Osszevesztuk segítsek? Mit tehetek meg és mit nem? Élettársa vagyok! Gyermeket varok és azt mondta mennyek el mit tehetek?
21-es. A kérdezőt a szüleinél otthon bántalmazták.
Kérdező, miért nem reagálsz a kérdésekre/válaszokra?
Életvitelszerűen ott lakik, ideiglenesen be van jelentve, nem lehet csak úgy senkit kirakni.
A józan paraszti ész azt mondaná, hogy az én lakásom, az lakik ott akit én akarok, akinek nincs köze a házhoz, annak mennie kell.
Csak sajnos a valóságban ez nem így működik. Vagyis a te esetedben szerencsére.
Egy hozzáértő embert kellene megkérdezned, aki jártas ezekben a jogi dolgokban.
"A lakáshasználók között meg kell különböztetni jogcímes, jogcím nélküli és önkényes lakáshasználót!
jogcímes lakáshasználó, aki jogszerű szívességi lakáshasználó, tehát például beengedtem a saját lakásomba, oda beköltözött és életvitelszerűen ott él. A beköltözés tényét mutatja az, hogy a holmijait odavitte, tehát oda berendezkedett.
Tehát például ha a saját lakásomat kiadom egy albérlőnek és én oda valamikor bemegyek mert úgy tartja kedvem, akkor magánlaksértést követek el a sérelmére, mivel abban a pillanatban az albérlő egy jogcímes lakáshasználó, tehát Ő birtokolja a lakást. Ha lecserélem a zárat, akkor pedig dolog elleni erőszakkal elkövetett magánlaksértés vétséget követek el az albérlő sérelmére.
Minden esetben ha az ember azt akarja, hogy ellene ne induljon semmilyen felesleges eljárás, akkor igenis bíróságra kell vinni az ügyet és a lakás kiürítése iránti per során ki lehet ürítettni a lakást.
Ebben az esetben teljesen mindegy hogy van érvényes albérleti szerződés vagy nem, hiszen az a vizsgálandó tény hogy lakáshasználó-e. Az hogy lakáshasználó, pedig az bizonyítja, hogy oda be van rendezkedve, ott vannak a holmijai, életvitelszerűen ott lakik. tehát ismételten csak egy megoldás van. A már fent említett Perre vinni.
A szerződés azért nem lényeg, mivel van "szívességi lakáshasználat" is, mely során szintén megengedem, hogy az én lakásomban - ahol én éppen nem lakok - a lakáshasználó beköltözzön, odahordja a holmiait, tehát életvitelszerűen ott élhet. Jogcímes lakáshasználó lesz.
Ha én azt akarom hogy távozzon onnan, mert az az én lakásom és most már nem akarom hogy ott lakjon, akkor lehet belőle jogcím nélküli lakáshasználó, de szintén ez esetben is csak bíróság üríttetheti ki a lakásomat a per által.
Addig amíg nincs érvényes bírósági határozat, addig akár magánlaksértést is elkövethetek a sérelmére.
tehát ahogy írták, csak egy megoldás van ami törvényes is!
Megjegyzés: jogcímes és jogcím nélküli lakáshasználóval szemben Rendőrséget hívni teljesen felesleges, hiszen polgári peres eljárásban nincs intézkedési lehetőségük, ha még is megteszik, akkor ők maguk is vétenek a törvény ellen. Nincs intézkedési lehetőségük, ezalatt azt is értem, hogy kényszerintézkedéseket nem foganatosíthatnak. Csak egy valamit tehetnek! Felvilágosítanak, hogy peres eljárásról van szó.
Lényeg a lényegben röviden: először mindenki jogcímes lakáshasználó lesz, azonban később jogcím nélkülivé is válhat, de így is úgy is csak perrel lehet kidobatni."
szívességi lakásfelhasználó vagy, nem foghatja a cuccaidat, és rakhatja ki az ajtó elé..
"es igen mielott valaki ir komentet gondolkodi kellene es mertelmezni mit irtam ..."
Már megbocsáss, de gondolkodni neked kellett volna, mielött gyereket vállalsz úgy, hogy nincs munkád, lakásod, pénzed, és megbízható párod sincs.
"szívességi lakásfelhasználó vagy, nem foghatja a cuccaidat, és rakhatja ki az ajtó elé..."
És ha mégis megteszi, akkor mi van? A kérdező majd perelni fog, úgy gondolod? miközben önmagát eltartani sem képes. És ameddig ítélet születik, majd hol lakik?
És ha, ad absurdum, tegyük fel, hogy végigcsinálja, és a bíróság neki ad igazat, akkor majd visszacuccol oda, ahol nem kívánatos, és ahonnan egyszer már kitették? Biztosan remek élete lesz.
16: Sorban állnak az újszülöttekért! Sokan 6-7 évig várnak. Úgyhogy ne írjál ilyet, hogy nem kéne senkinek sem.
Nagyobb gyerekeket már valóban kevésbé szeretnek örökbe adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!