Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Masnak is van ilyen idegesito...

Masnak is van ilyen idegesito anyja?

Figyelt kérdés

Biztosan van, sot sokkal rosszabb is. De most ugy szeretnem kiirni magambol ezt, ugyhogy legy szives ne kotekedjetek velem.

Szoval, ami zavar: az vilagon mindenbe beleszol es gunyolodik rajtam folyamatosan. Pl.: miert fozom ki a gyerek cumisuveget, nagy mar, felesleges. Miert vasalok pelenkat? Miert takaritom annyira a zuhanyzot? Miert nem adok a gyereknek a csapbol vizet? Es hasonlo marhasagok, amihez semmi koze (nem elunk egyutt), ami csak nekem plusz munka tehat senkit sem kellene, hogy zavarjon. Mindezt nem azert, mert nem szeretne hogy feleslegesen faradjak, hanem lekezelo hangnemben kijelenti milyen hulye vagyok epp ezt vagy csinalom -szerinte- feleslegesen.

Tanacsot adni nem tudtok, mit is lehetne itt tanacsolni? De jol esett leirni. Az ekezetekert elnezest.

2018. jún. 27. 14:10
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

pont nem az a személy az én anyám akinek csak úgy, egyszerűen el lehet magyarázni miért is nem kellene beleszólnia az életembe.

tudom hogy ezen nem tudok változtatni ezért is írtam hogy nem kérek tanácsot, úgysem adhatnátok. az egyetlen amit tehetek és teszek is, hogy igyekszek elengedni a fülem mellett a megjegyzéseit. így legalább a felesleges vitákat kikerülhetem. ez nem mindig sikerül sajnos, ha mégis akkor is idegesít.

2018. jún. 27. 19:33
 22/27 anonim ***** válasza:
Már megint te?
2018. jún. 27. 19:37
 23/27 anonim ***** válasza:
Kérdező, attól, hogy csak neked plusz munka, még zavarhat mást, mert hülyeség. Félre ne érts nem akarom megmondani, hogy hogy éld az életedet, de azért néha nem árt elgondolkodni, hogy mit miért csinálunk úgy, ahogy. Pl. a pelenka vasalása tényleg totál felesleges. Minden létező szempontból. Tényleg nem tudnál valami mást kezdeni az időddel, aminek értelme is van, vasalás helyett? Ezt most egyáltalán nem sértésnek szánom, a legnagyobb jóindulattal teszem fel a kérdést. Túl rövid az élet ahhoz, hogy felesleges (igen, tényleg az) marhaságokkal b..sszuk el az időnket. Az a gyerek ugyanolyan vidám lesz a gyűrött pelenkában is, amúgy ha felcsiptetve szárítod, annyira azért nem lesz gyűrött. Palackos víz szintén. Értem én, hogy megszokás, de attól még se nem jó se értelme nincs. Valószínűleg át tudnátok szokni a csapvízre is. És amit valamelyik válaszoló írt a környezetszennyezésről, azzal teljesen egyetértek. Nekem nem lesz gyerekem soha, de mégis jobban aggódok ezért a nyamvadt bolygóért mint te, ezek szerint. Pedig kinyiffanok pár tíz év múlva aztán onnantól mindegy mi lesz, engem nem fog érinteni. A te gyereked fog belefulladni a műanyagba, ő fog szemét között élni. Tényleg megér ennyit az a palackos víz? Nem kell mindent úgy csinálnod, ahogy anyád/bárki más mondja, de azért legalább mikor szóba kerül, hogy miért csinálsz/nem csinálsz valamit, tudd megindokolni. A mert csak/mert én így szeretem/így szoktuk meg az nem indok. Megszokni/szeretni nagyon sok mindent lehet, még az ellenkezőjét is annak, amit most csinálsz. Ha észérvekkel alá tudsz támasztani valamit, akkor valószínűleg anyukád is meg fogja érteni. Ha meg nem tudsz, akkor lehet, hogy tényleg máshogy kellene csinálni. Nyilván mindenkinek van valami heppje, amit úgy csinál, ahogy, mert csak. De azért nem minden tevékenységnek kellene ebbe a kategóriába esni. Remélem nem sértődsz meg a válaszomon, tényleg jó szándékkal írtam.
2018. jún. 28. 11:27
 24/27 anonim ***** válasza:

Az előre legyártott palackozott vizet/ízesített vizet/üdítőt valaki úgyis meg fogja venni, nem azon múlik a környezetszennyezés, hogy szerencsétlen kérdező iszik-e csapvizet, vagy sem.

