Ti miért nem álltok szóba/szakítottátok meg édesanyátokkal a kapcsolatot?
Kedves Kérdező!
Komoly erőre lesz szükséged, h egészséges maradj és a jelenlegi helyzetet menedzseld, de előfordulhat, h megoldani sose fogod tudni.
Édesanyádnak ne szabj feltételeket -leírásod alapján valószínűsítem, h se meg nem értené, mi a gondod vele, se komolyan nem venné.
Szabj magadnak! Te elég intelligensnek tűnsz ahhoz, h be is tartsd a saját szabályaid. Úgymint:
-ne hagyd letaposni magad (ha máshogy nem megy, ne járj oda),
-na hagyd megkárosítani magadat (alkoholista szülők nagyobb gyakorisággal válnak manipulálhatóvá, a kölcsönadott pénzt alk. szülő nem adja vissza),
-ne hagyd, h jogot formáljon arra, h belebeszél az életedbe (inkább ne mondj neki semmit, ha rég iszik, demenses is lehet édesanyád).
Ettől még persze támogathatod. Meg lehet beszélni -ha van szóba jöhető- h a szomszéd nézzen rá néha. Ha megfigyeled édesanyád napirendjét, egy idő múlva megtudod, kb. mikor nem szokott részeg lenni, akkor -előre odaszólás nélkül- beállíthatsz hozzá. Sose adj neki kézpénzt, ha segíteni akarod, kaját vigyél. Kölcsönt ne adj neki, nem adja vissza. Ne számíts arra, h javul az állapota.
A saját gyerekeidet inkább ne vidd magaddal a látogatásokra, főleg, ha kicsik még.
Mi van a tesóiddal és édesapáddal? Ők hogy veszik ki a részüket az édesanyád életéből?
Kedves első Válaszoló!
Már abból is hatalmas patália van, h nem viszem oda a gyerekeket, mert ő amugy azzal védekezik, h előttem sosem ivott es sosem volt részeg, ami igaz is, de hát ettől még piás és kész. Nem akarnám én vele alapvetően megszakítani a kapcsolatot, csak mivel tudom, h nem bírja kimkekeckedés nelkul, nincs más választásom.
Apám alkohilsta, és elváltak, a másik két tesóm meg csak kihasználja anyámat.
Pont ezert zavar annyira, h mindig azt a gyerekét cseszteti, amelyiknek amugy rendben mennek a dolgai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!