Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek gyűlöl a családom?

Szerintetek gyűlöl a családom?

Figyelt kérdés

19 éves srác vagyok,és nem rég érettségiztem.

Keresztapámmal rögtön vállalkozást nyitottunk utána,de nem megy túl jól.

Azt mondtam,hogy inkább el megyek dolgozni vhova,erre ők azt felelték,hogy foglalkozzak csak a vállalkozással. Szóval itthon vagyok egész nap,és a házimunkán kívül kb semmit nem csinálok.

Mivel nincsenek barátaim,így igazából csak a számítógéppel,telefonnal foglalom le magam. Viszont folyton kapom a megjegyzéseket,és mintha céltáblának használna az egész család. Szinte úgy érzem,hogy minden mondatuk mögött rosszindulat van,és valójában lenéznek engem.

Azt állítják,hogy "szeretnek",de fogalmam sincs,hogy ebből mi igaz.

Ezt tetézi az,hogy kancsal is vagyok,és ezt sokszor a fejemhez vágták a nagyképű emberek,de általában elsiklok felette,mert úgy vagyok vele,hogy bunkók. Viszont néha úgy érzem,hogy a családom is nevetségesnek,szánalmasnak tart és röhögnek rajtam. Szépfiúnak neveznek,pedig a vak is látja,hogy nem vagyok szép.

Van,hogy délben kelek fel,olyankor is célozgatnak,hogy "jó reggelt,kipihented magad",nem tök mindegy,úgyse járok sehova?

De ha mennék is dolgozni,akkor is külföldre mennék és nem is jönnék vissza. Vagy gőzöm sincs.

Nem is tudom miért élek.

És ezt nem azért mondom,hogy sajnáltassam magam,de tényleg nem tudom.

Nem szeret senki,röhög rajtam mindenki és szánalmasnak tartanak.

2018. szept. 2. 20:59
1 2
 11/13 kovpet ***** válasza:
82%

"Mert keresztapám fuvarozással foglalkozik és az én nevemre írták a vállalkozást"

Na, ezzel azért óvatosan.

Egyrészt nincs olyan, hogy "az én nevemre írták". Ha te vagy az ügyvezető, akkor azt egyrészt nem ők csinálták ilyenre, hanem te, mert egyszerűen más ezt nem tudja intézni. Másrészt a tied a felelősség mindenért, ami a céggel kapcsolatban felmerül. Büntetőjogi felelősségről is beszélek, nem csak anyagiról.

Tehát ha nem vagy képben a cég ügyeivel, akkor nagyon sürgősen konzultálj erről valakivel, aki ért ezekhez a dolgokhoz, mert nagyon csúnyán meg tudod szívni.

Amúgy attól, hogy van egy vállalkozásod, simán elmehetsz dolgozni. Miért is ne mehetnél el?

Azt javaslom, elsőre beszélj a cég könyvelőjével, de nem ártana egy független szakembertől is kikérni a véleményét az ügyben.

2018. szept. 3. 11:14
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

közös lónak túrós a háta

szállj ki, menj normális munka után

csak kihasználnak, hogy több pénzük legyen, te meg még fiatal vagy, naiv és megvezethető

2018. szept. 3. 13:02
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok teljesen tisztában az idevonatkozó törvényekkel, de úgy tudom, hogy amennyiben a cég a te neveden van és veszteséges, megszüntetheted, vagy csődeljárást indíthatsz.

De az is lehet, hogy csak neked hazudják, hogy nincs elég munka, mert így kevesebb pénzt adnak, mint amennyi járna.

Mert arról nem beszélsz, hogy mennyit keresel, mint cégfenntartó.

Azt sem értem, hogy nincs semmi dolgod, ha egyszer a vállalkozás a neveden fut.

Ebben az esetben neked teljesen tisztában kellene lenned a bevétel-kiadás-beruházás stb. dolgokkal, és semmilyen papír nem lenne érvényes a te aláírásod nélkül.

Úgyhogy ebben az egészben valami nagy bundát érzek, aminek a végén te fogod meginni a levét!

2018. szept. 3. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!