Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utólag nektek is semmiségnek...

Utólag nektek is semmiségnek tűnik, hogy hogyan lecsesztek a jegyekért anno?

Figyelt kérdés

Nekem 4-est sem szabadott hoznom, de a 4/5-ért is ordibálás volt. Versenyen mindig elsőnek kellett lenni.

Egy 3/4-ért olyan világot tettek velem, hogy napokig bőgtem.

Utólag röhögök rajta, de régen fel nem fogtam, hogy más gyereket akkor sem bántják, ha rossz jegyet visz haza.

Volt egy húgom vele nem voltak ilyenek, csak nekem ment ez a maximalizmus.

Sajnos egyetemen se lett jobb a világ.

2018. jún. 26. 05:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
36%

nekem sajnos nem semmiség

gyomorideg 1. osztálytól, már 14 évesen chron betegnek lenni felemelő 👌

2018. jún. 26. 11:53
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Meg amúgy is. Ha jó a tanár, jól tanít, ÁTADJA a tananyagot nem csak leadja (remélem érezhető a különbség), az a diákok tudásán (szándékosan nem úgy írtam, hogy jegyein) is meg fog látszani. Mert ha a suliban szar az egész, akkor az otthoni beseggelésnek sincs semmi értelme. Kicsit olyan leb@$zni a gyereket a rossz jegyért, mint ha leb@$znám az autómat, hogy nem fog a fék, pedig 5 perce hoztam el a szerelőtől.

A jó tanár az nem számonkér, meg oktat, hanem TANÍT. És a tanítás az nem az, hogy a gyökér a katedrán mondja a magáét, a diákok meg jegyzetelnek, hanem az, ha lelkesen, és főleg élvezetesen ADJ ÁT A TUDÁST. Na erre a tanárok kb 95%-a alapból képzelen. Ledarálják az anyagot, a miérteket nem mondják el, legtöbben el se tudnák mondani, aztán a gyerek a hülye, ha nem tudja egy az egyben visszabüfögni azt a száraz lószart, amit a kedves tanára elé rakott.

2018. jún. 26. 11:53
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

4-5 között mozgok. Szerencsére nem kell megerőltetnem magam. A szüleim csak egyesért, kettesért szólnak és sokszor mondják hogy a számok nem hatàroznak meg. Igazuk van. Nem szoktak becsúszni 4-esnél rossabb jegyek, ha mégis nem figlalkozok vele. Nyilván zavar egy kicsit de nem a világvége.

Engem még soha nem szidtak le nagyon egy jegyért

2018. jún. 26. 12:07
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én szüleim mindig igazságosan kezelték ezt a dolgot. Ha esetleg tudták, hogy az adott tárgyból nem valami jó tanító a tanárom, megértették az esetleges rosszabb jegyeket, de persze nem örültek. De ez a ritkábbik eset volt. Igen, én is átéltem a kiabálást, csapkodást, sértődést és még miegymást. Viszont az efféle stressz belőlem remekül kihozta a maximumot, jól is teljesítettem. Néha becsúszot egy-egy rossz jegy, megértették a szüleim már később, azt pedig hamar kijavítottam.
2018. jún. 26. 12:13
 15/16 Metionin ***** válasza:
100%
Nem, őszintén megmondva én a mai napig gyökérségnek tartom amit csináltak. Engem már akkor is büntettek, ha a doga nem volt hibátlan, szóval lehetett ötös de ha volt benne hiba, azért is szóltak. Házi írásnál nem lehetett radírozni mert ordibálás lett a vége. Mindig akkor radíroztam amikor anyám kiment. Állandó lelki zsarolás ment, pedig kitűnő voltam. Ha abbahagytam a tanulást és felkeltem hogy kész, jött a beszólogatás gúnyosan, hogy aha peeeersze na majd meglátom hogy felelsz de ha négyest mertsz hozni beled kitaposom. Nekik elég nehéz felfogásuk van, kvázi funkcionális analfabéták, elolvasnak valamit de nem értik, mondasz egyy összetett mondatot, a fele nem jön át. Én meg elég gyorsan tanultam, bizonyos tantárgyaknál 2x elolvastam az anyagot és ment de ők ezt nem hitték el és visszaültettek tanulni. Volt hogy fél óra alatt megtanultam a cuccot de még fél órát nézegettem a képeket meg lapozgattam, nehogy kapjak mert túl hamar tettem le a könyvet.
2018. jún. 26. 12:17
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Alsóban soha nem volt gond a jegyeimmel, felsőben kezdődtek a problémák a matekkal...3-as lettem, amit 5-6. osztályban még nagyon ki akartak javíttatni és azért szerencsére olyan durva dolgokat nem kaptam, mint itt egy pár válaszoló, de nagyon bántott, hogy lusta disznónak gondoltak és eszükbe sem jutott, hogy esetleg komolyabb gond is van a háttérben...aztán gimiben ez odáig fajult, hogy kaptam egy emberevő matektanárt és most minden egyes dolgozatnál a 2-esért küzdök, valamint figyelemzavart állapítottak meg nálam. Persze most már elfogadták, hogy nekem ilyen problémám van és a matek sosem lesz az erősségem, de szerintem ha annak idején még általánosban elvisznek kivizsgálni, akkor hamarabb kezdünk foglalkozni a gonddal és most talán nem a bukást kellene mindig elkerülnöm.

A többi tantárgy általánosban jól ment, gimiben már nem minden, de szüleim azt szeretnék csak, hogy abból legyek jó, amivel tovább akarok tanulni (nyelvek), a többi legyen nyugodtan 3-as vagy akár 2-es is, csak az azért stabil legyen.

Most leszek végzős és 4,25 az átlagom, 2 db 3-asom (biosz, tesi) és sajnoa egy 2-esem is van (matek). Már most sok érettségi feladatot vettünk, kisvizsgáink is voltak és egyelőre úgy tűnik, hogy nem lesz problémám az érettségin.

2018. jún. 26. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!