16 éves lányom egy jóval idősebb 37 éves férfival kavar, sajna több is van köztük, van valami mód rá, hogy eltiltsuk tőle?
Mikor ez kiderült leültem vele megbeszélni nyugodtan kedvesen. Erre röhögve mondta semmit sem tudok tenni ellene mert jogilag lehet. Itt sem veszekedtem vele nyugodt voltam. Beszéltem a férfival is aki feleségül akarja venni, gyereket szeretne stb. Ebből óriási veszekeds lett azt is felhozta hogy költözzön oda a lányom. A férjem őrjöng.
Éjjel kilógott a férfihoz már rendőrrel akartuk kerestetni, akkor írta ki facebookra jól van a szerelmével lementek a balcsira.
Férjem annyit mondott vagy újra normális lesz vagy kidobja itthonról.
Hazudozik nekünk, bántja a testvérét is. Nem volt ilyen lány, mindent megadtunk neki foglalkoztunk vele.
Kicsit sem vagy gáz, 50-es, hogy egyszer egy 63%-os, egyszer meg egy 65%-os profilról írsz. :D Pontozgatod itt fel magad egyik-másik profillal, mindenki mást meg le, aki nem ért egyet veled. És akkor ilyennel próbáljon meg az ember értelmesen kommunikálni.
Amúgy az 50-es válaszodban is virít az ostobaságod, mikor a lopást és adócsalást egy megérdemelt pofonhoz hasonlítasz. No komment. Ne haragudj, de senkinek semmi köze ahhoz, hogy a szülőnek nincsenek kötélből az idegei és mikor elszakad a cérna és nem tűri tovább a tiszteletlen viselkedést a gyereke részéről, lekever neki egyet. Senki nem azt mondta, hogy verni kell a gyereket és mindenre az kell legyen a reakció, de igen is van az a helyzet, amikor más már nem használ. Tisztán emlékszem egyszer kaptam én is egy pofont anyumtól, mikor iszonyat pofátlan voltam vele már sokadjára, most felnőtt fejjel ég is a pofámról a bőr, hogy tényleg ilyen voltam vele, de totálisan megérdemeltem és utána soha többé nem csináltam azt, ami miatt kaptam a jogos taslit. Továbbra sem ül egyetlen szülő sem börtönben, amiért nevelni próbálja a gyerekét. Ellenben a tolvajok, adócsalók tényleges, valós kárt okoznak több másik ember számára is, még hozzá érthető, elfogadható indok nélkül. Ne hasonlítsuk már össze a kettőt. Szereted kiforgatni mások szavait, csak h a magad javára fordítsd, de ez nem jött össze.
Ékes példája vagy annak, hogy miért is indokolt néha keményebben fellépni a gyerek viselkedése ellen, ha anno te is meg lettél volna normálisan nevelve, talán most nem itt osztanád arról az észt, hogy a gyerekre nem lehet csúnyán nézni, nem lehet felemelni a hangod, épp csak ránézned szabad, de semmilyen szabályt nem szabhatsz neki, semmit nem tilthatsz meg neki, mindent rá kell hagynod, máskülönben egy tekintélyelvű szaralak vagy. Köszönjük az eszmefuttatásod, reméljük kevés hozzá hasonló elborult elméjű ember van köztünk.
A kommenteket olvasgatva sajnos sokszor a fejemet kell fognom,mikor belegondolok ,hogy ezeknek az embereknek lesz gyerekük...
Ahogy látom sokan arra hegyezik ki a kisasszony tettlegességének a "helyességét ",hogy az bizony nem törvénytelen .
Tehát ha nekem van egy lányom ,aki 14 éves és ő nagyon szeret szexelni ,akkor mint egy normális szülő ,hagyom ,hogy több 50es 60as idegen férfival szexeljen,szórakozó helyekről szórakozó helyekre járjon,ahol kielheti magát ,sőt még ezekhez asszocialok ,csak mert ez nem törvénytelen... :) Ez nonszensz...
Persze az ,hogy a kis csaj az apja pénzét lopja ,ami törvénytelenség ,az teljesen rendben van...
A véleményem az ,hogy a kérdező apja ,azért teszi "ezeket" a dolgokat a lányával mert szereti őt.A szeretet sokszor nem csak abban nyilvánul meg ,hogy elhalmozod rengeteg ajándékkal a gyereked,hanem abban is,hogy megtiltasz neki különböző dolgokat ,az ő érdekében ,amit persze még EGYENLŐRE nem lát be :) .
"Hát tudod, én ehhez képest FORDÍTOTT világot tartok emberhez méltónak, azt, ahol az erősebb, a jobb érdekérvényesítő jogaiból veszünk le kicsit, és a gyengébb, a rosszabb érdekérvényesítő jogaihoz adunk hozzá kicsit..."
Látszik, hogy nincs gyereked. Fogalmad sincs arról, mit jelent a szülői FELELŐSSÉG. Miféle érdekérvényesítésről papolsz, te szerencsétlen, meddő p¤cs, aki szellemileg leragadtál a 15 éves, hisztis kamasz szintjén?:D
55 ,így van ,nem ez a szeretet definíciója :) ,viszont úgy gondolom ,hogy a nagymértékű pénzelest és a be racsozast is szeretetből tette.
Az már más kérdés ,hogy a gyerek nevelésben nem szabad elkényeztetni a gyereket .A racsozas pedig ,ha -sajnos- indokolt ,akkor meg kell tenni ezt a lépést.
Ha már a racsnal tartunk,nem azért kell a rács ,hogy szeretetet erőszakoljon ki a kérdező a lányábol,hanem szeretetből rakta fel,mert ha nem lenne ott ki tudja hányszor szökne ki és mit csinálna...
De ez nyilván az ilyen szélsőséges esetekben indokolt csak.Egyebkent viszont egyetértek,valóban a minőségi idő az egyik legjobb dolog ,amit a gyerekünkel tehetünk ,de ezt sajnos a kerdezonel felváltotta a pénz .Ezért is kell ilyen "drasztikus" módszerekhez nyúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!