Osszevesztuk segítsek? Mit tehetek meg és mit nem? Élettársa vagyok! Gyermeket varok és azt mondta mennyek el mit tehetek?
El lehet még vetetni?
Komoly összeveszés volt? Békülés nem jöhet szóba?
A párodat nem érdekli, hogy mi lesz a gyerekkel?
Még a terhesség nélkül is rossz a helyzeted, így még aztán betetőzted. Először békülni próbálj a pároddal, bár ha ilyen állapotban kitett valószínűleg nem szeret és a babát se akarja.
Szerintem is az örökbeadás lehet megoldás. Ha nincs pénzed és az állapotod engedi menj dolgozni, akár munkaerőkölcsönzőn keresztül napi bejelentéssel, igaz ni cs utánad fizetve járulék, de egy kis pénzed lehet.
Bár az anya otthon jó megoldásnak tűnik,de azt tudnom kell,hogy ott kb 1 évig tartózkodhatsz. Ezalatt meg kell takarítani annyi pénzt,amiből ki tudsz onnan menni albérletbe. De egyedül egy újszülött csecsemő mellett képtelenség elmenni dolgozni. A babára a gondozók nem vigyáznak.
Talán a megoldás az lenne,ha ideiglenesen keresnének neki nevelőszülőket. Sok kitartással,és akarattal pár éven belül talpra áll nál anyagilag,akkor nevelheted a gyerekedet. Biztos van olyan megoldás hogy nem kell teljesen lemondani s babáról,látogatható is,csak míg helyet nem jössz addig más neveli.
Min vesztetek össze? Máskor is volt ilyen? Kibékülésre esély van? Hány hetes tehes vagy? Ő akarta a babát?
Ha nem tud a családdegítő, védőnő segíteni, akkor én megkockáztatnám hazamenni a szüleidhez, bármi jobb mint az utcán, vagy esetleg rokonokhoz, nagyszülőkhöz, barátokhoz. Valaki csak befogad.
Nem szabadott volna így bevállalni a gyereket, de ha már itt van, akkor ő a legfontosabb s mindent meg kell tegyél, hogy biztonságban legyen, illetve rendesen el legyen látva!
16os ne állíts már valótlanásot, ha nem értesz valamihez ne szólj hozzá. Az ilyen gyerekeket igenis örökba fogadják, már a kórházból az új család viszi haza. Abban az esetben nem, ha az anya nem mond le hivatalosan a gyerekről. Hidd el, heti kapcsolatban vagyok ilyen esetekkel.
Kérdező: látod, ezért szajkózza mindenki hogy na a más pénzére vállalj gyereket.
Amit tehetsz: bemész az önkormányzathoz megkérdezed nincs-e véletlen szociális bérlakás ahova mehetnél.
Ha ez nem működik, szólj a védőnődnek, ő kapcsolatban van több szervezettel, hátha tud segíteni
Ha ez sem sikerül nincs olyan rokon, csalàd, barát akihez mehetsz?
Végső megoldásként megnézheted van-e a környéken idős ember akit gondozhatn ottlakásért cserébe.
Nem bántalak, van elég bajod így is, de jobban át kellett volna gondolni a gyerekvállalást. De a pasival én nem békülnék ki, mert ezek után nem lehetne tudni mikor rak ki az utcára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!