Ti gyakran érzitek, hogy a szüleitek unalmas, céltalan életet élnek?
Neked mi közöd a szüleid életéhez?
Ha NEKIK megfelel, akkor miért akarsz beleszólni?
Én valahol ezt láttam mindig.
Apám alapból alkoholista volt. Régen sem használta ki az eszét, pedig karizmája, esze, irányítóképessége lett volna hozzá. Például simán jó építésvezető lett volna és kereshetett volna 3-500 ezer forintot alsó hangon. Ehelyett 15+ éven át maradt az otthon döglés majd megdöglés.
Anyám is mindig mondta hogy "választhatott volna" aztán megnyugtatja magát, hogy de ő így szerette volna, meg jó ez így. Ketten együtt kapták gyakorlatilag az én fizetésemnek a harmadát.
A ház volt a mindenük. Mindig voltak tervek, hogy ezt megcsinálni, azt megcsinálni, a tetőt javítani, a kertet átépíteni. Soha semmi nem lett ezekből, 30 év alatt egyszer lett festve a kerítés.
Nyaralás sem volt soha, de még csak a közelbe sem igazán mentünk el. Igaz apámmal nem is lett volna jó. Elvoltak otthon a TV előtt.
Én is tudok hasonló lenni, néha jól is esik. De igyekszem több lenni, mind a munkában mind a szabadidőben aktív maradni.
7-es, szerintem a kerdezo nem erre volt kiváncsi, hanem a te szuleidre.
Az enyeim speciel az átlagnál sokkal, de sokkal aktívabb életet élnek, néha nem ártana unatkozniuk.
De tényleg sokan élnek (nekem) unalmas életet, azt nem tudom, nekik is az-e. Ami lassú, nem feltétlenül unalmas.
Kedves Kérdező!
Felnőttként sokszor szembesülök azzal, hogy felnőttek milyen szinten unalmas, céltalan életet élnek.
Ha a szüleid úgy érzed, így élnek, akkor az így is van. Nem tudom, hány éves vagy, de megvan a magadhoz való eszed. Tök jó! De ne feledd, ezt valahonnan örökölted. Nagy eséllyel a szüleidtől! ;) Belőlük lehet, hogy kikopott. Rázd fel őket, mint gyerekkorodban a kakaót! Mi lenne, ha egyik estére, mire hazajönnének, sutyiba csinálnál nekik melegszendvicset, megterítesz és gyertyát gyújtasz nekik, amikor hazaérnek (hamarabb ne, mert leég a lakás). Nagyon valószínű, nekik erre nincs energiájuk. Ha tudsz főzni, mást is készíthetsz, de mosogass el! Különben anya megköszöni a programot, amit csináltál neki a második műszakra. ;)
Meg ehhez hasonlókat. Ismered őket, tudod, mit szeretnek - hát lépd meg helyettük, hogy egyszer készen kapják és ráéreznek majd az ízére. :)
Ha a magyarázatra vagy kíváncsi, nézd meg "A jövő kezdete" c. HBO gyártású filmet. Megrázó és felrázó. De nagyon jó! Sok más is van benne, de meg fogod érteni a lényeget.
A szüleid büszkék lesznek rád! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!