Mi lenne a helyes megoldás? Beteg gyerek egy 1éves mellé?
Megértem ha aggódsz de ez a ti esetetekbem sajnos nem olyan egyszerű. Mennyire utálná meg a 6 éves a kistestvérét, ha megmondanátok neki hogy "kicsim apádhoz most nem jöhetsz mert a kicsi elkapja"? De neked ez könnyebb lenne gondolom, legalább nem is akarna jönni.
Az apukának ő is a gyereke.
Az meg oké hogy beteg gyereknek anyja mellett a helye, na de ha nincsenek tünetei már, nincs rosszul, minek ez az anyamajom tiltás?! Az apa is ugyanolyan értékű mint az anya.
Ezért nem kell gyerekes pasival kezdeni, ugyanis most bizony el kell fogadnod ha odamegy a gyereke. Ugyanannyi joga van ott lenni, mint a tiednek. Az apjánál. Igen, akkor is, ha tegnap még fosott.
"Mindig ezen veszekszünk..."
Föltételezem, nem a két anyuka egymással, hanem kérdező és a férje.
Vagyis - ha jól értelmezem - apuka szívesen hozná a gyerekét. Innentől pedig ezt el kell fogadni, mivel az ő gyereke.
Föl nem foghatom, miért nem lehetett ezeket a dolgokat kitapasztalni (ezeket a boxmeccseket lejátszani :DDD) még a közös gyerek vállalása előtt. És ha nem jutnak közös nevezőre, elválni/szétválni. Most már ez se egyszerű a közös gyerek miatt és csak a mozaik-család lenne még "mozaikabb". De ha mégis így alakul, akkor kérdező is lesz még a másik oldalon...
Nálunk egyszer anyuka tetvesen küldte hozzánk a kislányt egész hétvégére (két kisgyerek mellé) úgy, hogy nem szólt előtte. Majd mikor rákérdeztünk, hogy miért nem volt iskolában egész héten akkor elárulta.
Persze rögtön felhívtuk anyukát, hogy mégis hogyan gondolta? Annyit mondott, ha már úgyis fodrász vagyok akkor kezeljem már le a gyerek haját.Kösz!
El lehet képzelni hogy telt a hétvégém.
Mivel egy gyerek 7-8 éves koráig nagyon sűrűn beteg így nem lehet folyamatosan tàvoltartani.
De! Más egy hasmenéses vírus és más egy orrfolyás. Ha apuka nem hajlandó kihagyni a találkozást, ilyenkor vigye el programra a gyereket, majd este vigye haza az anyjához, ilyen egyszerű!
Senki ne felejtse, hogy az apukáé a gyerek nem a kérdezőé. A láthatás az apára vonatkozik, legalább ilyenkor foglalkozzon ő vele.
Szóval apuka se akarja.
A minap is volt egy kérdést, mozaik család szintén, csak ott 3 "régi" gyerek akiket szintén passzolgattak egymásnak mint egy lukas labdát, azok se kellettek már senkinek csak az új punci új gyereke.
nem azért,de amikor bárányhimlős voltam még nekem is távol kellett lennem a kisöcsémtől házon belül. Szerintem a kérdező teljesen jogosan várja el, hogy ha az anya tudja(márpedig nagyon is tudja) akkor ne küldje át a beteg fiát. Egyrészt az ő gyerekének is jót tesz ha otthon kipiheni a betegséget, másrészt a kicsi is most fogékony rá.
Példának okáért én ha meg voltam fázva valamitől nem adtam puszit a sógornőm gyerekének, mert nem akartam átadni, a legtöbb embert szerintem úgy nevelik, hogyha tudod hogy beteg vagy nem terjeszted. például nem mész be dolgozni ha fertőző beteg vagy stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!