Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Alkalmatlan vagyok a gyermekne...

Alkalmatlan vagyok a gyermeknevelésre! Ilyen kijelentés után mit tennétek?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok, és fél éve összeköltöztem a párommal (40),aki elvált,és van egy 4 éves kislánya. Nem velünk él,hanem az anyjánál. A kislány tündéri,nagyon apás,imádja őt! És persze fordítva is így van. Az édesanyját nem szereti a kislány,amikor visszük vissza több nap után,úgy sír,hogy nem akar oda menni,hogy rossz nézni,nem lehet megnyugtatni. Apával akar lenni. Engem is imád a kislány. Az anyja a ,,nem törődést" azzal kompenzálja a kislány irányába,hogy mindent megvesz neki. Nos engem is szeret a kislány,jobban,mint a saját anyját,de én valahogy mégsem tudom úgy szeretni,mintha a sajátom lenne,és az is zavar,hogy körülötte forog a világ,amikor itt van nálunk. Tudom,ez helytelen. Foglalkozom vele,de nincs annyi türelmem,mint kellene. Az apja ilyenkor a kislány mellett alszik sokat,viszi minden felé,megvesz neki mindent,persze ilyenkor én is megyek,de egy pótkocsinak és cselédnek érzem magam. Ő azt várná,hogy egy család legyünk,de én nem tudom szeretni olyan szinten a kislányt,ahogy azt elvárja apuka. Az apját imádom. Szeretném,ha majd lenne közös gyermekünk,és az más lenne... De apuka közölte,hogy még fel nem növök a gyermekvállaláshoz,pár évig ne akarjak közös gyermeket,mert alkalmatlan vagyok a feladatra,és a saját gyermekünkre is féltékeny lennék ugyan úgy. Örülnék ha a közös gyermekünket is legalább így szeretné,és rá nem lennék féltékeny,mert a közös vérünk lenne,akit én hordtam ki. Lehet tényleg nem kéne gyermeket vállalnom egyáltalán? Szerinte nem vagyok túl gyermekcentrikus.

2018. aug. 5. 10:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
55%

Sajnos, a párodnak igaza van abban, hogy a saját gyerekedre is féltékeny lennél és - bár nem mondta ki -, az ő gyereke már fasorban se lenne nálad! Most elvagy a kislánnyal, de így is körülötte forog a világ szerinted, ő alszik együtt az apjával, nem te.

Az a mondatod, hogy pótkocsinak és cselédnek érzed magadat, mindent elárul! Ne akarj utódot olyan embertől, akinek a gyerekét nem tudod olyan szeretettel, igaz szívvel elfogadni, mintha te magad szülted volna!

A párodnak VAN gyereke, neki a gyerek az első (helyeslem!), ne rivalizálj a kicsivel, nem leszel első! Ha nem tudod elfogadni, hogy "csomaggal" érkezett a párod, akkor keress függetlent, akinek nincs gyereke!

2018. aug. 5. 11:07
 12/22 anonim ***** válasza:
75%
Ott a probléma, hogy 27-40
2018. aug. 5. 12:23
 13/22 anonim ***** válasza:
56%
Nullára lepontozni könnyebb, mint elgondolkozni a válaszomon. kérdező? Pedig ugyanazt mondtam, mint a párod (akit állítólag imádsz)!
2018. aug. 5. 12:35
 14/22 anonim ***** válasza:
77%

Na megmondom én mi a helyzet. De nem leszek finom, előre is közlöm ezt, aztán lehet lepontozni...

Apuka szépen otthagyta anyukát a fenébe (ez világos). Anyuka kizárt, hogy rossz anyuka lett volna, mert apuka nem kért gyerekelhelyezést (ahogy páran rávilágítottak) meg kislány anyukával él, mint írtad. Apuka 40 éves, gondolom anyuka is hasonló korú lehet. Apuka rohadtul nem azért hagyta el anyukát, mert a gyerek miatt, hanem össze akart jönni egy fiatalabb csajjal (ami végül sikerült is neki). Az apja a gyereket ellátja minden jóval, de ez is egyértelmű, mivel valahol mégis a saját gyereke, ez csak jelent neki valamit, még akkor is, ha anyukával van a gyerek és anyukát már nem kívánja. Téged viszont jól átejtettek. Megetetett valami dumával, te meg simán belementél a kapcsolatba, ő megkapja a friss húst, de még az se biztos, hogy gyereket akar tőled, csak te naiv vagy ő meg kihasználja ezt. De annyira már nem akar ebbe a kapcsolatba belebonyolódni, hogy gyereket is szülj neki, most nyilván örül, hogy 40 évesen van egy 27 éves barátnője. Én nem sok jót jósolok ennek. Szerintem már most is látszik, hogy egy bántalmazó kapcsolat elején vagy, és fokozatosan építi le önbizalmad, ez csak rosszabb lesz.

2018. aug. 5. 12:40
 15/22 A kérdező kommentje:
Nem apuka hagyta ott. Nem működött a házasságuk. Közös megegyezés,és szépen váltak el.
2018. aug. 5. 12:58
 16/22 anonim ***** válasza:
89%
Nem a gyerekkel van baj, hanem azzal, hogy túl nagy köztetek a korkülönbség. Nem tudtok egyenrangúak lenni, mert ő egy kis hülyének néz téged, te meg nem állsz ki magadért. Nincs szavad a saját kapcsolatodban.
2018. aug. 5. 13:53
 17/22 anonim ***** válasza:
96%

Sok dolgot végig kell gondolnod.

