Megtehetem azt, hogy nem engedem be hozzánk a fiam
barátnőjét?
Figyelt kérdés
A fiam 17 éves, a barátnője 16. Pár hónapja vannak együtt. Először semmi gond nem volt a kislánnyal, pár hete viszont kimutatta a foga fehérjét. A fiammal bulizni voltak, hajnalban jöttek haza, széthányta a lakást utána annyit nem mondott hogy elnézést. Mindenre húzza a száját, beszólogat ha nincsen épp az ő szája íze szerint főzve. De itt a legutolsó hisztijével telt be a pohár miszerint mi miért nem visszük el magunkal nyaralni. Leültem a fiammal beszélni de szerelmes és ezeket a dolgokat ő nem látja át. A kislánynak is megmondtam, hogy vegyen vissza mert ez itt nálunk nem módi.
Én ugyan már nem vagyok gyerek, elmúltam már 35 éves, de ha a 16 éves koromra gondolok, bizony rosszul esne, ha nem mehetnék a barátommal nyaralni. Igaz, én sosem szólogattam be, minden tiszteletet megadtam, szerettek is, de ha valamiben nem vehettem részt, az azért fájt. Nem szerettem tőlük hazamenni, mert "otthon" csak a kosz és az alkoholszag várt (takarítani viszont tilos volt!). Meg kellene érdeklődni, hogy mi van a lány családjában, egyfajta "anamnézist" felvenni.
2018. júl. 10. 18:47
12/39 anonim válasza:
Előző vagyok, A másik kettőben teljesen igazad van de a hányos történethez annyit hozzá tennétek, hogy attól hogy egyszer hányt nem feltétlenül egy utolsó iszákos (még ha te nem is írtad ezt), és ebből következik hogy ez ritkán (akár először) fordult elő vele és nem tudja úgy kezelni a helyzetet mint egy felnőtt és azért nem kért bocsánatot mert szégyellte magát előtted az eset miatt és igy a témát felhozni is kelelmetlenek gonolta, mert félt mit szolsz hozzá. Nem túl udvarias és elvárható lett volna egy jó nevelt gyerektől a bocsánat kérés? Igen lehet...DE még mindig csak egy gyerekről beszélünk...
2018. júl. 10. 18:47
13/39 anonim válasza:
Elmagyaráznám a fiamnak, hogy innentől a lány előtt zárva az ajtó. Nem a nyúl viszi a puskát.
2018. júl. 10. 18:51
14/39 anonim válasza:
11es, és azért mert neked rossz életed volt, simán elvártad hogy a pasid számodra vadidegen szülei fizessék a te programjaidat is? Nekem ez élősködésnek hangzik. Jó, az megint más hogy néha jön velük hambizni vagy fagyizni, de nyaralni tuti nem vinném úgy, hogy nekem kell állnom minden költségét, és ha rendszeres lenne ez a lehúzás, bizony szóvátenném, és nem látnám szívesen.
2018. júl. 10. 18:58
15/39 anonim válasza:
12es, ha pasinál alváshoz elég felnőtt, akkor a bocsánatkéréshez is legyen az. Ha gyerek, akkor otthon a helye.
2018. júl. 10. 18:59
16/39 anonim válasza:
#11: és pár hónapos kapcsolatban miért kellene a fiú szüleinek állnia a lány nyaralását?
OK, ha apartmant bérelnek, és kocsival mennék, az nem plusz költség, de a kaja és a programok igen!
Ráadásul olyan embert vigyenek magukkal, aki flegmázik, meg beszólogat? Miért is? Hogy tönkre tegye a család nyaralását?
2018. júl. 10. 19:03
17/39 anonim válasza:
Kedves előző, mindketten tudjuk, hogy nem minden fekete-fehér, az ember kb. 25 éves koráig is csak fiatal felnőtt (hamár a gyerek szót nem preferáltad) és sok szituációt nem tud felnőtt kezelni és ezek a tévedések kellenek az érzelmi fejlődéshezez (ettől persze szóvá lehet tenni, hogy ez nem helyes és elmondani hogy elvártad volna (sőt el is kell mondani)mert ettől fogja tudni hogy legközelebb ha esetleg ez előfordul,hogy kell reagálni) vagy akár a fiad mondhatta volna) ez az egyik.
A másik, hogy bár nem támogatom hogy 18 éves koráig a lányom fiúknál aludjon, de az, hogy miért akar az pont az, hogy már felnőttnek érzik magukat ebben a korban de nem azok. És igen lehet, hogy elég felnőttnek érzi magát az ott alváshoz de attól még hogy ott alszik nem lesz elég felnőtt hozzá.
2018. júl. 10. 19:09
18/39 anonim válasza:
Nem akartam senkit sem lehúzni és nem is tettem. De azért jó lenne megismerni a másik oldalt, hogy a lány mitől "ilyen".
2018. júl. 10. 19:13
19/39 anonim válasza:
Nem akartam senkit sem lehúzni és nem is tettem.
Azt mondtad rosszul esett volna ha kihagynak valamiből. Tiniként, alkoholista szülőkkel nem hiszem hogy magadnak álltad az ilyen programokat nem igaz?ha a szülők fizették, az meg lehúzás.
2018. júl. 10. 19:18
20/39 A kérdező kommentje:
Gyakorlatilag kérdőre vont, hogy őt miért nem visszük magunkkal. Akkor elmondtam neki, hogy plusz egy főt nem tudunk fizetni és èn nem vállalom érte a felelősséget.
A családi életével a fiam elmondása szerint nincs kifejezett gond.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!