Hogyan mondjam el anyámnak, hogy szakot váltottam?
20/F vagyok, most mentem másik egyetemre, közgázról szlavisztikára. Szeretem a nyelveket, főleg a szláv nyelveket, és szeretnék tolmács, fordító lenni, és ilyesmi.
Viszont anyámnak azt mondtam, közgázra mentem, mert mostanság folyamatosan veszekedtünk, nem akartam még 1 okot a veszekedésre, és kiabálásra.
Viszont el szeretném mondani úgy, hogy ne haragudjon rám. Tudom, hogy csúnya dolog hazudni, de egyszerűen nem akartam, hogy most nekem tiltogassa meg, hogy mit kezdjek az életemmel, meg mit nem, mert végül is nem ő fog ebben dolgozni.
Anyámról tudni kell, hogy mindenen idegeskedik, és kiakad. Az ilyen szakokat pedig "hulladék" szakoknak tartja, mert szerinte (honnan is tudná...) nem lehet velük elhelyezkedni. Mit tehetnék?
Anyumnak van most egy barátja, sokszor van nálunk. kérjem meg az ő segítségét, vagy egyedül? Hogyan? Mit tudnátok nekem "ajánlani"?
Nem akarok közgázt tanulni, utálom, mindig is jól mentek a nyelvek.
Ő adja a pénzt, vagy te keresed meg magadnak? Ez nagyon fontos, mert ha engem úgy vernél át, hogy én adom neked a pénzt, akkor biztos megvonnám tőled végleg és elküldenélek Isten hírével! Ha te keresed meg magadnak akkor nincs elszámolásod édesanyád felé.
Másik. "Az ilyen szakokat pedig "hulladék" szakoknak tartja, mert szerinte (honnan is tudná...) nem lehet velük elhelyezkedni." Teljesen igaza van anyukádnak.
Szerintem ezt előbb kellett volna. Eddig nem akadt volna ki nagyon borzalmasan, idővel elfogadta volna, de ezután ki fog.
Vallj színt, az a legjobb. Végül is valóban a te életedről és jövődről van szó. Szíved joga eldönteni mit kezdesz vele.
Egyébként én is szlavisztikás vagyok, hasonló tervekkel, mint a tiéd.
Te 58%-os, ugye nem tudod mennyit keres egy cseh vagy szlovén fordító multinál, ugye?:-)
A nyelvszak sosem hulladékszak. A közgázosok viszont lassan az utcát söprik, annyian vannak.
Ez így ebben a formában nem igaz.
Mellesleg bármely munka végzéséhez jól jön az ismeretség.
Nem találkoztam még olyannal, aki ne tudott volna elhelyezkedni egy ritka nyelv magas szintű ismerete mellett. Protekció nélkül.
Nem akarom tovább offolni a témát. Privátban folytathatjuk, ha úgy gondolod, hogy van mit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!