Mit javasoltok?

Figyelt kérdés
Én csonka családban nőttem fel. Rendkívül szeretet-, és ömbizalomhiányosnak érzem magam.Van egy testvérem(idősebb), és úgy érzem én nem kaptam annyi törődést és szeretetet, mint ő. Amikor ~1 éves voltam, anyám a testvéremre figyelt (aki 2 évvel idősebb volt nálam) ezért engem baleset ért. 1 hónapig voltam csövekre kötve a kórházban. A testtvérem mindig ijesztegetett (emiatt traumatikusan félek még nappal is az ágy alá nézni, és a sötéttől is). Fizikailag se kímélt aminek a hege sose múlik már el. Szóval úgy érzem az anyám nem szeret. Régen a testvéremmel tanult velem nem. Azt azzal magyarázta, hogy velem meg játszott :/. Meg,hogy már nem volt energiája velem is tanulni. Amikor beszélek hozzá olyan mint, ha levegőnek nézne, nem válaszol. Amikor kérdezem, hogy figyelt-e azt mondta, hogy igen, de sose válaszol az eredetire. Amikor beszélek hozzá, halál nyugodtan otthagy és a testvéremmel nekiál beszélni. Amikor utána megyek és folytatom akkor meg leazíd, h miért szólok bele a testvérem beszédébe amikor én már hamarabb kezdtem. Szóval így ketten sikeresen kicsinálnak lelkileg engem. Amikor testvérem lelkileg kisemmizik és a maradék önbizalmamat is letöri,ezután kinyőgi, hogy csak viccelt. Meg amikor "anya" azt hitte nem hallom akkor úgy beszélt a mamával rólam/rólunk, hogy szarjon le minket és rakjon ki az utcára. Ekkor 16~17 éves voltam amikor a mama ezt mondta neki.
2018. aug. 8. 18:42
 1/4 anonim ***** válasza:
92%

Egyszerű a megoldás, nem hogy teljesen le kell vállnod róluk, hanem távol is kell tartanod magad tőlük, mert a testvéred örök titkos ellenséggé válik, ha te tisztességes módón erővel, akár saját családot, akár bármit létrehozol és az működik, főleg így, ilyen hátrányból indulva.Képes lesz szövetkezni a te árulóddal is, hogy ketten tönkre tudjanak tenni, és a későbbi családodat is.

Távolról ugyan úgy tudod segíteni az édesanyádat ha az bajba kerül, de neked nem szabad egyetlen egy olyan pontot is felmutatnod, amit támadni tudna, és a hirzárlat nem egy rossz dolog a tesód felé.

2018. aug. 8. 18:47
 2/4 anonim ***** válasza:
88%

1+ Káin és Ábel ; Jákób és Ézsau; Dávid és testvérei történetéről hallottál ugye?

No, évezredek óta ismétlődik a menete, csak a nevek változnak, a módszer nem változik.

A valódi válasz a kérdésedre: írigység (minden áldásodra)

Nekem a húgom hasonló, csak ő ha szemtől szemben állsz vele, akkor ájtatoskodik, és a szerető tesót próbálja játszani, csak olyankor hullik róla az ájtatosság mikor buktatom szemtől-szemben.

2018. aug. 8. 19:02
 3/4 anonim ***** válasza:
91%
Nézd, en szerető csaladban nőttem fel és a testvéreimmel is bármikor számíthatunk egymásra. Szóval, nem szívesen írom ezt, de ha nem túlzol es tényleg így van minden, akkor zard ki őket az életedből.
2018. aug. 8. 19:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Itt anyáddal is baj van, nemcsak a tesóddal.

Sajnálom, de nem lehet kierőltetni a szeretetet, ha ők nem akarnak szeretni téged.

2018. aug. 9. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!