Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavarja a szüleimet,...

Miért zavarja a szüleimet, hogy hétvégén később fekszem, később kelek, mint ők?

Figyelt kérdés

Folyton megjegyzéseket tesznek erre. De miért baj az, ha én máshogy érzem jól magam?

Ők utálnak aludni, hétvégén is 5-6 között kelnek reggel, aztán este 8-9 körül mennek is aludni, én jobban szeretek sokáig aludni, és hajnalig fent lenni, jobban érzem magam olyankor, sokkal energikusabb és motiváltabb vagyok, több mindent csinálok meg. Korán kelés után egész nap fáradt és rosszkedvű vagyok, még akkor is, ha ugyanannyit vagy többet alszok, mint hétvégén. Ráadásul most nyáron jobbnak érzem inkább átaludni a dögmeleget, és késő délután kelni, akkor kora estétől reggelig a hűvösben meg tudok csinálni mindent, ezerszer jobb mint a kánikulában olvadozni.

Nem vagyok már kiskorú.

Nem zavarom őket éjjel zajongással.

Minden rám jutó feladatot el tudok végezni így is.

Ha olyan program van, megbeszéljük és persze tudok korán kelni, ha kell.

Nem várom el tőlük, hogy délutánig csendben legyenek (egyrészt külön emeleten vagyunk, fel se hallatszik hozzám semmi, másrészt amúgy se zavar a zaj, tudok aludni fúrás-faragás közben is simán)

Akkor mi a bajuk? Miért zavarja őket, hogy nekem más kényelmes mint nekik? Miért kell ebbe belekötni?

(Kérdeztem őket, de csak olyasmit tudtak válaszolni, hogy "mert mi nem így szoktuk", de ez nem válasz :D)

Mi olyan zavaró ezen?

2018. aug. 6. 15:54
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
2%
Ha nem vagy kiskorú, miért is élsz velük együtt? Ha a saját otthonodban vagy, senki sem dumál majd bele. És hidd el, megéri önállósodni. Persze nem olyan könnyű-legalábbis nekem nem volt az- mint amikor a szüleim elláttak, de a nyugalom, meg a szabadság érzése megéri. És jobb lesz a kapcsolat a szüleiddel is. Senki se szól bele mikor mit csinálok, igaz, nem is segít senki. De megéri.
2018. aug. 6. 16:07
 2/23 A kérdező kommentje:

Nyilván az a cél, de suli mellett nem tudok annyit dolgozni, hogy akár csak egy szobát is kivegyek magamnak, saját lakásról nem is beszélve, és még pluszban el is tartsam magam. Ha végzek, és tudok teljes munkaidőben dolgozni, akkor ez lesz.

De most nem ez a kérdés.

2018. aug. 6. 16:15
 3/23 anonim ***** válasza:
49%
Éppen ezért zavarja őket, mert ők nem ilyenek. Én is szoktam mondani a páromnak, hogy ne legyen fönt hajnalig, de ő akkor éber, akkor van elemében és akkor szeret kockulni. Szerintem ne foglalkozz vele. Ameddig nem megy semminek a rovására, addig nincs gond, de ha reggel 9kor segítened kellene a ház körül, te meg délután 3ig húzod a lóbőrt, akkor azt már meg tudom érteni.
2018. aug. 6. 16:30
 4/23 anonim ***** válasza:
56%
Azért,mert a szüleid egoista emberek,képtelenek elfogadni a másságot.
2018. aug. 6. 16:52
 5/23 A kérdező kommentje:

Nem "segítek" a ház körül, hanem megvannak a saját teendőim a háztartásban, amiket mindig megcsinálok, ezt írtam is.

Néha, mikor nagyobb kaliberű munka van, amihez egyszerre kell mindenki, akkor megbeszéljük, és felkelek korán, ezt is írtam.

2018. aug. 6. 16:54
 6/23 anonim ***** válasza:
74%
"Nyilván az a cél, de suli mellett nem tudok annyit dolgozni, hogy akár csak egy szobát is kivegyek magamnak" Ismerős probléma.. De egyszer sikerülni fog :) Addig is kitartást a szüleidhez! És hidd el, tényleg szuper ha van egy saját otthonod, ahol senkihez nem kell alkalmazkodnod :)
2018. aug. 6. 17:04
 7/23 anonim ***** válasza:
19%
Mert nagyon zavaró. Lehet, hogy te nem érzed zavarónak, de éjszaka minden jobban hallatszik. Nálunk a gyerek ha használja az egeret, billentyűzetet, az is hallatszik a másik szobában. Meg amikor kimegy enni, wc-re, zuhanyozni.. Az ember ritmusa felbomlik, ha sokat van fent hajnalban, amitől ingerültebb lesz. Nehezebb visszatérni a normális ritmusba, te is írtad, hogy utálsz reggel ébredni. Plusz nálunk az egész nyár abból áll, hogy a gyerek alszik nappal. Rengeteg a veszekedés, hogy jöjjön már kajálni délután háromkor. Legszívesebben kidobnám a gépét és a mobilját.
2018. aug. 6. 17:19
 8/23 anonim ***** válasza:
81%
7-es! Pff, sajnálom a gyerekedet. Mi a halálért kell cseszegetni még nyáron is?!
2018. aug. 6. 17:39
 9/23 anonim ***** válasza:
74%

7-es mi lenne veled,ha 3 műszakban kellene dolgozni?

Füldugót is feltalálták.

2018. aug. 6. 17:40
 10/23 anonim válasza:
15%

Mert majd amikor felnőtt leszel, azt csinálsz, amit akarsz. Jelenleg a szüleiddel laksz. Nyár van. Alvás helyett kéne nekik segíteni, korán reggel boltba szoktunk járni, meglocsoljuk a gyepet, megetetjük a kutyát stb. Az alvásból nem lehet megélni. Ne haragudj, de ez a véleményem.

18/f

2018. aug. 6. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!