Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim szerint gáz egy...

A szüleim szerint gáz egy kutyát gyászolni?

Figyelt kérdés
Komolyan nem "divat" már érezni más élőlények iránt? 15 évet volt velem, együtt nőttünk fel, de szegény vesebeteg lett, es több év gyógyszers kezelés után el kellett altatni. Múlt héten halt meg, én magam alatt vagyok, nagyon hiányzik, a kezeim közt halt meg, amikor elaltatták. A szüleim meg közölték, hogy ideje lenne befejezni a hisztit. Nem is hisztiztem ráadásul, csak kedvetlen vagyok, és néha sírok. Csak nekem döbbenetes ez a reakció, vagy az a normális, ha az ember egyik napról a másikra el is felejti, hogy 10+ évig volt egy barátja?
2018. aug. 23. 09:51
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
87%
A hiba anyádékban van. Próbálj csak a jóra/szépre emlékezni vele kapcsolatban.
2018. aug. 23. 09:53
 2/39 anonim ***** válasza:
93%
Sok embernek a kutya/ macska csak egy állat, nem pedig barát, családtag. Ők ebben a tudatban nőttek fel, nekik ez a normális. Meghal, aztán veszünk másikat. Ne törődj velük. Teljesen normális dolog egy háziállat elvesztését gyászolni. Én is átmentem ezen.
2018. aug. 23. 10:08
 3/39 A kérdező kommentje:
Részvétem érte #2! :(
2018. aug. 23. 10:09
 4/39 anonim ***** válasza:
91%

Nekem egy ismerősöm/távoli barát ilyen. Úgy adja elő, mintha hatalmas állatkedvelő lenne, pedig csak mindig a fajtatiszta, éppen divatos kutyák, macskák érdekelték.

Nemrégiben leszidta az egyik közös ismerősünket, mert az 5 percig mert beszélni arról, mennyire fájt neki a 15 éves kutyájának elvesztése, elsírta magát. Miért panaszkodik, vesz majd egy másikat és másnak sokkal nagyobb gondjai vannak, mit képzel. És közben az empátia nagymesterének is hiszi magát.

Tátott szájjal ültem. Mondtam neki, hogy ezt azért gondolja át, mindenkinek más fáj.

Érzéketlenek sokszor az emberek.

2018. aug. 23. 10:11
 5/39 anonim ***** válasza:
91%
És sajnálom, főleg azt, hogy a szüleid így reagáltak. Másban is ilyenek?
2018. aug. 23. 10:12
 6/39 A kérdező kommentje:
Sokszor vannak csípős megjegyzéseik, de azért ez engem is meglepett. Ráadásul amikor a kutyus beteg lett, én még nem dolgoztam (első éves voltam, meghalni nem volt időm) és egy évig ők fizették az orvost és a gyógyszereit, ami számomra azért valahol a szeretet jele volt.
2018. aug. 23. 10:22
 7/39 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem aki "hisztinek" tartja egy kutya gyászolását, annak nincs szíve és nagyon nehezen tudom elképzeni, hogy jó ember.

Tizenéves-és felnőttkoromban eddig 3-szor sírtam, mindig egyedül és halkan, másoktól elzárva, amolyan "férfiasan". De nem tudom elképzeni, hogy ha a négylábú barátom eltávozik, azt gyászolás és sírás nélkül kibírjam.

2018. aug. 23. 10:24
 8/39 anonim ***** válasza:
71%
Nekem is 15 éves kutyusom volt, 14 évig volt velem. Én már készültem a halálára, elrendeztem magamban, mire sor kerül rá. A halála után csak pár nappal tudtam egyszer sírni, nagyon hiányzik, de nem vagyok kedvetlen vagy szomorú. Csodálatos életet biztosítottam neki. Szerintem ilyen boldog kutya nem volt még egy a világon. Szeretettel gondolok rá, és sokszor nézegetem a közös kirándulós képeket, amiben nincs hiány, kb két naponta hatalmas sétákat tettünk a mezőn, de mindenhová vittem magammal minden héten télen, nyáron kirándultunk: Budai hegyek, Börzsöny, Pilis, Vértes, Velencei-hegység, Bakony és amerre csak jártunk mindenhová vittük magunkkal a kis társam volt. Csak olyan szállást kerestünk, ahová vihetjük magunkkal. Nagyon hiányzik az a korszak, amit együtt töltöttünk. Szó szerint a társam volt, teljes szimbiózisban éltünk, tudtam mit akar egy fél hangból, és ő is vette a jeleimet. Még meg sem fogtam a slussz kulcsot, csak nyúltam érte, de már rontott be hatalmas vigyorral és izgatottsággal a szobámba. De attól még ugyanúgy élem az életem, túrázok, dolgozok és nem vagyok kedvetlen. Szerintem a szüleid sem azt akarják, hogy felejtsd el, csak azt, hogy tedd félre a letargiát. Amit őszintén én sem értek, ha mindent megadtál neki, akkor azok a boldog napok erőt kell hogy adjanak neked, és nem kedvetlenséget, és rendszeres síró görcsöt.
2018. aug. 23. 10:27
 9/39 anonim ***** válasza:
37%

Sosem tartottam kutyát, macskát, de érthetőnek tartom a gyászodat. Arra ügyelj, hogy semmiképp se a szüleid előtt sírj, ill. ne lássák a sírás nyomát rajtad. Az, hogy emiatt szomorú vagy, az egészen természetes.

A szüleid sokkal keményebbek. Önmagában ez sem volna baj, csak lehetnének veled megértőbbek (=nem kell megérteniük, miért olyan nagy tragédia ez számodra, csak el kellene fogadniuk, hogy neked ez az, és nem hisztinek nevezni ezt az érzelem-megnyilvánulást).

2018. aug. 23. 10:31
 10/39 anonim válasza:
64%
Hát elég buta szüleid vannak...
2018. aug. 23. 11:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!