Miért zavarja a szüleimet, hogy hétvégén később fekszem, később kelek, mint ők?
Folyton megjegyzéseket tesznek erre. De miért baj az, ha én máshogy érzem jól magam?
Ők utálnak aludni, hétvégén is 5-6 között kelnek reggel, aztán este 8-9 körül mennek is aludni, én jobban szeretek sokáig aludni, és hajnalig fent lenni, jobban érzem magam olyankor, sokkal energikusabb és motiváltabb vagyok, több mindent csinálok meg. Korán kelés után egész nap fáradt és rosszkedvű vagyok, még akkor is, ha ugyanannyit vagy többet alszok, mint hétvégén. Ráadásul most nyáron jobbnak érzem inkább átaludni a dögmeleget, és késő délután kelni, akkor kora estétől reggelig a hűvösben meg tudok csinálni mindent, ezerszer jobb mint a kánikulában olvadozni.
Nem vagyok már kiskorú.
Nem zavarom őket éjjel zajongással.
Minden rám jutó feladatot el tudok végezni így is.
Ha olyan program van, megbeszéljük és persze tudok korán kelni, ha kell.
Nem várom el tőlük, hogy délutánig csendben legyenek (egyrészt külön emeleten vagyunk, fel se hallatszik hozzám semmi, másrészt amúgy se zavar a zaj, tudok aludni fúrás-faragás közben is simán)
Akkor mi a bajuk? Miért zavarja őket, hogy nekem más kényelmes mint nekik? Miért kell ebbe belekötni?
(Kérdeztem őket, de csak olyasmit tudtak válaszolni, hogy "mert mi nem így szoktuk", de ez nem válasz :D)
Mi olyan zavaró ezen?
Nyilván az a cél, de suli mellett nem tudok annyit dolgozni, hogy akár csak egy szobát is kivegyek magamnak, saját lakásról nem is beszélve, és még pluszban el is tartsam magam. Ha végzek, és tudok teljes munkaidőben dolgozni, akkor ez lesz.
De most nem ez a kérdés.
Nem "segítek" a ház körül, hanem megvannak a saját teendőim a háztartásban, amiket mindig megcsinálok, ezt írtam is.
Néha, mikor nagyobb kaliberű munka van, amihez egyszerre kell mindenki, akkor megbeszéljük, és felkelek korán, ezt is írtam.
7-es mi lenne veled,ha 3 műszakban kellene dolgozni?
Füldugót is feltalálták.
Mert majd amikor felnőtt leszel, azt csinálsz, amit akarsz. Jelenleg a szüleiddel laksz. Nyár van. Alvás helyett kéne nekik segíteni, korán reggel boltba szoktunk járni, meglocsoljuk a gyepet, megetetjük a kutyát stb. Az alvásból nem lehet megélni. Ne haragudj, de ez a véleményem.
18/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!