Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig hazudjak még apának?...

Meddig hazudjak még apának? Miért nem képes elfogadni, hogy ez a szak, egyetem nem való nekem?

Figyelt kérdés
Apukám elvégzett egy neves egyetemet, sikeres karriert futott be. Mindig szerette volna, ha később átveszem a helyét, és hogyha elvégzem én is ugyanazt, akkor mennyire könnyű életem lesz, "beleülök a készbe". Igen, csak engem ez a szak nem érdekel. Unalmasnak tartom, rengeteget kell tanulni/magolni, hidegen hagy. 4 félév alatt végeztem egy hármat, de még így is van pár tölteléktárgy, amit be kell hozzak. Az első félévben konkrétan be sem jártam, annyira utáltam az egészet. Nem vagyok buta, mert ha leülök, rászánom az időt, akkor a nehezebb tárgyakból is összeszedek egy 4-est. Csakhogy én ezt az esetek 90%-ában nem teszem, mert nem érdekel, nem izgat. Apa meg csak mondogatja, hogy megszeretem, meg félév, egy év csúszás nem a világ... Csakhogy jelenleg terhes vagyok, novemberben fogok szülni. Utána nem fogom folytatni az egyetemet, mást fogok tanulni. Ezzel tisztában van a vőlegényem, anyukám, mindenki. Kivéve apa... Ő úgy tudja, hogy most passziváltatok, és következő év szeptemberében folytatom, mellé besegít a pici körül anya és fel is veszünk valakit, hogy legyen időm "tanulni". Anya azt mondja, hogy hagyjam rá, ne beszéljek vele erről, majd megtudja. De valahol azért csak hazudok neki folyamatosan, és megértem anyát is, hogy nincs kedve a cirkuszokhoz, hogy apa nagyon nehezen fogadja el majd ezt, de akkoris... Már unom az állandó kifogásokat, hazugságokat, titkolózást. Szerintetek nem lenne jobb most elmondani neki, hogy én nem fogok már visszamenni erre a szakra? Vagy várjunk vele tényleg?
2018. jún. 21. 16:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
82%
Klasszikus téma, amikor még az okos szülő is berzenkedik és nem akarja elfogadni, hogy a gyereke nem olyan mint ő, más tulajdonságokkal rendelkezik, más az ízlése, más elképzelései vannak leendő életéről. A gyerek meg tisztelve és szeretve a szülőt olyanra adja a fejét, amit se teste, se lelke nem kíván, de nem akar konfrontálódni a szülővel. Most, hogy felnőttél testileg, nőj föl lelkileg is. Válj le apádról lelkileg, ne akarj neki megfelelni, a saját életedet neked kell majd leélned. Most nem kell neki semmit sem mondani. Majd ha a gyereked eléri a bölcsödés kort és te visszamehetsz tanulónak, akkor érettebb fejjel te is máshogy látod majd a helyzetet és talán úgy gondolod, hogy értelmetlen lenne abbahagyni egy félig elvégzett feladatot (hiszen akkor 2 évet mintha kitörölnél az életedből). Ha meg mégis más utat választanál, akkor sem veszekedve, hanem ellentmondást nem tűrő határozottsággal kell viselkedned.
2018. jún. 21. 19:06
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Basszus, kb mintha magamat olvasnám. Csak én barom állat, nem három félévet, hanem három évet végeztem el (6ból). Az alatt a három év alatt teljesen depressziós lettem, tiszta idegbeteg voltam, fölváltva hánytam és sírtam, folyamatosan gyomorgörcsöm volt, beteg lettem.

Utána mondtam, hogy akkor elég, én nem csinálom tovább. Persze volt veszekedés, sírás, apám hónapokig nem szólt hozzám. De azóta, mintha minden bajomat elvágták volna. Most olyat tanulok, amit szeretek, amit én választottam és sokkal nyugodtam, kiegyensúlyozottabb vagyok.

Szóval szerintem a te apukád, se fogja ezt könnyen venni, de előbb utóbb megtudja. Kénytelen lesz elfogadni a döntésedet, és ha először nem is veszi majd könnyen, előbb-utóbb bele kell hogy törődjön. Legyél türelmes vele.

2018. jún. 21. 21:02
 13/16 anonim ***** válasza:
15%
Egyébként mi a valós probléma apáddal, iszik?
2018. jún. 21. 21:44
 14/16 anonim ***** válasza:
30%

Nezd! Gyereked lesz! Anya leszel! Vallalj felelosseget es allj ki magadert! Ugy latom apuka a mumus. Ha vele szemben vegre kiallsz magadert akkor mar barkivel kifogsz. Itt az ideje! Noj fel!

Nem kell osszeveszni magyarazd el neki hogy ez nem a te vilagod. Remelhetoleg jobban szeret annal minthogy emiatt megoroljon. Es ha valoban intelligens (nem lexikalisan) akkor meg fogja erteni. Nem vagyunk egyformak!

2018. jún. 22. 09:50
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Őszintén szólva hálás lehetnél apádnak, hogy akár könnyű életed is lehetne. Ez csak nyafogás, hogy nem érdekel... miből akarasz megélni, mit akarsz kezdeni magaddal? El kéne gondolkodnod ezen.
2018. jún. 22. 13:00
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

15#

Azt mifelénk nem hívják könnyű életnek, ha olyat csinálsz, ami abszolút nem érdekel.

2018. jún. 22. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!