Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavarja a szüleimet,...

Miért zavarja a szüleimet, hogy hétvégén később fekszem, később kelek, mint ők?

Figyelt kérdés

Folyton megjegyzéseket tesznek erre. De miért baj az, ha én máshogy érzem jól magam?

Ők utálnak aludni, hétvégén is 5-6 között kelnek reggel, aztán este 8-9 körül mennek is aludni, én jobban szeretek sokáig aludni, és hajnalig fent lenni, jobban érzem magam olyankor, sokkal energikusabb és motiváltabb vagyok, több mindent csinálok meg. Korán kelés után egész nap fáradt és rosszkedvű vagyok, még akkor is, ha ugyanannyit vagy többet alszok, mint hétvégén. Ráadásul most nyáron jobbnak érzem inkább átaludni a dögmeleget, és késő délután kelni, akkor kora estétől reggelig a hűvösben meg tudok csinálni mindent, ezerszer jobb mint a kánikulában olvadozni.

Nem vagyok már kiskorú.

Nem zavarom őket éjjel zajongással.

Minden rám jutó feladatot el tudok végezni így is.

Ha olyan program van, megbeszéljük és persze tudok korán kelni, ha kell.

Nem várom el tőlük, hogy délutánig csendben legyenek (egyrészt külön emeleten vagyunk, fel se hallatszik hozzám semmi, másrészt amúgy se zavar a zaj, tudok aludni fúrás-faragás közben is simán)

Akkor mi a bajuk? Miért zavarja őket, hogy nekem más kényelmes mint nekik? Miért kell ebbe belekötni?

(Kérdeztem őket, de csak olyasmit tudtak válaszolni, hogy "mert mi nem így szoktuk", de ez nem válasz :D)

Mi olyan zavaró ezen?

2018. aug. 6. 15:54
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
68%

Mert sok a gyöpös ember aki szereti megmondani a másiknak, hogy kellene jól éreznie magát.

Ezek a majd ha családod lesz, majd ha dolgozni fogsz. Na és akkor mi lesz? Majd akkor alkalmazkodik, és valószínűleg fel fog kelni korábban. De most nem kell, ezért pihen amíg tud. Azért ennyire fájjon már az irigység.

2018. aug. 7. 10:51
 22/23 A kérdező kommentje:

Írtam, külön emeleten vagyok, semmi nem hallatszik le, sokszor amúgy is olvasok éjjel, a lapozás hangja csak nem zavaró :D Kaját-fürdést elintézem legkésőbb este 9-ig.

Akkor is utáltam reggel korán kelni, mikor még az volt a természetes, szóval nem arról van szó, hogy "átálltam". Ezerszer ingerültebb vagyok a hajnali kelés után :D

Leírtam már többször is, hogy mindent megcsinálok, ami az én feladatom :)

Boltba édesanyám jár mindig, szeret maga vásárolni, plusz neki útba esik munkából hazafele, a kocsiban meg elfér minden.

A gyepet nem szoktuk locsolni (2-3 naponta volt eső eddig ezen a nyáron mindig), ha mégis, akkor egyrészt "automata" kirakós locsolóval, másrészt este, miután a nap már lement, hiszen akkor nem égnek ki a növények.

A kutyáink este kapnak enni, reggel maximum pár falatot, azt sokszor odaadom nekik, mielőtt lefekszem aludni.

Az meg nem értem, hogy jön ide, hogy nem lehet belőle megélni, ezt senki nem vitatta.

Miért, ha egyedül ébren vagyok, amíg a többiek dolgoznak, akkor jobban tudnánk találkozni, vagy mi? Úgyis mindenki kora este ér haza.

Hétvégén is az este a közös program ideje nálunk, napközben mindenki a saját dolgát csinálja, és mindenki kifejezetten morcos, ha valaki közben ül fölötte és nem hagyja nyugton.

"ki kell használni a délelőttöt"

Na ezt nem értettem soha, most részmunkaidőben dolgozok (napi 8 óra, de nem minden nap), ha kell mennem akkor 6-kor kelek, akkor már meleg dől be az ablakon... Szóval a hűvöst épp úgy tudom kihasználni, ha 6 körülig vagyok ébren :D

Soha nem bírtam reggelizni, mikor 4-kor keltem mert délelőttös műszakba mentem, akkor se. Iszonyatos hányingerem lesz bármiféle kajától reggel.

Ebédelni meg amúgy is későn szoktunk, 3 körül, addigra felkelek.

Hát szerintem emberfüggő, én ha korán kelek, akkor tényleg lusta vagyok és semmi kedvem bármit is csinálni, de ha kipihent vagyok, akkor az tök jól motivál. Ennyi erővel a szüleim meg este lustálkodnak már 9-kor, míg én még meddig fent vagyok :D

Családra nem gondolok, gyereket nem akarok, legalább még pár évig biztosan. Ha lesz, akkor nyilván tudok alkalmazkodni. Hétvégén néha szoktam dolgozni, természetesen bírom, bár a szakmámban a hétvégi munka legtöbbször délutáni/esti rendezvényt jelent. :)

A családommal való közös időtöltésemre nincs hatással, mint már írtam, a barátaimmal meg úgyis este tudunk találkozni, így azt nem befolyásolja.

2018. aug. 7. 15:03
 23/23 anonim ***** válasza:
60%

Mert önzőek, rugalmatlanok és nem toleránsak.

Én is hozzád hasonló vagyok, soha nem zavarta a szüleimet, hogy szünetekben kényem kedvem szerint voltam ébren. Egy-két alkalommal viccelődve bejöttek megkérdezni, hogy élek-e még ha a szokásosnál tovább aludtam.

Írják páran a reggelit, ebédet. Felnőtt ember, tud magának kaját csinálni, a száját is megtalálja, hogy megegye és feltudja mérni mikor mennyire éhes.

A másik szobában való egérkattogást zavarónak találni meg egyenesen beteges. Az olyan ember a szomszédhoz is átkopog, ha az este 10 után mer gépezni? :D

2018. aug. 11. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!