Hogy mondjam el a családomnak, hogy apáca akarok lenni? 20/L
A szájaddal. Egyébként meg semmi értelme apácának lenni.
Esetleg anyácának. 😊
Mindig van valaki aki jön pampogni a szakmával kapcsolatban, miközben a kérdező r...dtul nem efelől kért véleményt.
Kérdező, egyszerűen elmondod nekik, vagy ha az nem megy, akkor megvárhatod még érdeklődni kezdenek hogy milyen szakmát szeretnél űzni, és elmondhatod.
Anya, apa, tőlem nem lesz unokátok. Nem kell a kolbász, mert a Jesszuskáé vagyok.
Kb. így
Szerintem mondd el, hogy gondolkozol rajta.
Keress egy neked tetsző apáca közösséget, és ott kezdj el "tanulni" velük. (Gyakorlatilag velük élsz és megnézed, hogy tetszik-e az apáca lét)
Az örök fogadalom előtt bármikor kiszállhatsz, ha nem tetszik. (Illetve, azt hiszem van valamilyen "elő" fogadalom, talán 1 vagy 2 évig érvényes, szintén azért, hogy biztosan ezt akarod-e)
Illetve nézz el több közösségbe is, mert nem mindegyiknek ugyanolyan a szellemisége. Ismerek olyat, ahol a fő "szempont" a gyerekekkel való foglalkozás, nyári táborokat szerveznek, stb., de biztos van olyan is, ahol 24ből napi 8 órában kerti munka van.
Szüleid nem vallásosak? Csak mert ha igen, akkor meg kellene érteniük, adott esetben még örülni is neki, ha meg nem, akkor furcsa, hogy te az lettél, de hát gondolom tudják, hogy mekkora szerepe van a vallásnak az életedben, szerintem nem fogja őket váratlanul érni.
Hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!