Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Eltartottként élek, hogy...

Eltartottként élek, hogy mondjam ezt el? Nem kéne?

Figyelt kérdés

Tanácsra lenne szükségem, tehát az undok, rosszindulatú, "majd jól megmondom neki arc nélkül" válaszolók kíméljenek. Ugyanis nem látom értelmét, hogy egymást idejét raboljuk ezzel feleslegesen. Köszönöm szépen!:)

A szüleimnek mindigis sok pénze volt, úgy nőttem fel, hogy amit kitaláltam, szinte azonnal megkaptam/bárhová mehettem. Ma már látom ennek a hátrányát, de akkor úgy éreztem, nekem van a legjobb életem. Azonban az apám hozott pár rossz döntést, emiatt nagyot fordult az életünk. Erről nem szeretnék beszélni, nem is tartozik a kérdéshez, viszont emiatt a szüleim már nem tudnak úgy támogatni, mint 2-3 éve. Vége lett a megszokott életszínvonalamnak, ami régen természetes volt, és gondolkodás nélkül megvettem volna, az luxuscikk lett... Nem bírtam ezt megszokni, a diákmunka pedig nem volt nekem való. Egy barátnőm pedig mondta, hogyha a szüleim nem tudnak támogatni, keressek mást, aki megteszi. Akkor tudtam meg, hogy őt 18 éves kora óta a barátja tartotta el, ő fizetett neki mindent, amíg a barátnőm egyetemre járt. Régen lenéztem volna az ilyen lányokat, mára pedig én is ilyen lettem. Mindent a barátom fizet, miatta kezdhetek el egy új szakot szeptemberben, rengeteg mindenben segít, támogat. Ezt a szüleim nem tudják, vagyis csak azt, hogy a külföldi utaimat állja, meg néha kapok egy-egy drágább ajándékot. Anya most emiatt idegeskedik, hogy miért kell nekem újabb szakot elkezdeni, ráadásul ez nehezebb, és hogy fogok tudni emellett dolgozni, és ha meggondolom magam, vagy kirúgnának, akkor nem is tudnánk miből visszafizetni a tandíjat, stb. A másik ez, hogy ő most elkezdett spórolni, hogy beszállnak a tandíjamba, de erre semmi szükség nincsen... Egyre rosszabb, hogy becsapom őket, hogy nem tudják a teljes sztorit. A legjobb barátnőm szerint viszont ne mondjak semmit erről otthon, mert úgysem értenék meg, és csak vita lenne, meg veszekedés. Mit csinálhatnék?

2018. aug. 19. 20:06
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%

"Nem kell velem maradnia, találok mást.”

Azért a k.vaságnak is van határa, amit te most átléptél :D

2018. aug. 23. 22:19
 32/48 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg ennyire nehéz eltolni a seggedet dolgozni, hogy inkább emiatt hanyagolod a rendes párkapcsolatot?
2018. aug. 23. 22:34
 33/48 anonim ***** válasza:
100%
30as, én meg 4 évig sokkal jobban kerestem mint a párom, és az én házamban laktunk. Most akkor lakott volna ő a szüleinél míg befejezi az egyetemet(orvosi)csak azért hogy ne támogassam? Vagy ez csak a nőkre igaz?
2018. aug. 24. 06:21
 34/48 anonim ***** válasza:
78%
#33. A kérdező írta, hogy nem kell, hogy vele maradjon az eltartója, keresne mást. Náluk nincs szerelem, csak eltartót keres.
2018. aug. 24. 09:59
 35/48 A kérdező kommentje:
Miért, ha ti kiléptek egy kapcsolatból, akkor örökre egyedül maradtok és szomorkodtok?:D
2018. aug. 24. 10:07
 36/48 anonim ***** válasza:
95%
Nem szomorkodok, de nem azért jövök össze valakivel, hogy eltartson.
2018. aug. 24. 11:49
 37/48 anonim ***** válasza:
93%
Akkor új párkapcsolatot keresek. Szerelmet.
2018. aug. 24. 12:17
 38/48 anonim ***** válasza:
96%

Nyilván nem akar valaki egyedül maradni, ha a párkapcsolata nem működik, de te nem is emiatt vagy valakivel együtt.

Te szó szerint kisgyerek státuszban tartod magad, és pótapát keresel, aki eltart téged, biztosítja neked az anyagi hátteret. Ez abból jön, hogy a szüleid teljes mértékben elkényeztettek téged, emiatt te azt hiszed, hogy neked alanyi jogon jár az, hogy valaki pénzel téged.

