Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyire szemétség...

Szerintetek mennyire szemétség az, hogy anyám direkt úgy rendezi be a házat, hogy nekem az ne tetsszen és el akarjak menni itthonról?

Figyelt kérdés

Amióta lett egy pasija, folyton antik tárgyakat, festményeket kap tőle. Ő meg azokat MINDENHOVA kirakja. Nem csak egy párat, Már olyan durva hogy úgy érzem nem tudom úgy élni a hétköznapjaimat mint utána.

Minden egyes alkalommal elmondom neki hogy nem tetszik, zavar, egy pár esetleg lehet, de ennyi azért ne. Mintha meg se hallaná.

Fiatal vagyok még, tehát egyedül sajna nem élhetek, apámhoz meg nem nagyon van lehetőségem elköltözni. Tudom hogy az ő tulajdonában áll a ház, de attól még Én is itt élek.

Mit tehetnék?

2018. aug. 4. 13:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
40%
Nem a dekorációval van neked bajod, hanem azzal, hogy elváltak a szüleid, most meg ő ráadásul összejött valakivel... Nem irigyellek. Szerintem ennyi hisztit bőven el kell, hogy viseljenek az olyan szülők, akik így cserben hagyják a gyereküket.
2018. aug. 4. 14:20
 12/23 anonim ***** válasza:
85%
Elfogadod hogy nem körülötted forog a világ, pl. ;)
2018. aug. 4. 14:22
 13/23 anonim ***** válasza:
35%
Kedves első, és a többiek. Nyilván nem az engedélyét kell kérni a gyereknek, hanem a véleményét, miután ő is ott él. Így lesz az ÉNből MI. Tehát hogy megbeszélik ezeket a dolgokat. Hogy a kérdésre is reagáljak, szerintem ha csak így simán nem reagál, akkor azt kellene neki mondani, hogy ' Anyukám, most akkor üljünk le valahova, mert szeretnék valamit megbeszélni veled.' És akkor ha ketten leültük egymással szembe beszélni, akkor valamit kénytelen lesz valamit mondani rá, és talán juttok valamire.
2018. aug. 4. 14:26
 14/23 anonim ***** válasza:
55%

Nem lesz népszerű a válaszom, mivel általlában nem tartom a szülőket mindenhatónak.

“Majd ha saját házad lesz, úgy rendezed be, ahogy akarod.”

Ezzel csak az nem stilkmel, hogy akkor az anyuka nme fog abban a házban lakni, tehát tényleg semmi köze nem lesz hozzá. Sajnos eléggé elfogadott álláspont, hogy a gyerek az otthonban olyan vendég, akinek takarítania kell, hálásnak lennie, amiért befogadták, és a családi élethez hozzá sem szólhat.

Nyilván nem tilthatja meg, hogy az anyja bármit kitegyen, de szerintem illene megkérdezni a véleményét, és kompromisszumot kötni, mert elég fontos, hogy otthon érezze magát az otthonában.

2018. aug. 4. 14:42
 15/23 anonim ***** válasza:
76%

Mivel a ház nem a tulajdonodban ezért elmondhatod a véleményedet de nem kötelesek hallgatni rád anyádék. Ha az egész házat hupililára festik ki abba sincs jogod beleszólni. A szobádban a rendrakásba egyedül a tulajnak van joga beleszólni. Ezen felesleges hisztizned.

Ha elmultál 18 költözhetsz bárhová, de a szüleid nem kötelesek majd eltartani.Bár ha eltartanak akkor szerintem nem olyan nagy dolog elviselni az antik dolgokat a házban.

Ha kiskorú vagy akkor tűrsz vagy megpróbálsz kompromisszumokat kötni.

2018. aug. 4. 14:42
 16/23 anonim ***** válasza:
46%
A gyereknek semmi beleszólása nincs abba, hogy a szülő a saját házát, lakását hogy rendezi be. Ennyi. Csak az ilyen egoista majmok hisztiznek ilyen miatt. Ha lesz munkahelye, akkor ott is beugat, ha nem tetszik neki a berendezés?
2018. aug. 4. 15:25
 17/23 anonim ***** válasza:
83%
20 év múlva gyere ide vissza és olvasd el, hogy mi volt ekkoriban életed legnagyobb problémája és mekkora kis elkényeztetett hülyegyerek voltál. Tanulságos lesz.
2018. aug. 4. 15:38
 18/23 anonim ***** válasza:
75%
Ahogy mondod, kérdező, anyád számonkérhet, hogy ne hagyj a szobádban kupit, te viszont nem kérheted számon, hogy rendezi be a lakást. Ez mar csak ilyen, ha valaki gyerek. Rettentően önző vagy. Miért is kéne neked beledumálni mindenbe?
2018. aug. 4. 15:43
 19/23 anonim ***** válasza:
79%

"Nyilván nem tilthatja meg, hogy az anyja bármit kitegyen, de szerintem illene megkérdezni a véleményét, és kompromisszumot kötni, mert elég fontos, hogy otthon érezze magát az otthonában."

A saját szobáját úgy rendezi be, ahogy akarja, szerintem ez bőven elég. Egyébként a gyerek optimális esetben huszonévesen kirepül otthonról - és, ugyebár, ebbe sem pofázhat bele a szülő, ha több ezer kilométerre költözik a gyermek, akkor se -, a szülő pedig ott marad.

Amúgy pedig marha nagy tévedés, hogy a családnak a gyermekcse a középpontja, és a szülő kötelessége, hogy minden lehető módon a kedvében járjon. A gyerek a család RÉSZE, jogokkal és kötelezettségekkel, utóbbiak közé tartozik például az is, hogy rendet tartson a környezetében. A jogai között viszont nem szerepel, hogy előírja az anyjának, mit fogadhat el a pasijától és mit nem, ill. mit tehet ki az anyja a saját nappalijában és mit nem.

2018. aug. 4. 15:46
 20/23 anonim ***** válasza:
41%
kezd el sátánista dolgokkal dekorálni a szobádat pl állatkoponya, oujia tábla a falra akasztva stb...
2018. aug. 4. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!