Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Eltartottként élek, hogy...

Eltartottként élek, hogy mondjam ezt el? Nem kéne?

Figyelt kérdés

Tanácsra lenne szükségem, tehát az undok, rosszindulatú, "majd jól megmondom neki arc nélkül" válaszolók kíméljenek. Ugyanis nem látom értelmét, hogy egymást idejét raboljuk ezzel feleslegesen. Köszönöm szépen!:)

A szüleimnek mindigis sok pénze volt, úgy nőttem fel, hogy amit kitaláltam, szinte azonnal megkaptam/bárhová mehettem. Ma már látom ennek a hátrányát, de akkor úgy éreztem, nekem van a legjobb életem. Azonban az apám hozott pár rossz döntést, emiatt nagyot fordult az életünk. Erről nem szeretnék beszélni, nem is tartozik a kérdéshez, viszont emiatt a szüleim már nem tudnak úgy támogatni, mint 2-3 éve. Vége lett a megszokott életszínvonalamnak, ami régen természetes volt, és gondolkodás nélkül megvettem volna, az luxuscikk lett... Nem bírtam ezt megszokni, a diákmunka pedig nem volt nekem való. Egy barátnőm pedig mondta, hogyha a szüleim nem tudnak támogatni, keressek mást, aki megteszi. Akkor tudtam meg, hogy őt 18 éves kora óta a barátja tartotta el, ő fizetett neki mindent, amíg a barátnőm egyetemre járt. Régen lenéztem volna az ilyen lányokat, mára pedig én is ilyen lettem. Mindent a barátom fizet, miatta kezdhetek el egy új szakot szeptemberben, rengeteg mindenben segít, támogat. Ezt a szüleim nem tudják, vagyis csak azt, hogy a külföldi utaimat állja, meg néha kapok egy-egy drágább ajándékot. Anya most emiatt idegeskedik, hogy miért kell nekem újabb szakot elkezdeni, ráadásul ez nehezebb, és hogy fogok tudni emellett dolgozni, és ha meggondolom magam, vagy kirúgnának, akkor nem is tudnánk miből visszafizetni a tandíjat, stb. A másik ez, hogy ő most elkezdett spórolni, hogy beszállnak a tandíjamba, de erre semmi szükség nincsen... Egyre rosszabb, hogy becsapom őket, hogy nem tudják a teljes sztorit. A legjobb barátnőm szerint viszont ne mondjak semmit erről otthon, mert úgysem értenék meg, és csak vita lenne, meg veszekedés. Mit csinálhatnék?

2018. aug. 19. 20:06
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
68%
El ne mondd a szüleidnek. Hatalmas csalódás lenne nekik, nem hiszem, hogy valaha is fel tudnák dolgozni, hogy a lányuk a testéből él. És nyilván, ha lesz valaha is normális kapcsolatod, ezt tartsd titokban. Normális férfi nem kezd olyan nővel, aki prosti volt.
2018. aug. 19. 20:50
 12/48 anonim ***** válasza:
76%
Szulokent irok, inkabb halgass, 2 okbol. Sosem bocsatanam meg hogy lesulyedtel egy olyan szintre amit meg te magad is eliteltel par eve. Es a nevelesem is karbaveszne, hogy nemcsak ribizli, de meg anyagias aranyaso is vagy.
2018. aug. 19. 21:03
 13/48 anonim ***** válasza:
85%

Ülj le és gondolkodj el az életeden. Miért nem neked való a diákmunka? Később is dolgozni kell, hacsak nem akarsz egész életedben kitartott lenni. Még jót is tenne neked, tanulnál egy kis felelősséget.

Az ilyen nőket senki se (még az se, aki éppen fizet mindent) becsüli meg. Ráadásul soha nem lesz semmid, nem jössz rá a pénz értékére. Szerintem menj el dolgozni és levelezőn csináld a második szakod. Jobban jársz, ha inkább magadat építed fel és nem másokon élősködsz.

2018. aug. 19. 21:07
 14/48 anonim ***** válasza:
76%
#12 Milyen nevelés? Pont hogy aranyásónak nevelték..
2018. aug. 19. 21:14
 15/48 anonim ***** válasza:
87%
Lehet, de nalam picit masabb lett volna a mentalitas, plusz normalis ember tudja ha a penzcsap elapad akkor lejjebb adja az igenyeit penztarca szerint, es nem lecuppantja a legelso cukrosbacsit csak hogy shoppingolhasson tovabb.
2018. aug. 19. 21:22
 16/48 anonim ***** válasza:
89%
Te nem eltartott vagy hanem kitartott ,nagy kölönbség
2018. aug. 19. 21:27
 17/48 anonim ***** válasza:
20%
A házzaság is egy anyagi döntés a nők 90 % a szerelő és gazdag választás közt, tudjuk h nem a szerelőt fogja választani,én sem,az érzelmekbol a csoroságbol nem kifizetodo dolgok sülnek ki max proli szinvonal stb,sőt se kenyér se tandij nincs puszta érzelemből,racionális vagyok ha visszamehetnék én se dolgoznám ki a belem egyetem alatt,igaz én férjhez sem mentem olyanhoz aki nem tudott felmutatni megfelelő hátteret mert nekem volt is hátterem. Igenis jol teszik a mai lányok h élnek a lehetőségeikkel. Okosak,okosabbak mint a sok proli gyáras 5 gyerekkel nyomorgo.. Lehet lepontozni. De a téglagyár a szopás nem ez.
2018. aug. 19. 23:21
 18/48 anonim ***** válasza:
62%
Nyugodtan mondd el nekik, hisz ők neveltek ilyennek, és tulajdonképpen ők is ezt csinálták évekig. Te pedig inkább dicseksz el most, nem tanácsot kérsz.
2018. aug. 20. 06:46
 19/48 anonim ***** válasza:
68%

20:25

"Élvezd ki ezt a lehetőséget és tegyél félre későbbre."

Vagyis nem elég, hogy eltartják, de még lopja is meg a pasast.

Undorító vagy!!

2018. aug. 20. 14:18
 20/48 anonim ***** válasza:
90%

Egyvalamire adj választ: szereted te ezt a férfit?

Ha szereted, akkor szerintem nem gáz, mások is eltartják a párjukat egy ideig.

Ha nem szereted, csak a pénzéért vagy vele, de ezt ő is tudja, akkor a ti dolgotok, a legtöbb ember ugyan elítéli, de szerintem magánügy.

Ha nem szereted, és ő nem tudja, hogy a pénzéért vagy vele, az viszont gerinctelen sunyi dolog.

2018. aug. 20. 19:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!