Hogy döntöttetek volna? Mióta megtudták, hozzám se szólnak
A helyzet a következő: a városunkban van egy nagyon gazdag család, nem írom le hol, mert valószínű rájuk lehetne ismerni. Az egyik kisgyerekük mellé kerestek új gondozót (igen, külön van mindkét gyerekre egy személy!). Valami csoda folytán engem választottak!!! :))))))
A dráma tárgya:
1. Nem meséltem el otthon, hogy pályáztam az állásra.
2. Be kell költözni hozzájuk, haza nemigen járnék. (Viszont sokat utaznak, így olyan és annyi helyre eljuthatok, ahová biztosan soha nem tudnék! A fizetés meg össze sem hasonlítható a koleszos tengődéssel...)
3. Amin végképp kiakadtak, hogy így ugye a suliba egyenlőre nem megyek vissza... Védőnőnek készültem egyébként.
Annyira rosszul döntöttem volna?
Írták többen hogy ha agyerek felnő ott leszel végzettség nélkül.
Igen, viszont ott leszel x év gyermekgondozó tapasztalattal, ha a fizuból eleget tudsz félretenni elvégzel egy ezzel kapcsolatos okj-t és ilyen szakmában ha xy gazdag család azt mondja te jó vagy az sokat jelent.
1. Rosszul tetted, de ahgy irod, hogy eselytelennek erezted magD az allasra, azert ez annyira nem drsma es ertheto is.
2. Mennyire messze laknak, mit jelent a haza nemigen jarnek...ha ez hav egy alkalom akkor ahhoz hozza tudnanak szokni a szuleid, de ha eddig nalonta hazajartal vagy hetente es ehelyett most felevente egyszer uganal haza, akkor joggal akadnak ki. De ezt is lehet jol kommunikalni es kapcsolatot tartani a mai wifi lehetosegekkel napi vagy szinte percnyi szinten is lehet:-), idovel megenyhulnek ha latjak nem tojsz a fejeukre.
3.ezen vszont en is kiakadnek!!!
Kerdesek viszont: hanyadeves vagy a vedono szakon? Elsos vagy vegzos?vagy felidos...mert szulokent mindig az a kerdes lesz-e idod es lehetoseged befejezni amit elkezdtel vagy kidobott penz es energia vagy az ablakon es utana hazatoppansz dioloma es penz nelkul majd 30 evesen?
Tehat halasztasz-e hivatalosan a fosulin, elintezted e mar, egy evre mesz aupairnek vagy hatarozatlan idore? Akarod-e folytatni utana a sulit?
Ha elsos vagy es annyira nem is tetsuik es most elmesz akkor remelhetoleg teszel felre penzt es kitlalod mit akarsz mJd.
Ha vedono szeretnel lenni, akkor azert a gyerekfelugyelet az jol jon gykorlatkent is. Vagy lehet epp kitalalod tobbe gyeekrol hallani se akarsz:-).
Az idofaktor a lenyeg, hoy legyen onkret elkepzelesed az eletedrol es ne ragajd benne a gyerekvgyazos, ottlakos raadasul még nyelvet se tanulos eletben. Sajnos konnyu leragadni. Tanulni vszont kesobb nehezebb.
Vedonoket vedem, tobben is vannak a csaladban! Nem alja munka es kismamakent nekem sokat segtettek korzetes vedone jeim is es csaladbeliek is. Aki tanul es nrmalis az jo vedono, aki lusta es nem i erdekli szakmaja na azokat szoktak nem szeretni. Es az nyukk is megerik a penzuket... de az nem a vedono hibaja:-).
Mondjuk azt se felejtsük el, hogy ha állami finanszírozott képzésen van a kérdező és végül nem fejezi be akkor a támogatást bizony részben vagy egészben vissza kell fizetni. Szóval az is lehet, hogy emiatt is aggódnak a szülők. Mert passziváltatni sem lehet a végtelenségig. :S
Nekem tesóm váltott 1 év után kart mert nem szerette, és volt meglepődés mikor kapták szüleim a levelet, hogy mivel az adott kart nem folytatja és államin volt, vissza kell fizetni a képzése árát. (végül dékáni kérvénnyel és olyan indoklással, hogy csak szakot váltott nem elhagyta az egyetemet engedményt kapott, de ez kivételes eset volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!