Hogy döntöttetek volna? Mióta megtudták, hozzám se szólnak
A helyzet a következő: a városunkban van egy nagyon gazdag család, nem írom le hol, mert valószínű rájuk lehetne ismerni. Az egyik kisgyerekük mellé kerestek új gondozót (igen, külön van mindkét gyerekre egy személy!). Valami csoda folytán engem választottak!!! :))))))
A dráma tárgya:
1. Nem meséltem el otthon, hogy pályáztam az állásra.
2. Be kell költözni hozzájuk, haza nemigen járnék. (Viszont sokat utaznak, így olyan és annyi helyre eljuthatok, ahová biztosan soha nem tudnék! A fizetés meg össze sem hasonlítható a koleszos tengődéssel...)
3. Amin végképp kiakadtak, hogy így ugye a suliba egyenlőre nem megyek vissza... Védőnőnek készültem egyébként.
Annyira rosszul döntöttem volna?
Szülőként engem a suli otthagyása zavarna a történetben. Esetleg azt nem tudod megbeszélni a családdal, hogy levelezőn folytasd? Ha rugalmasak annyira, hogy visznek utazni meg magukhoz költöztetnek, akkor csak tudnak adni néhány szabadnapot.
Fiatalabb koromban én is gondolkoztam ilyesmin, aztán megismertem a férjem és nem akartam lekötni magam sehol, tudtam, hogy komoly lesz vele a dolog. De egyébként szuper lehetőség, gratulálok! 😊
Szia!
Szerintem félnek, hogy valami más is ki fog sülni ebből a történetből. Ha azt látják, hogy nem, viszont tapasztalatot gyűjtesz a gyermekgondozás terén, és a fizetésed felét félreteszed (mert védőnőként lehet, hogy nem keresel majd olyan jól), és pár év múlva folytatod a tanulmányaid, akkor szerintem meg fognak békélni a dologgal. Sajnos az is lehet, hogy nem válik be neked ez a munka, szóval a suliból még ne iratkozz ki, csak kérj passzív félévet, biztos, ami biztos. Ha lehet levelezőn folytatni, az is jó, ha bírod.
Nyilván elmondtam nekik, utólag. Mivel meg sem fordult a fejemben, hogy felvennének, pont engem.
Biztos nem engedné a levelezőt a család. Konkrétan nem merült fel a téma, de elég szigorú szabályok vannak az időbeosztást illetően. Mondjuk bevállalhatónak tartom, főleg amiket hallottam pl. azoktól akik hajóra mennek dolgozni.
A mi szélesebb családunkban is ha valamelyik lánynak ilyen eszébe jutna, akkor azért akadnának ki a szülei, mert a régi ősök is minimum önállóan gazdálkodó parasztemberek voltak, senki sem volt cseléd/szolga.
Ne legyenek illúzióid, aki "bentlakásos állást" kínál, az nem a hét 5 napján, napi 8 órában várja csak, hogy foglalkozz a gyerekeivel. Hanem az a természetes neki, hogy csak az ő engedélyével (mikor neki jó) mehetsz hetente 2-3 alkalommal pár órára kimenőre.
A gond az, hogy abbahagytad a tanulást, azaz ha 5 év múlva nem lesz rád szükségük, akkor ott vagy az utcán nulla végzettséggel, amit bepótolni sem nagyon tudsz.
Ha meg nem küldenek el, akkor is egyre kiszolgáltatottabb leszel éppen emiatt.
Ahogy az egyik fentebbi írta, a legnagyobb gond ott van, hogy mi lesz, ha a gyerekek felnőnek? Mész az utcára meg betanított munkára (végzettség nélkül elég valószínű) vagy a család cselédje maradsz életed végéig? Egyik sem valami fényes életcél...
Arról nem is beszélve, hogy nekem egyáltalán nem szimpatikusak ezek az emberek. Gondolj bele, állandó 24 órás felügyelet mellett nem adnának neked néhány szabadnapot, amit a sulira szánnál. Szerintem egyszerű rabszolgát akarnak, aki haptákban áll és kihasználhatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!