Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megtehetem azt, hogy nem...

Megtehetem azt, hogy nem engedem be hozzánk a fiam barátnőjét?

Figyelt kérdés
A fiam 17 éves, a barátnője 16. Pár hónapja vannak együtt. Először semmi gond nem volt a kislánnyal, pár hete viszont kimutatta a foga fehérjét. A fiammal bulizni voltak, hajnalban jöttek haza, széthányta a lakást utána annyit nem mondott hogy elnézést. Mindenre húzza a száját, beszólogat ha nincsen épp az ő szája íze szerint főzve. De itt a legutolsó hisztijével telt be a pohár miszerint mi miért nem visszük el magunkal nyaralni. Leültem a fiammal beszélni de szerelmes és ezeket a dolgokat ő nem látja át. A kislánynak is megmondtam, hogy vegyen vissza mert ez itt nálunk nem módi.
2018. júl. 10. 18:17
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
54%
Nézz körül milyen boldog családok és mozaikozok vannak körülöttünk ahol 10 13 évesen már menekülnének a gyerekek,nézz körül hány fiatal piál drogozik szexel 17 alatt is, mert azt hiszi a szex a szeret forrás ami otthon hiányzik, v épp anyagiakkal tömik a gyerekeiket de semmit nem kap a vagyon tárgyakon kivul. Nem rasszizmus csak ezt látom..
2018. júl. 10. 19:37
 22/39 anonim ***** válasza:
91%
Nem olvastam végig a válaszokat. Én beengedném, bár nem jó szájízzel, de meghúznám a határokat. Eddig nagyon jól csináltad, szerintem, hogy mindig szóltál, hogy mi az, ami nálatok nem elfogadható. Ez után is tegyél így, aztán vagy megszokja, vagy megszökik. A nyaralással kapcsolatban: beszéld meg a fiaddal, hogy anyagilag nem engedhetitek meg magatoknak, de ha a lány fizeti a saját részét, akkor szerintem egyezz bele. Ha nem, akkor, nem. Meghívni a ti pénzeteken egyáltalán nem elvárható!
2018. júl. 10. 19:37
 23/39 anonim ***** válasza:
93%

Hat ha visszagondolok 16 eves koromra.. Egyszer velem is elofordult,hogy masnaposan ebredtunk az akkori baratomeknal.

De peldaul soha eszembe nem jutott volna vinnyogni az etel miatt,amivel szivesen kinaltak, vagy hogy duzzogjak hogy nem finanszirozzak a nyaralasomat ok meg ugy egyaltalan..

Elso korben a fiuval beszelnek en a helyedben. Aztan ha semmi valtozas akkor a lanynak igenis megmondanam,hogy otthon azt csinal amit akar,nalunk mas szabalyok vannak.

2018. júl. 10. 19:39
 24/39 anonim ***** válasza:
92%

Én a hányós eset után megmondtam volna, hogy ez volt az utolsó, hogy nálunk volt.

Alapból milyen undorító már, ha bárki is hányásig issza magát...

2018. júl. 10. 19:48
 25/39 anonim ***** válasza:
78%

Kortól nemtől függetlenül megteheted,hogy nem engedsz be valakit. Ám ha mégis betenné a lábát a lakásba,akkor ütheted,rughatod,ha kell,hogy kimenjen a házbol.

Ha ez éjszaka történik meg és rátör az életetekre,csak ugy,akkor akár le is szurhatod egy késsel...magánlaksértésről hallottál már?Illetve ha részegen jön be,az még rosszabb. Viszont én az ilyet ugy kezelném,hogy előfordul hogy iszogatnak az emberek,és véletlen sikerül be...de az,hogy jozanon nem képes valaki elnézést kérni,az már alapvető illemtanbol 1es...A ház jogilag a tied,ha a fiad beegedi még dolgozol és hazaérsz..akkor ne félj elküldeni,vagy rendőrség kihivásával "fenyegetőzni",azért tettem idézőjelbe,mer nem fenyegetőzöl jogilag,mert van jogod megtenni ezt a lépést.

2018. júl. 10. 20:22
 26/39 anonim ***** válasza:
92%

Anyum is elakart velem menni nyaralni én pedig megkérdeztem, hogy jöhet-e a párom is.

