Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti is szakítottatok meg...

Ti is szakítottatok meg anyatokkal a kapcsolatot? Ha igen, akkor miert? Mi vezetett odáig?

Figyelt kérdés
33 eves vagyok, boldog családdal, 2 gyerek...de nem volt ez mindig igy, m nagyon rossz, ártalmas “nevelést” kaptam otthon, nárcisztikus-alkoholista szulok gyermekeként. 4-5 ev pszichoterápia kellett h egyenesbe hozzam magam, csökkenjenek a szorongasaim, raebredjek h vannak “enhataraim”, h legyen önbecsülésem. Apam (a fő szemet) meghalt, igy maradt anyam, akivel tarthatatlan állapotok vannak. Nagyon sokat iszik, mindenkit lenéz, azt hiszi h o felsőbbrendű másoknál. Engem kioktat h miert nem viszem ide-oda, es hogy miként elem az életemet, hogyan kene másképpen csinalni. En alapvetően soha nem vágtam a fejéhez, h igazából az, h 28tol 33ig en szedtem ossze sajat magamat, nekik köszönhető. Viszont most eljutott egy olyan szintre a dolog (reszegen azt mondta h ram h egy sz.a.r.f.@.szu kur-v@ vagyok, aki az apja oroksegere var - oroksegse: 650 ezres adósság), h egyszerűen nem tudok vele egy nevezőre jutni semmiben sem: iszonyat igénytelen, fikazik, fingik, koszos, nagypofájú, kioktató...es neha, nagyon neha előveszi a jo oldalat. Szte rossz a gyereknevelesem, a hazassagomat is másképp kene csinálnom, meg ugy mindent. En ugy döntöttem h határozatlan ideig megszakitom vele a kapcsolatot (tavaly fel évre szakitottam meg azzal a feltétellel, hogyha utana megint pias lesz, akkor évekre fogom), ugyanis képtelen vagyok a sajat lelki vilagomat ugy gyógyítani, h amit pl 2-3 hét alatt elérem, azt o egy laza mondattal siman hazavagja, nem is tudván h mekkora kart okoz. Mas is volt hasonló helyzetben?
2018. júl. 9. 22:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Anyám "csak" baxogatott mindig is mindenért, ott rúgott belém, ahogy ért és csak azért állok vele szóba, mert annak idején támogatott anyagilag és vitt a világ végére. Ha 1 ft-ot nem kaptam volna tőle, biztos mentem volna valami bentlakásos melóra, csak tőle legyek jó messze.
2018. júl. 10. 16:07
 12/13 anonim ***** válasza:

Az én helyzetemben forditva történt a dolog,mert az anyám szakitotta meg a kapcsolatot velem és az unokáival.

A volt párommal két közös gyerekünk van,romlófélben volt a kapcsolatunk amikor anyámtól pénzt kért. Hiába mondtam,hogy írjanak róla papirt,nem voltak rá hajlandóak. Amikor szétmentünk én a gyerekekkel albérletbe költöztem,az exem teljesen kisemmizett... és az anyám még az ő pénzét és tőlem kérte. Nem értette meg,hogy a fizetésem épphogy fedezi a bérleti díjat és a rezsit,a családiból és a gyerektartásból éltünk egész hónapban. Nem volt hajlandó sem velem,sem az unokáival találkozni. Amikor összejöttem a férjemmel az volt az első reakciója,hogy kérjek tőle pénzt és adjam neki. Azóta volt esküvőnk amire nem jött el,született még egy unokája akit még nem is látott. Három éve nem váltottunk egy szót sem,öt éve nem találkoztunk,nem látta az unokáit... Mindez 600ezer forint miatt.

2018. júl. 12. 12:50
 13/13 anonim ***** válasza:

Onismeret, pszichologus!

De jo hogy felismerted es azt is hogy belenevelt dolgok amik gatolnak! Szabadulj fel!!!

2018. júl. 12. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!