Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi történik akkor, ha egy...

Mi történik akkor, ha egy gyerek nem kap se verbális se non-verbális pozitív visszajelzést?

Figyelt kérdés

Mi történik akkor, ha egy gyereket úgy nevelnek, hogy soha nem mondják azt a szülők a gyereknek, hogy szép, vagy ha elért valami tanulmányi eredményt, azt, hogy okos, ügyes, vagy csak egyszerűen csinál valami ételt, netalántán nem sikerül a legjobbra,viszont ott se az igyekezetet veszik figyelembe a szülők, hanem mondjuk azt, hogy a szülők nem szeretik azt az ételt, tehát nem esznek belőle, a gyerek fölöslegesen fáradt.

Ilyenkor milyenné válik a gyerek?

2018. szept. 6. 10:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem ajnározásról van szó hanem visszajelzésről. Nagyon nagy különbség van a kettő között. Akit egész gyerekkorában így neveltek azon biztos hogy nyomot fog hagyni valamilyen formában. Természetesen nagyrészt normális felnőtt lesz belőlük, de önértékelés és emberi kapcsolatok terén ez nagyon is ki szokott jönni, általában már tinédzserkorban. Van aki emiatt teljesen bezárkózik, szociálisan szorongani fog, nehézségei lesznek kapcsolatok kialakításában. Suliban, munkában perfekcionisták lesznek de a sikerek ellenére is folyton lebecsülik önmagukat. Testképzavar, evészavar is sokszor innen fakad. Ők általában se pozitívat se negatívat nem kapnak, akiket le se sz.rnak otthon. A másik véglet meg amikor csak a negatív dolgokra kap visszajelzést, figyelmet, az ilyen gyerekekből lesznek azok akik folyamatos agresszióval és feltűnősködéssel próbálják elérni hogy figyeljenek rájuk mert otthonról ezt hozza. Szóval semmiképpen nem egészséges. Egy fejlődő gyereknek mindenképp kell valamiféle pozitív visszajelzés, bátorítás, ha ezt nem kapja meg gondok lesznek. Persze ha túltolja valaki az sem jó de itt most nem ez a kérdés.
2018. szept. 6. 12:31
 12/13 A kérdező kommentje:
Kíváncsiságból tettem fel a kérdést, mert kíváncsi voltam, hogy vajon az én életemet mennyire határozza meg az, hogy semmilyen pozitív visszajelzést soha nem kaptam a szüleimtől. Én valóban, mindif csúnyának láttam magam, maximalista vagyok, s a sikerek ellenére se vagyok elégedett magammal, más embereket mindig jobbnak látok, azzal kompenzálok, hogy minden ruhát megveszek, ami tetszik, mert egy kicsit szebbnek érzem magam olyankor. Párkapcsolatot nem vagyok képes kialakítani, mert folyton rettegek, hogy nem vagyok elég jó, mit láthatna bennem egy olyan férfi. Életem szerelmét elszalasztottam ezért. S a legrosszabb, hogy úgy néz ki, hogy soha nem fogom szeretni és becsülnimagamat és nem fogom tudni soha elfogadni önmagamat, mert soha nem éreztem, hogy fontos lennék.
2018. szept. 6. 12:55
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Én kétféle kimenetelét láttam eddig a dolognak, vagy súlyos önbizalmi, önértélekési gondokat okoz felnőttkorban (ami sajnos a gyakoribb eset), vagy annyira megerősíti, hogy megtanulja önmagából meríteni az erejét, nem is lesz szüksége külső visszaigazolásra. Én az utóbbi táborba tartozom, de ehhez kellett az is, hogy komoly önismeretet szerezzek, amire építhettem az önbecsülésem. Ha nem akarsz életed végéig szenvedni a következményekkel, akkor neked is azt javaslom, hogy kezdj el önismerettel, önbizalomépítéssel foglalkozni, ha kell, menj el terápiára. Most már felnőtt vagy, a sorsod a te kezedben van, vállald a felelősséget az életedért és kezdd el magad felépíteni. Nem könnyű, nem kevés munka, de maximálisan megtérül, tapasztalat.
2018. szept. 6. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!