Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Eltartottként élek, hogy...

Eltartottként élek, hogy mondjam ezt el? Nem kéne?

Figyelt kérdés

Tanácsra lenne szükségem, tehát az undok, rosszindulatú, "majd jól megmondom neki arc nélkül" válaszolók kíméljenek. Ugyanis nem látom értelmét, hogy egymást idejét raboljuk ezzel feleslegesen. Köszönöm szépen!:)

A szüleimnek mindigis sok pénze volt, úgy nőttem fel, hogy amit kitaláltam, szinte azonnal megkaptam/bárhová mehettem. Ma már látom ennek a hátrányát, de akkor úgy éreztem, nekem van a legjobb életem. Azonban az apám hozott pár rossz döntést, emiatt nagyot fordult az életünk. Erről nem szeretnék beszélni, nem is tartozik a kérdéshez, viszont emiatt a szüleim már nem tudnak úgy támogatni, mint 2-3 éve. Vége lett a megszokott életszínvonalamnak, ami régen természetes volt, és gondolkodás nélkül megvettem volna, az luxuscikk lett... Nem bírtam ezt megszokni, a diákmunka pedig nem volt nekem való. Egy barátnőm pedig mondta, hogyha a szüleim nem tudnak támogatni, keressek mást, aki megteszi. Akkor tudtam meg, hogy őt 18 éves kora óta a barátja tartotta el, ő fizetett neki mindent, amíg a barátnőm egyetemre járt. Régen lenéztem volna az ilyen lányokat, mára pedig én is ilyen lettem. Mindent a barátom fizet, miatta kezdhetek el egy új szakot szeptemberben, rengeteg mindenben segít, támogat. Ezt a szüleim nem tudják, vagyis csak azt, hogy a külföldi utaimat állja, meg néha kapok egy-egy drágább ajándékot. Anya most emiatt idegeskedik, hogy miért kell nekem újabb szakot elkezdeni, ráadásul ez nehezebb, és hogy fogok tudni emellett dolgozni, és ha meggondolom magam, vagy kirúgnának, akkor nem is tudnánk miből visszafizetni a tandíjat, stb. A másik ez, hogy ő most elkezdett spórolni, hogy beszállnak a tandíjamba, de erre semmi szükség nincsen... Egyre rosszabb, hogy becsapom őket, hogy nem tudják a teljes sztorit. A legjobb barátnőm szerint viszont ne mondjak semmit erről otthon, mert úgysem értenék meg, és csak vita lenne, meg veszekedés. Mit csinálhatnék?

2018. aug. 19. 20:06
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
87%
Persze hogy nem ismerik anyádék és nem is fogják. Miért lett elfogadott a qrválkodás ezen formája? Ez még most is olyan gusztustalan mint amilyennek 2-3éve láttad, csak a saját f@$zságait könnyebben elfogadja az ember mint másét.
2018. aug. 20. 20:26
 22/48 anonim ***** válasza:
96%

Nézd, akárhogy szépíted, a kitartott életmód gerinctelen és gusztustalan. Ha én szülő lennék, végérvényesen csalódnék, ha azt látnám, hogy jelenleg nem olyan szuper az anyagi helyzetünk, emiatt a lányom rögtön szétteszi valakinek a lábát, akinek sok pénze van és "támogatja".

Ha megszoktál egy életszínvonalat, akkor biztosítsd magadnak kemény munkával, ne mástól várd el, hogy eltartson, mint valami kisgyereket.

De ha neked ez az életmód oké, akkor tegyél fel magadnak pár kérdést:

1. Mi oka van arra valakinek (a szexen kívül), hogy eltartson, mintha a kislánya lennél?

2. Mit csinálsz, ha a pasid az egyetem után kijelenti, hogy akkor szépen kezd el visszacsengetni az általa kifizetett tandíjat?

3. Ha a pasidnak anyagi gondjai lesznek (pont mint a családodban ugye), akkor szépen lepattansz, aztán keresel egy másik pénzes balekot, aki "támogat"?

4. Mit csinálsz, ha a pasid megunja a pénzelgetést és talál valaki mást, aki nem csak a pénz miatt van vele, te pedig lapátra leszel téve pillanatok alatt?