Azt írod, hogy te cselédkedsz a gyerek körül. Apa játszik vele, alszik vele. De te vágod a körmét, te csinálsz kaját, stb.

A pasid ennek ellenére burkoltan közli, hogy xar anya lennél. És a volt felesége is xar anya. Jé, de érdekes! Nem is értem, miért ment tönkre a házasságuk... hisz itt egyedül ő tökéletes.

Na tudod ki cselédkedne legközelebb! Lássa csak el a saját gyerekét! Aztán lehet vigyorogni, hogy ő milyen remek apa. Kritizálni a legkönnyebb, főleg, ha ő ki se veszi a részét a munkából.

A másik: ha lesz közös gyerek, akkor a kislányt még így se fogod kedvelni. Sőt. Pont azért, mert amikor ott van, akkor körülötte forog a vilàg, a tietekre meg akkor se jut az apa részéről elèg figyelem, ha nincs ott.

2018. aug. 5. 14:27
 18/22 anonim ***** válasza:
84%

Te ugye szőke vagy :D??

De mindenféleképp, úgy értem.....

A párod elvált, mert a független, okos üzletasszony nem passzolt neki, ott biztosan nem kapta meg azt a szájtáti imádatot, amit tőled, a butuska, fiatal pipitől megkap. Gondolom ámulva csodálod minden negnyilvánulását, szó nélkül benyalsz mindent, amit csak kiejt a száján, gondolkodni minek, ugye?

Meg mivel is....

- az ex trehány (ezt sem a párod mondta, gondolom)

- csak a munkájával törődik, üzleti utak stb. (hát, hogyne, ez is nagyon hihető)

- a gyerek természetesen elhanyagolt

- a körmét úgy kell vágni (az én lányomé is akkora 3 nap alatt, mint a kapa, nálatok ha ott van pár napot, miért ne vághatnátok le???)

A haját, már ne is haragudj, de hetente vágatjátok? Vagy mennyit, milyen időközönként van nálatok - mert ezt eléggé csúsztatva írtad. A 6 éves lányom hajából talán 2szer vágtam valamennyit, attól is idegrohamot kapott, szóval nem ugyanaz, mint egy kisfiú haja, ami lehet elhanyagolt.

Jó, hogy nem írod már, hogy tetves!

- tiszta ruhák meg szoba várja - hát, még szép! Vendégeskedni megy, bizonyos időközönként. Az anyja állandó jelleggel meg tudja oldani a tiszta ruhát, meg lakhelyet, akkor ne haragudj, de a természetes dolgokért csak nem akartok már kitüntetést?

Hoppá, várj, most jut eszemembe, hogy az ex trehány, gondolom a lakása is egy putri, nem takarít, főz stb., csak a karrier meg az üzleti utak..

Persze, persze, Kérdező :DD

Az anyja elhanyagolja, azért vesz meg mindent neki, de persze a te párod merő gondoskodásból, szeretetből, ugye? Javaslom olvasd vissza, mit írtál, mert mindkettejükkel kapcsolatban megjelent a mindent megvesz, de az csak természetes, hogy a párod ugyanabból a helyzetből is jobban jön ki.

Az agyatlanságod legékesebb bizonyítéka meg az "engem is szeret a kislány, jobban, mint a saját anyját" - hát, ha te ezt el is hiszed (nagyon úgy néz ki, sajnos), akkor kb egy szinten vagy az amőbákkal.

Holnap azt fogja mondani a párod, hogy a Nap nyugaton kel, neked onnantól az is szentírás, ugye?

Egyet se aggódj a gyereken, Kérdező, mert a pàrod nem akar gyereket.

Nem azért állt össze egy jóval fiatalabb, butuska, khm-khm..nem ambiciózus, mondjuk így nőcivel, mert újabb családot szeretne. Pont, hogy arra van szüksége, hogy valaki simogassa az egóját, csodálja és imádja, mint egy félistent.

A gyerekkel eddig is csak hébe-hóba törődhetett, neki ez a "vasárnapi apaság" pont megfelel. Rövid ideig előadja magát, mint szuper apukát, a gyerek imádja érte, de a mindennapos gondokra, folyamatosan nyújtott nevelésre, kötelességekre, elkötelezettségre a gyerek iránt nincs szüksége.

Azt meg jól hallgasd meg, hogyan, miket beszél az exére, mert majd ha megun, vagy elkezdesz követelőzni, amikor majd a láthatáron lesz következő "szőke" libuska, rád is ez vár majd.

Javaslom nyisd ki a szemed és növessz agyat :D.

2018. aug. 5. 16:13
 19/22 anonim ***** válasza:
89%
18-as zseniális elemzést adott, ehhez már nem lehet mit hozzátenni, csak azt kérdezném, hogy miért "lepasszolás", ha az egyik szülő a másikra bízza a gyereket? Az nem "lepasszolás" akkor, hogy nyilván többet van az anyjával, mint az apjával, pedig egyformán a szülei? Nem tudom, mit dolgoztok te meg a párod, de egy átlag melóból eljönni táppénzre jóval kevesebb macera, mint egy üzleti utat átrakni...
2018. aug. 5. 18:35
 20/22 anonim ***** válasza:
96%
Én biztos nem cselédkednék egy vadidegen kölyök miatt.. A hapsid biztos nem akar több gyereket,csak mondja hogy ne hisztizz,pár év múlva az lesz a kifogása hogy túl öreg már hozzá (ami igaz is egyébként)
2018. aug. 5. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!