Bocs, de amit csinálsz, az tényleg a pénzéhes ku rvák szintje.

"a diákmunka pedig nem volt nekem való"

És miért is nem? Erre igazán válaszolhatnál.

Vagy majd egyetem után is úgy döntesz, hogy a munka nem neked való? Mert tudod egyszer el kell kezdened dolgozni, és egyik munka sem fenékig tejfel. Mindenhol lesznek stresszes, rossz pillanatok, rossz munkatársak, elviselhetetlen főnökök.

Nem várhatod el, hogy életed végéig kitartsanak, és nem is értem, hogy miért elnézendő a ku rválkodásnak ez a formája. Ilyen életmóddal senki sem fog téged megbecsülni, és sehol sem fogsz tiszteletet kapni, mert normális ember szánalmasnak tartja az ilyen nőket, akik piócaként mindig ráakaszkodnak valakire.

Te tulajdonképpen most kitartatod magad egy pasassal, és mindezt csak azért, mert a szüleidnek jelenleg nem megy olyan jól. Magyarán amint megszorult kissé a hurok, egyből lepattantál, és kerestél valami pénzes palimadarat. Akkor fix, hogy ha a jelenlegi "párod" is kissé megszorulna, egyből továbbállnál. Hát bocs, de az isten óvjon meg minden normális férfit egy ilyen parazitától....

2018. aug. 25. 17:01
 39/48 anonim ***** válasza:
94%

"a diákmunka pedig nem volt nekem való"

Az eltartásért, a pénzért, a luxusért való f.... sz.ás pedig igen... nagy bajok vannak a fejedben.

2018. aug. 25. 18:08
 40/48 anonim ***** válasza:
96%

" diákmunka pedig nem volt nekem való "

Figyelj, nem kell magadat áltatni, egyszerűen nem akartál és nem is akarsz dolgozni, mert neked kényelmesebb, ha az anyagi gondjaidat más egyengeti. Csak tudod ezzel az a gond, hogy ez a hozzáállás egyetem után sem fog eltűnni. Tipikusan olyan leszel te is, aki vagy nem marad meg egyik munkahelyen sem 1-2 hónapnál tovább, vagy évekig nem lesz munkahelyed mert semmi sem felel meg az elvárásaidnak, vagy eldöntöd, hogy te nem fogsz dolgozni és lebabázol.

Az eltartott (vagy inkább kitartott) életmódú nőket a legtöbb ember jogosan lenézi, ráadásul az egész életed egy kb idegen embertől függ. A szüleid megszorultak, ami gondolom őket is szíven ütötte, te meg, mivel a szüleid már nem tudnak annyira pénzelni, szépen széttetted a lábad egy gazdag palinak, aki az általad megszokott luxuséletszínvonalat tudja neked biztosítani, a szüleid meg ássák el magukat ugye.

Figyelj, ezt kb sehogy sem fogják tudni a szüleid lenyelni, mert egyből le fog nekik is esni, hogy az anyagi helyzetük rosszabbá válása miatt vagy egy náluk gazdagabb pasival. De nem érzed ezt egy kicsit sem anyagiasságnak, önzőségnek?

Miért jobb neked a munkánál az, hogy egy idegen ember dafke azért dolgozik, hogy téged eltartson?

A szüleid láthatóan támogatni próbálnak még a rosszabb anyagi helyzetük ellenére is. Mihez fogsz kezdeni, ha a jelenlegi pasid nem kíván tovább finanszírozni, vagy visszaköveteli a tandíjat, vagy neki is rosszabbul fog menni a szekér?

A válaszodat elnézve neked semmi problémát nem jelentene otthagyni a francba (mert hát "már nem működik közöttünk" ugye) és rácsimpaszkodni egy másik gazdag palira.

Ne haragudj, de ez tényleg az ócska ribizlik szintje. Ha normáis viszonyt akarsz a szüleiddel meg kiegyensúlyozott életet akkor ne tartasd el magad, hanem menj el dolgozni, és teremtsd meg magadnak azt az életszínvonalat, amit te akarsz. A kitartott nők 99%-a iszonyat pofára fog esni 30-40 éves kor körül.

A szüleid csak egy dologban hibásak, hogy ennyire kinyalták a feneked, így nem vagy tisztában a pénz és a munka értékével. Ezért nem számít neked az, hogy mások kontóján élsz. Javaslok egy pszichológust, mert ez tényleg nem normális dolog.

2018. aug. 28. 19:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!