Rendszeres verbális ebből kifolyólag lelki trauma, mit lehet ilyenkor tenni? Mert ugyebár a törvény csak szülő-gyermek esettel rendelkezik de ha az a gyermek már felnőtt akkor mi a helyzet?
Bonyolult a helyzet mivel én már felnőtt vagyok, immáron 2 éve. Egyetemista vagyok de mivel Budapesten élünk és ide járok egyetemre ezért otthon élek. Nincs önálló keresetem. (Még gólya vagyok, első éves) Amióta az eszem tudom apám folyamatosan bántalmaz, napi szinten de többnyire csak szóba amióta középiskolás lettem. De addig volt fizikai is. A lényeg hogy függök a szüleimtől anyagilag mint ahogy az egyetemisták jó része. Amíg nem felnőtt voltam apám azt mondta hogy azért mert még nem vagyok felnőtt, most meg azt mert még az ő kenyerét eszem, meg az ő hazában élek. Félek, ha bármit is tennék azzal a látszólagos béke ami a nyugod percekben van eltűnik és rosszabb lesz. Ötlet hogy mit tehetek? Nagy darab vagyok de apám erősebb, tegyük fel eldurvul a helyzet tettlegességig
Meddig mehetek el az önvédelemben? Tehát ha rám támad akkor például használhatók védelemre bicskát? Nehéz a kérdés mert végülis az apám... Hangfelvétel az mindig készül ilyen kirobbanásakor. Köszi
Szegény, nagyon sajnállak. Én már 28 vagyok, nő, de az én apám is folyamatosan terrorizált verbálisan, meg is ütött párszor. Nálam azt érte el ezzel, hogy nem is nagyon beszélek vele és örülök, ha nem kell látnom. Még tavaly is hívogatott telefonom, kötekedett, beszólt a dolgaimba (férfiak, munka, tanulmányaim) aztán elegem lett és elküldtem a francba.
Azt tudom neked tanácsolni, hogy nagyon feküdj rá az egyetemre, hogy kaphass tanulmányi ösztöndíjat. Igényeld meg az összes létező szociális hallgatói ösztöndíjat is és hétvégente vállalj pár óra diákmunkát. Aztán költözz össze albérletbe egyetemista fiatalokhoz. Kolit sajnos a pesti lakhelyed miatt nemigen fogsz kapni. Nagyon sok csoporttársam megélt a támogatásokból+diákmunkából úgy az egyetem alatt, hogy egy fillért sem kaptak otthonról. Neked is menni fog és akkor kitörhetsz apád zsarnokságából. Sok sikert!
28 L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!