Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Masnak is van ilyen idegesito...

Masnak is van ilyen idegesito anyja?

Figyelt kérdés

Biztosan van, sot sokkal rosszabb is. De most ugy szeretnem kiirni magambol ezt, ugyhogy legy szives ne kotekedjetek velem.

Szoval, ami zavar: az vilagon mindenbe beleszol es gunyolodik rajtam folyamatosan. Pl.: miert fozom ki a gyerek cumisuveget, nagy mar, felesleges. Miert vasalok pelenkat? Miert takaritom annyira a zuhanyzot? Miert nem adok a gyereknek a csapbol vizet? Es hasonlo marhasagok, amihez semmi koze (nem elunk egyutt), ami csak nekem plusz munka tehat senkit sem kellene, hogy zavarjon. Mindezt nem azert, mert nem szeretne hogy feleslegesen faradjak, hanem lekezelo hangnemben kijelenti milyen hulye vagyok epp ezt vagy csinalom -szerinte- feleslegesen.

Tanacsot adni nem tudtok, mit is lehetne itt tanacsolni? De jol esett leirni. Az ekezetekert elnezest.

2018. jún. 27. 14:10
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
75%

Ba$$zátok meg, hogy nem értitek, mivel van a gond.

A kérdező a szokásait csak csinálja, ellenben nem kívánja másra ráhúzni, nem javasolta sem anyukának, sem nektek, hogy így éljetek, mint ő... A konkrét probléma a belepofázás más életébe, a "majd én megmondom, hogy csináld, mert én jobban tudom" hozzáállás... Nem szabad konkrét példát írni semmire, mert arra van rászállva, azon kell lovagolni, mikor rohadtul nem ezen van a hangsúly....

2018. jún. 27. 18:58
 12/27 anonim ***** válasza:

Miért kell ennyire kényszeresen beleszólni mások életébe?

Ez valami kényszerbetegség nálatok?

2018. jún. 27. 19:00
 13/27 A kérdező kommentje:

mi abban a túlféltés, hogy vasalok? mint már írtam nem szeretem a gyűrött dolgokat.

egy szóval sem írtam, hogy babavízből főzöm a teát. mi a fenével tenném tönkre az immunrendszerét?

de igazatok van amiért piszkáltok. panaszkodás rossz tulajdonság, magamban kellett volna tartanom, amit érzek.

2018. jún. 27. 19:01
 14/27 anonim ***** válasza:
57%

nézd ha nem érted mi veled a gond(még akkor is ha ez nem igazán gond) és nem próbálod megérteni a másikat, akkor nem tudod megfelelően megértetni vele magadat.

Ez olyan mintha a tudósok nyelvén beszélnél egy gorillával, egyszerűen meg kell értened a másikat, mert ha nem hiába érvelsz, ennyi.

2018. jún. 27. 19:04
 15/27 anonim ***** válasza:

például:

mivel nem az ő nevelési módszerét követed, lehet úgy érzi lenézed az ő elveit és azért nem követed és ez fáj neki. Mert érezteted vele(ő legalábbis így érzi), hogy az ő módszere szerinted rossz volt.

2018. jún. 27. 19:06
 16/27 A kérdező kommentje:
ezek szerint úgy kellene tennem minden ahogyan ő jónak látja csak azért, hogy éreztessem vele ezt? nem hülyeség ez egy kicsit. nem jobb megoldás nem beleszólni egymás életébe?
2018. jún. 27. 19:09
 17/27 A kérdező kommentje:
*ne éreztessem
 18/27 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg anyukádtól, hogy Nincs életed?

Javaslod neki a Gyakorikérdések oldalt, ott ugyanis olyan emberek vannak, akik tanácsot várnak, veled ellentétben. Javasold neki, hogy inkább ott ossza az észt!

19/27 anonim ***** válasza:

kérdező te naaaagyon buta vagy-.-"

ezzel azt akartam üzenni, hogy rákérdezhetnél így:

"anya az avar a nevelésemben, hogy azt hiszed nem értékelem, ahogy te neveltél, mert ha igen nem kell félned, szerintem te jól csináltad és mivel te jó nagymama vagy, nem kell félned, hogy én miképp nevelek. Mindig arra neveltél legyek önmagam, szóval hagyd hogy én neveljem az unokádat"

vagy valami ilyesmi,de ha megértesz valakit akkor már el tudod kezdeni valahonnan a beszélgetést, ennél jobban nem tudom a szádba rágni.

2018. jún. 27. 19:18
 20/27 anonim ***** válasza:

2-es és 11-es vagyok. Lehet, hogy nem érv, de én pl megmondtam anyámnak, ha anno 20-30 éve nem volt ennyire megvilágosult, és csinálta, ahogy akarta/tudta a dolgokat velünk kapcsolatban (nem részletezem), az volt az ő élete, ez meg az enyém, akkor lesz szíves nem most kijavítani, amiket akkor elrontott, a telefonon is 3x írhatja be a PIN kódot, ha elszúrja, letilt, nincs tovább. Persze, meg sértődött. De ha én nem vágom a fejéhez az undorító, gusztustalan, egészségtelen kajákat, amiket kötelező volt megenni, és úgy néztem ki, mint egy disznó, de cigire, piára meg házibulikra volt pénz az alkesz élettársával, akkor ne ba$ztasson már azért, mert nem főzök külön kaját a lányomnak, ha épp nem ízlik neki az ebéd, hanem melegszendvicset, vagy mirelit pizzát kap, amivel nem tudok mellélőni. (Pláne, hogy suliidőben menzás.)

Ebből mi van? Sértődés...

Itt nem érvekről van szó, hanem arról, hogy a szülő nem képes felfogni, hogy a gyereke felnőtt, és nem úgy éli az életét, ahogy anyuci elvárná, nem dirigálhat, és ezt nem tudja elviselni. De sok ilyen van amúgy. Ha már visszanyal a fagyi, megsértődik, és lelép.

2018. jún. 27. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!