Az pedig különösen hányinger, hogy te most olyan életet élvezel, mint amit 2-3 évvel ezelőtt mélységesen elítéltél. Tudod erre mondják azt, hogy a saját hülyeségeit az ember sokkal könnyebben elfogadja, mint másét. Nézd, a szüleidnek azért hazudsz, mert te is tisztában vagy vele, hogy igencsak egy szíven döfés lenne nekik, ha megtudnák, hogy te csak a pénz miatt vagy valakivel és mindezt azért, mert a családod megszorult anyagilag és nem lehetsz jelenleg kőgazdag gyémánthercegnő.

Ne haragudj, lehet ezt akárhogy szépíteni, de ez akkor is az aranyásó, pénzéhes ribik szintje.

Ha pedig tényleg normális megoldást akarsz:

Nem hagyod, hogy kitartsanak, elmész egyetem mellett vagy helyett dolgozni, és saját magadnak teremted meg azt az életszínvonalat, amit akarsz. Ha ez neked nem kényelmes, akkor szembesülnöd kell azzal, hogy a szüleid egy életre csalódnak majd benned.

Az átlagos forgatókönyv az ilyen kitartottaknál meg az, hogy kb 40-50 évesen már senkinek sem fognak kelleni, és ott fognak állni egyedül, mindenféle pénz/munkatapasztalat/élettapasztalat nélkül. Nehogy azt hidd, hogy mindig találni fogsz magadnak valami gazdag balekot.

2018. aug. 20. 22:08
 23/48 anonim ***** válasza:
61%

Mindenféleképp a szüleid elé kell állni, hogy ez, meg amaz a szitu, hiszen ők neveltek fel (vagy inkább félre). Készülj fel, hogy mondani fognak pár dolgot, ami nem fog neked jól esni. Meg egy ideig biztos kapni fogod az ívet, hogy bezzeg más gyerekre nem herdálnak el ennyit, mégis egyetemen oktat, de próbáld ignorálni.

Arról nem tehetsz, hogy anyudék úgy elkapattak, ahogy. Arról viszont igen, hogy lényegében olyan státuszba kerültél, mint egy prostituált.

Ha tudsz megfelelően angolul, simán találhatsz jól jövedelmező távmelót-csomó honlap van-, vagy ha nyelvszakos vagy, maszekban taníthatsz nyelvet, vagy ha csak simán anyanyelvi szinten nyomsz egy nem magyar nyelvet.

2018. aug. 21. 01:31
 24/48 anonim ***** válasza:
100%

Miből gondolod, hogy a barátod melletted marad az egyetemed végéig?

Ha szakít veled, mi lesz?

Így élsz, eltartóról eltartóra vándorolsz?

2018. aug. 23. 08:23
 25/48 A kérdező kommentje:
Nem kell velem maradnia, találok mást. Nem örökké akarom ezt, csak amíg meg nem lesz a diplomám. Oké, hogy már van, de azzal közel sem lehet annyira jól elhelyezkedni, mint a mostanival.
2018. aug. 23. 13:18
 26/48 anonim ***** válasza:
100%

"Nem kell velem maradnia, találok mást."

Ezzel konkrétan kimondod, hogy prostituált vagy. Gratulálok, hogy semmi igényed arra, hogy felnőttként dolgozz és eltartsd magad. Talán fel kéne nőni és nem élősködni senkin.

2018. aug. 23. 21:05
 27/48 anonim ***** válasza:
79%

Oké, hogy már van, de azzal közel sem lehet annyira jól elhelyezkedni, mint a mostanival.

Azt szerinted kapsz majd munkát ha kiderül hogy prosti voltál?:-D

2018. aug. 23. 21:26
 28/48 anonim ***** válasza:
73%
Az nem pr..ti aki azért marad egy kapcsolatban h legyen hol lakni,v mert ugy könnyebb kijönni két fizubol,na nem kell képmutatonak lenni..
2018. aug. 23. 21:51
 29/48 anonim ***** válasza:
78%
Utolsó, a nagy különbség hogy ott két fizu van, nem eltartatja magát egyik fél a másikkal cserébe meg lefekszik vele.
2018. aug. 23. 22:04
 30/48 anonim ***** válasza:
61%
Aha tehát ha vki eltartatja magát az prosti de aki fifikás h vkivel van mert ugy jobban kijon de közbve keresi a jobbat az szent meg aki csak lakásért marad egy fos kapcsolatban az is,gratula,az ilyen nők miatt lesz az összes férfi nőgyülőlő..
2018. aug. 23. 22:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!