"Műanyag, fém a sárgába, papírok a kék kukába.

Te is gyűjtsed szelektíven, hogy földünk tovább éljen."

Hol itt a probléma?

Mi sem iszunk csapvizet, napi 2 üveg elfogy, de külön van rakva, erre kijelölt ládába.

Ha én nem veszem meg, megveszi más, ha már előre le van gyártva az a palack....

Ez ugyanolyan, mint amikor az állatvédők hőbörögnek azon, aki hordja a bundát, meg a bőrcipőt. (Nem, egyiket se veszem fel, nem vagyok a híve.)

Nem a viselője nyírta ki szerencsétlen állatot, essenek neki annak, aki az anyagot beszerezte és legyártotta...

2018. jún. 28. 14:42
 25/27 A kérdező kommentje:

a környezetszennyezést elismerem, hibásak vagyunk. bár szelektáljuk a hulladékot, de természetesen jobb lenne kevesebbet gyártani mint szelektálni.

rövid az élet, ne pazaroljuk feleslegesen az időt... ezt pont egy olyan ember írja, aki ide van regisztrálva? nyilván tölthetném mással is az időmet, de ha én ezzel szeretném akkor az miért felesleges? szerintem felesleges tv-t nézni, plázákban tölteni egész napokat, fodrásznál/műkörmösnél ülni 3 hetente 2 órát vagy videójátékot játszani. de valakinek ez okoz örömet akkor miért lenne felesleges? nem mondom hogy kifejezetten boldoggá tesz, de szívesebben veszek elő bármit a szekrényből ami ki van vasalva mint egy gyűrött rongyot. nem érzem elfecséreltnek azt a napi 10-15 percet amit vasalással töltök.

de senkit sem szeretnék győzködni hogy igenis vasalni jó. a kérdésem (ami nem is kérdés igazából) nem az volt kinek van igaza.

2018. jún. 30. 20:33
 26/27 anonim válasza:

Szerintem pedig teljesen meg lehet erteni a kerdezot! Senkinek semmi koze es joga nincs ahhoz, hogy ilyen termeszetu dolgokban ossza az eszt. Egyszer felvetheti tanacskent, h o hogy gondolja, hogy csinalta anno, de ennel tobb, egy szál se!

Anyammal elek 2eve. Aprosagok sora, semmi lenyeges. Megis idegesitò. Semmi nem ott van ahogy én csinalnam, semmi nem az én logikam szerint. De nincs jogom beleszolni, mert.nem az en otthonom, nem az én haztartasom. Viszont eleg csak rám nezni, az elegedetlen, búval .aszott fejemre.

2018. júl. 15. 12:07
 27/27 anonim ***** válasza:

A sok okos válaszadó nagyon jól kijönni a Kérdező édesanyjával. Kötekedhetnének reggeltől estig egymással.

Én még mindig azt nem értem, miért akar valaki beleszólni más életébe? Ha a kérdező vasalja a konyharuhát, hát vasalja! Ki gátolja benne meg? Amíg nem azt várja el az anyjától, hogy ő is csinálja ezt, vasalja ki helyette a pelenkát meg minden egyebet, addig a kedves mamának se lehet egy szava se. Az jobb lenne, ha a kérdező elhanyagolná a környezetét? Akkor tuti az lenne a siránkozás tárgya a barátnőknél a piacon, hogy a lánya nem törődik a saját gyerekável sem. Lépjünk már túl ezen a ki mit csinál vagy nem csinál dolgon. Mennyivel kevesebb veszekedés lenne, ha mindneki csinálná, amit ő jónak lát és nem szólna bele a másik életébe...

2018. okt. 26. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!