Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mikor jöttetek rá, hogy a...

Ti mikor jöttetek rá, hogy a szüleiteknek csak saját maguk számítanak és te csak arra kellesz, hogy a maximalista céljaikat végrehajtsd?

Figyelt kérdés
Legyél kitűnő stb.
2018. jún. 25. 20:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Én mindig is utáltam évzáróra járni, kár, hogy engem nem tiltottak el egyiktől sem...

Ennél nagyobb gondod ne legyen az életben.

Az orvosin pedig tanulni kell bizony, szóval nem baj, ha erre rászoktattak.

2018. jún. 25. 20:38
 12/16 Metionin ***** válasza:
100%
Olyan 12 évesen, ugyanis ötödikben kaptam az első hármasomat amiért szinte kiátkoztak. Akkor megtudtam hogy a többi gyereket az osztályban akkor is szeretik otthon ha épp négyest kapott.
2018. jún. 25. 21:18
 13/16 anonim ***** válasza:

Hát más szülő tapsikol ha gyereke nem bukik semmiből illetve nem rosz a magatartása,és nem küzd kamaszgondokkal.

De szülőre válogatja.

Igen a " mi leszwl,ha nagy leszel?" kérdést már fiatalon fel kell tenni,de nem helyes a kényszerítés!Vagy fenyités!Vagy zsarolás!

2018. jún. 25. 21:23
 14/16 anonim ***** válasza:
78%

Na most: elvileg felnőtt ember vagy, és mivel orvosira jársz, valószínűleg nem teljesen hülye. Így belátod, hogy te a nyafogásoddal együtt éppen elfoglalsz egy államilag támogatott helyet valaki elől, akinek talán éppen a gyógyítás lenne az életcélja és minden álma. Téged túlhajtanak a szüleid, ez nem fair, rendben. De az sem fair, amit te csinálsz.

Ők tartanak el? Nyilván igen, mert orvosi mellett esélytelen dolgozni. Viszont, ha a jelenlegi rendszer nem tetszik, mivel felnőtt ember vagy, bőven megtehetted volna, hogy tizennyolc évesen azt mondod, elég volt, a saját lábadra állsz és a saját keresetedből élsz. Ha annyira szörnyű életed lett volna, eszedbe sem jutott volna más lehetőség. Ja, hogy ez már nem tetszik. Bocs, ha fáj az igazság.

Üdv,

egy mérnök, aki nem tanulhatott volna, ha mondja azt, elég volt, és nem áll a saját lábára

Én a tanulásért küzdöttem. Te miért küzdesz?

2018. jún. 25. 21:28
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy erzelmileg zsarolos es manipulalos szulok nem csak adott teruleten csinaljak ezt hanem mindig mindenben ezt alkalmazzak. Nah most ha egy gyerek ebbe no fel akkor bele van nevelve az engedelmesseg es az eros buntudat ezaltal.

Persze konnyu ezt igy kivulrol mondani utolso, de akit az engedelmessegre kondicionaltak az nem tud csak ugy kilepni helyzetekbol mert ott az onvad es a szulok folytonos rosszallasa es magyarazasa stb.. amikor az ember ujra es folyamatosan kisgyereknek erzi magat a szituacioban. Mindazonaltal ilyen kornyezetben az ember ontudata es onbizalma is elveszik igy meg annyira nem konnyu kiallnia magaert.

El kell jutni egy pontra, esetleg halmozott tenyezok es esemenyek soraval hogy az ember szembe merjen szallni. Nehez de menni fog. Amikor az ember meg jobban rajon dolgokra es meg jobban atlatja a helyzeteket es felismeri, konnyebben mond nemet, mar csak azert is mert mikor helyzet van egybol szembesul hogy hopp mar megint felhasznalnak, mar megint zsarolnak, megint nyomas alatt tartanak, manipulalnak stb.. en sehol sem vagyok ebben a tortenetben nem is voltam soha. Amikor egyre tobbszor tudatosodik es a felismeres is fokozodik akkor fog eljonni az “eleg volt!” Cimu fejezet.

2018. jún. 26. 08:09
 16/16 anonim ***** válasza:
75% is my hero!!! Igaza van. Menj el dolgozni, ha nem tetszik. Lehet azért kellett téged mindig nógatni, mert magadtól nem csináltál semmit.
2018. júl. 17. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!