak, csak most hazaköltözött egy éve mert szakított a barátjával.
2018. ápr. 8. 15:49
 3/6 anonim ***** válasza:
87%

#1 válaszoló vagyok.

Akkor szólj közbe, hogy még nem fejezted be, amit elkezdtél és szeretnéd elmondani. Legyél határozott velük szembe, mert akkor továbbra is ez lesz.

2018. ápr. 8. 16:03
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Leszarnám őket a tesóval egyetemben. Az én szüleim is ezt csinálták, senki sem hallgatott meg, a szavamba vágtak, amikor mégis sikerült kinyögnöm egy mondatot, akkor én voltam a hülye. Na most leshetik, hogy mikor megyek megint haza, mert egyhamar biztos nem.
2018. ápr. 8. 16:04
 5/6 anonim ***** válasza:
73%

Fordítsd meg a dolgot.

Örülj neki. Nem nyaggat senki, nem kíváncsiskodnak ergo bele sem szólnak a dolgaidba. Jó dolog jó hallgatóságnak lenni. Nem kell mindenáron ragaszkodni az emberek figyelméhez. Én átérzem amit mondasz, nekem apám ilyen velem, csak az számít amit ő dumál. De rájöttem, hogy gyenge és ez a gyengeség a figyelemszomj. A figyelem energia, kicsikarása energiavámpírság. Örülj, hogy nem vagy ilyen.

Én totál kívülálló maradnék a helyedben. Szarnak rád, szarj te is rájuk. És ne vedd magadra. Nem hozzád tartozik,

2018. ápr. 8. 16:15
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
Miért akarod, hogy meghallgassanak? Ez az elvásárod? Hát felejtsd el. Mindenki annyi ideig hallgat ameddig akar. Ha nem érdeki, az az ő döntése. Fogadd el, mást nem tehetsz. De ez nem baj, nem kell szomorkodni miatta.
2018. ápr. 8. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!