Azt mondta, ha kifizeti a maga részét igen. Szerintem ez így a korrekt. Nem úgy, hogy a másik szülein csüngeni anyagilag.

2018. júl. 10. 21:23
 27/39 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem egy ilyen viselkedésű lányt akkor se vinnék el nyaralásra, ha fizetnék a költségeit. A legtöbben évente egyszer mehetnek el valahova, jól megbecsülve azt az időt, mindenki azt szeretné, hogy jó idő legyen, minden "klappoljon", a család tagjai ki tudjanak kapcsolódni, kellene a csudának oda egy feszültségkeltő beszólogatós.

A másik meg, nem vagy az anyja, ne parancsolgass neki, oda megy a nyaralás alatt, ahová akar, azt csinál, amit akar, de azért vidd haza épségben.

2018. júl. 10. 21:40
 28/39 anonim ***** válasza:
81%
Lehet én vagyok maradi, de amíg nem lett saját keresetem, eszembe se jutott, hogy másokon élősködjek, más nyakába varrjam a nyaralásomat, vagy hogy egy idegen család nyugalmát megzavarjam azzal, hogy ott lebzselek. A csaj szülei valamit nagyon elrontottak. 25/N
2018. júl. 11. 06:46
 29/39 anonim ***** válasza:
80%

Én ismertem a párom anyukáját már jóval azelőtt, hogy a párommal összejöttünk volna. Előtte a fiának egy 5 éves párkapcsolata volt. Sokszor szidta az anyukája a lányt, hasonló dolgok miatt. Pl. Átment hozzájuk és szó nélkül rágyújtott a nappaliban és hasonlók.

Mióta megtudta, hogy együtt vagyunk, összeteszi a két kezét. Külföldön élünk a párommal 3-4 havonta megyünk haza. Először mikor náluk aludtam, reggel korábban keltem, mint a párom, segítettem az anyjának ebédet főzni, elvittem boltba stb.

Leégne a pofámról a bőr, ha behánynék náluk vagy hisztiznék a nyaralós dolog miatt. Ez egy egoista kislány hisztije. Én kiosztanám, tanítanék neki egy kis illemet.

22/N

2018. júl. 11. 07:15
 30/39 anonim ***** válasza:
94%

Megteheted. Fiadnak megmondod, hogy a fent leirtak a konkret problemaitok a baratnojevel es hogy ezt neki is el fogod mondani szemtol szembe. Egy utolso eselyt adnek a lanynak, azzal hohy a fiamnak megmondom ha még egy beszolast kapsz a foztodre, vagy legkozelebb reszegen latod, vagy a nyaralas temat felhozza magatol es pampog, akkor ide nem johet tobbet. Megkerdezed ertheto voltal-e es hajlando-e a fiad ebben segiteni, hogy a lany kisse udvatiasabban viselkedjek? Ha igen jo, ha nem attol meg a lefektetett szabaly ervenyes es te meg majd tartsd be.

A lannyal kulon ulnek le es szepen felsorolnam, amiket itt leirtal.

1. Edes lanyom multkor matareszegen osszehanytad a lakasunk es egy elnezest nem kertel. Ilyen ha lesz meg egyszer ide tobbet nem johetsz.

2. Ugy vettem eszre folyamatosan nem tetszik a foztom es ezt eleg nyiltan ki is fejezed. Ezek utan vagy megtartod magadnak a negativ megjegyzeseid es ha nem izlik nem kell enned belole az nekem nem faj, de ha meg egyszer fikazod, akkor ide tobbszor ne gyere.

3. Nyaralast serelmezted. Nalunk eddig a nyaalas az csaladi nyaralas volt. Te uj vagy a csaladunkban egyelore nem erzem ugy, hogy annyira jo fej lennel, hogy megerdemelned, hogy velunk johess. Majd ha mar legalabb egy eve egyutt vagytok es latom, hogy nagyon szeretitek egymast a fiammal, akkor magamtol is fogom mondani, hogy gyere velunk, de addig nem. Es udvatiatlansag masokra raakaszkodni. Anyukad ezt nem mondta?

Es lezarnam valami olyasnivel, hogy koszonom, hogy meghallgattal es remelem megertetted mi az en allaspontom.

2018. júl. 11. 08:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!