Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Visszatarthat anyukám 18...

Visszatarthat anyukám 18 évesen, ha szeretnék külföldön nyaralni?

Figyelt kérdés
Barátom és a családja vinne magával nyaralni mindössze 2 hétre, viszont anyukám szerint nem csinálhatom azt,amit akarok, amíg az ő házában élek. Említettem már neki, ő pedig azt válaszolta, hogy nem fog idegeskedni, hogy mikor fogok belefulladni a vízbe, és hogy neki nincs pénze ilyesmire (ingyenes lenne,mivel a barátomnak van saját nyaralójuk, max zsebpénz kéne, illetve kb 12 éves korom óta tudok úszni). Azt, hogy nincs pénze, nem értem, hogy miért hozta fel, mert mindenki ismeri, hogy mennyire fukar, és egész évben a saját ösztöndíjamból iskoláztattam magam, illetve a rokonaimtól néha kaptam zsebpénzt. Megértem, ha most, 17 évesen nem enged el, de 18 évesen már nincs beleszólása tudtom szerint, és szülői engedély sem kell az ország elhagyására. Ti elmennétek 18 évesen? Mit tennétek,ha anyukátok ennyire vissza akarna tartani? (Apum egyébként beleegyezne, dehát nem ő hordja a nadrágot..)
2018. jún. 17. 19:37
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
43%

Elmehetsz, de van rá pénzed?

Nekem legalábbis biztosan lesülne a bőr a képemről, ha egyetlen fitying nélkül lennék a családdal két hétig.

Számomra visszatetsző, hogy egy pizzát nem tudok kifizetni és a lekiismeretem holtbiztosan nem engedné, hogy menjek.

De neked ezzel nincsen baj ezek szerint, vissza nem tarthat, de a zárat lecserélheti, mire visszamész.

2018. jún. 18. 08:03
 32/35 anonim ***** válasza:
91%

Amúgy mostohaanyám is ilyen volt, húzta a száját, hogy 20 évesen hogy merek a barátnőimmel elmenni bulizni.

Csak épp én suli mellett dolgoztam, így nem pofázhatott a "költőpénz" részébe, mert soha nem apától kértem rá. :D

2018. jún. 18. 08:05
 33/35 anonim ***** válasza:
37%

Egyébként az, hogy 18 lettél nem sok pattogásra jogosít fel, mert a szüleid fizetik a kaját, a rezsit, mindent, NEM vagy önellátó.

És nem vagyok irigy, én leléptem 21 évesen ilyen ember mellől, mint anyud, de bizony volt, hogy kinn töltöttem 6 órát az udvaron télen, mert "a zárban felejtettük a kulcsot".

2018. jún. 18. 08:09
 34/35 anonim ***** válasza:
81%

Anyud szerint "nem csinálhatod azt, amit akarsz, amíg az ő házában élsz".

Ez azt jelenti, hogy ha valami szerencsétlen ok miatt 20-30-40évesen is nála laknál, akkor sem vehetsz levegőt nélküle, ha ő nem hagyja jóvá, csak mert az ő házában muszáj élned?

Ha ahhoz elég önálló és független lehettél, hogy a saját ösztöndíjadból iskoláztatsd magad, akkor szerintem pakold szépen össze a bőröndkédet és ne ez legyen az a nyaralás, ami kimaradjon az életedből!

Ma egy 17-18éves lánynak tisztában kell lennie magával és ha apudon kívül te is megbízol saját magadban, akkor engedd meg magadnak ezt a két hét pihenést!

Neked kell felismerned, hogy amikor anyud ilyeneket mond neked, amögött féltés, vagy féltékenység bújkál. De akármelyik ok a valós, ha most hagyod magad visszatartani, attól egyik probléma sem oldódik meg.

Igen, elmennék. Ha anyám ilyen átlátszó süketeléssel jönne, pedig tudná, hogy tudok úszni és nem a család kosztpénzéből vinném a zsebpénzt, hát akkor is eltűnnék két hétre, ha időközben ugrana az eredeti program, tehát a külföldi nyaralás. Ettől a sztoritól függetlenül is úgy látom, hogy kezdj el végre függetlenedni.

Legyen "háttér", "menekülési útvonal", rokon, aki pár napig befogad, ha elmérgesedne a helyzet.

De szép lassan kezdd el tudatosítani anyudban, hogy képes vagy a magad lábára állni,

maholnap önellátó leszel...és ezen ténynek egy önzetlen, okos édesanya csak örülhetne.

Őszintén félt téged? Kezdd el tudatosítani benne, hogy a túlféltés nem megoldás.

Féltékeny és irigy, vagy mártír és csak idegeskedni tud érted, az örömödnek örülni nem?

Akkor pedig szép lassan, fokozatosan értesd meg vele : az ő érdeke is, hogy idővel leváljatok egymásról.

Elvégre csak nyűg vagy a nyakán, aki miatt csak idegeskedni fog ezentúl is,

hogy mikor fulladsz bele az ÉLET nevű mélyvízbe. Annak pedig semmi értelme.

Szedd össze a cumódat, és ha határon belül, ha határon kívül nyaralsz két hetet!

Más-más felfogású szüleidnek, azaz édesapádnak és édesanyádnak külön-külön küdj majd egy-egy üdvözlőlapot, akármerre jársz!

Lassan, de időben elkezdve tudatosítsd, hányadán vagy.

Apud megérti majd, hogy nem hiába bízott benned eddig is.

Anyud pedig (amennyiben nem féltékenység, vagy túlféltés az ok) szép cseppénként megérti,

hogy életképes, önálló életre törekvő utódot nevelt. Ennek pedig csak örülhet...

Ha pedig ennek mégsem "örül", akkor helyre tudod tenni magadban a képletet,

mi a "visszatartás" valós oka.

Helyedben két lehetőséget adnék magamnak .

1.) Elmegyek két hétre nyaralni, vagy 2.) elmegyek két hétre nyaralni.

Harmadik lehetőség pedig nincs.

Szép nyarat, jó utat és --mivel felelős vagy önmagadért--vigyázz magadra! :)

2018. jún. 18. 08:32
 35/35 anonim ***** válasza:
94%

Sok szempontból sokkolóak a válaszok. Felteszem 2 hét Horvátországról beszélünk, ami saját nyaraló esetén alig kerül valamibe. A biztosítás szintén vicc, EU egészségbiztosítási kártya bőven jó. A leggázabb viszont a vízbe fulladós rész. 15 évesen utaztam először egyedül Londonba, 20 évesen már Kurdisztánban volt, pedig az az ISIS előtt sem volt a világ legstabilabb régiója. Rendszeresen járok a harmadik világ mindenféle istenverte országába, soha nem esett még semmi bajom.

Aki azért szül gyereket, hogy megmondhassa neki, hogy otthon kuss van, 50 éves korodig azt csinálod, amit mondok, csak mert nem hagytalak csecsemőként éhen dögleni, annak kívánok nagyon magányos halált. Tudom, hogy az összes ilyen szülő azt kompenzálja, hogy mivel 8 általánost végzett, ezért mindenki csicskáztatja, szexuális élete meg 14 éve nincs, viszont ezt a frusztrációt kéretik nem a gyerekeken levezetni.

2018. jún. 18. 09:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!