Mi számít verbális erőszaknak a családon belül?
Igy kell teljesitmemykenyszeres embereket nevelni...
Ez szerintem nem verbalis eroszak,de ha ilyen ezeseket kelt akkor valakinel valami nem stimmel, es ez biztos hogy nem egeszseges.
a gyereknek éreznie kell, hogy szeretik, akkor is, ha rossz tanuló. Dühösnek lenni valakire, és nem szeretni két külön dolog, válaszd szét, amikor szidod, vagy ha elkap a hév, hát akkor utána.
Amúgy meg leszidni is sokféleképpen lehet,
A "Drága gyerekem, már megint rossz jegyet kaptál, semmire fogsz menni így az életben, aggódom érted, mi lesz így belőled!", meg a "Te kib***ott köcsög kölök, kiverem a fejedből azt a kevés sz*ros észt is, ami benne van, ha még egyszer karót kapsz! Én nem foglak életed végéig eltartani mint egy büdös disznót!" tartalmilag ugyanazt fejezi ki, de nagyon másképp hat...
Egy hülye nőt hallottam az utcán:
a kislány: "majdnem negyes lett"
A hülye nő totál hangosan: "nincs olyan h majdnem négyes!!!! Az hármas!!!!"
Igen, ez gáz, ez okozhat sérülést, jellembeli torzulást. Azaz erőszak.
Engem otthon anyám a 4-esért is leordított.Annak ellenére,hogy mindig is jó tanuló voltam.A felvételi pontszámaim miatt is földbe döngölt,utána meg csodálkozott hogy sírtam miatta.(60 pont lett-idei :D)
Olyanokat ordított hogy :-Nem véletlen,hogy senkinek sem kellesz !
-Trehány dög vagy kislányom!(ezt azért kaptam,mert volt pár papír a táskámban)
Apámtól rendszerint megkapom a majom meg egyéb jelzőket.
Szüleim nem veszik észre,hogy emiatt problémáim vannak,de hát mindegy.
(Fóbiák,szorongás,hangulattal át, alvászavar,motiváció hiány...)
Ezzel nem sajnáltatni akarom magam,csak egy példát írtam.Ha valaki hisztinek és önsajnáltatásnak látja,attól bocsánatot kérek.Nem áll szándékomban sajnálatának magam.
Nem hiszem hogy ez verbális erőszaknak minősül.Őszintén szólva nem tudom pontosan mi minősül annak.
Lehet rászolgált a gyerek az irgum-burgumra,de ezt túlzásba is viheti a szülő.
Utolsó, az ahol szándékosan megaláznak, az már igenis verbális erőszaknak számít.
Ellenben ha egy gyerek nem hajlandó tanulni, a szülő meg az mondja hogy "csalódtam benned, ennél sokkal többre vagy képes" az határozottan nem az.
Ha egy szülő így beszél hangosan az utcán egy gyerekkel, ott azért általában több is van..
Oh engem sose bántottak mert nem voltam kitünő.. idővel ki is derült h a diszlexia miatt, de így is 93%-os magyar és töri érettségit csináltam minden alázgatás nélkül.
Szóval akkor is tartom, hogy a jegyek miatti alázás nem megoldás. Legfeljebb magántanár vagy tanuljon együtt a szülő a gyerekkel. Jah h az fárasztó? Igaz, az érzelmi terror egyszerűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!