Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Visszatarthat anyukám 18...

Visszatarthat anyukám 18 évesen, ha szeretnék külföldön nyaralni?

Figyelt kérdés
Barátom és a családja vinne magával nyaralni mindössze 2 hétre, viszont anyukám szerint nem csinálhatom azt,amit akarok, amíg az ő házában élek. Említettem már neki, ő pedig azt válaszolta, hogy nem fog idegeskedni, hogy mikor fogok belefulladni a vízbe, és hogy neki nincs pénze ilyesmire (ingyenes lenne,mivel a barátomnak van saját nyaralójuk, max zsebpénz kéne, illetve kb 12 éves korom óta tudok úszni). Azt, hogy nincs pénze, nem értem, hogy miért hozta fel, mert mindenki ismeri, hogy mennyire fukar, és egész évben a saját ösztöndíjamból iskoláztattam magam, illetve a rokonaimtól néha kaptam zsebpénzt. Megértem, ha most, 17 évesen nem enged el, de 18 évesen már nincs beleszólása tudtom szerint, és szülői engedély sem kell az ország elhagyására. Ti elmennétek 18 évesen? Mit tennétek,ha anyukátok ennyire vissza akarna tartani? (Apum egyébként beleegyezne, dehát nem ő hordja a nadrágot..)
2018. jún. 17. 19:37
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
73%
És akkor ha otthon él egy 18 vagy harmincas be kell zárni a szobába nulla élettel,naná h tele a pszichiártia a mentális beteg ,mama hotelesekkel,én 16 évesen már meloztam,19 évesen a világ másik végen tanultam ösztondijjal,nem is hagytam már 17 évesen se h dirigáljanak,mire költöm amit keresek,hogy élem a nemi életem stb. Sajnálom aki 18 20 30 éveit lakat alatt tölti mentális beteggé téve,ezeknél a családoknál inkább mennék munkásszállora..
2018. jún. 17. 21:35
 22/35 anonim ***** válasza:
94%

Menj el.

Ha jól értem, így is úgy is rendszeresen cirkuszol otthon. Most 2 hétig legalább nem hallgatod. Ha hazajössz, úgy menj be a lakásba, hogy előtte tudatosítod magadban: azért van az embernek két füle, hogy ami az egyiken bemegy, a másikon kijöhessen.

Az nem opció, hogy összeköltözöl a barátoddal?

2018. jún. 17. 21:41
 23/35 anonim ***** válasza:
55%
Megnézném a sok hőbörgőt, akik kiraknák a 18 éveseket az utcára, hogy hány évesek valójában, és hogy a szüleikkel laknak-e. Rohadtul unalmas már a mantrájuk.
2018. jún. 17. 22:12
 24/35 anonim ***** válasza:
57%
A legtöbb ilyen höbörgő,megkeseredett mama hoteles nulla élettel,és irigyli azt aki nincs bezárva v épp megteremti a külön életét,meg sok szülő azt hiszi a gyerek 18 20 évesen is babakocsibsa tolthato... :D
2018. jún. 17. 22:21
 25/35 anonim ***** válasza:
82%
Az, hogy a gyerek még otthon lakik, mert tanul egy szülőt sem jogosít fel arra, hogy a tulajdonának tekintse őt és azt tegyen meg vele amit akar. Nyilván egy alap szófogadás elvárható, meg egyengetni kell a gyerek útját és védeni őt ésszerű keretek között de egy "nem mehetsz el nyaralni mert én azt mondtam és kész" nem ez a kategória.
2018. jún. 17. 22:32
 26/35 anonim ***** válasza:
47%

Off

Nézzétek meg az itthoni gyerekeket mivé teszik őket,keserü,idegbeteg szorongo,megfelelési kényszeres,jovokép nélküli,vécézéshez vonatra szálláshoz is engedélyt kérővé nulla saját döntés élet..

Nézzetek a külföldön nevelődött magyar gyerekeket

Vidám,cserfes önnáló,tiz évesen már egydül táboroznak stb..

Nagy a baj.

2018. jún. 17. 22:38
 27/35 anonim ***** válasza:
52%

Azt irod max zsebpenz kene....hat a kulfoldre vitt nyaralasra szant oenzt koltopenznek nevezzuk a felnottek vilagaban. Ezt nem anyutol vagy aputol kerjuk es "kene", hanem elotte megkeressuk vagy ha netan olyan jofej rokonaink vannak es még fiatalabbak vagyunk, akkor odaadjak, hogy nesze vegyel belole fagyit :-). Vagy ha kaptam (mert meg nem voltam 18) egesz eben havi zsbpenzt, akkor felretettem es eljen a nyar vihettem a sporolt penzem.

Megoldasi lehetoseg: kerd meg a baratod szuleit, hogy beszeljenek anyukaddal es "kerjenek ki" (vagy mindegy hogyan nevezzuk, de jelezzek ok, hogy teged el akarnak vinni), es ok az egyetlenek akik ezt hihetoen megtehetik hiszen akkor elmondjak nem kell fizetned a szallasert, etkezesert es utazasert MERT A VENDEGUK LESZEL 2 hetre. Ervelhetnek azzal, hogy a fiuknak nagyon fontos vagy es ez nekik ennyit meger, hogy ket hetig egyutt lehessetek. Ok tudjak anyudat arrol is megnyugtatni, hogy ugy vigyaznak rad, mint a sajat gyerekukre es nem.lesz semmi baj.

Amit viszont vagy nem tudsz vagy elfeledkeztel rola: koltopenzt neked kell osszegyujtened es gyorsan keress valami munkat (takatitas, kerteszkedes, gyerekfelugyelez barmi, hogy legyen mit vinned altalad "zsebpenznek" nevezett cimszo alatt. Kulfold draga...azt nem varhatod el, hogy majd kint ajandekot, extra fagyikakat is vegyenek neked csak ugy...jo lenne, ha lenne vesztartalekod es pluszban esetleg te is meghivhatod oket egy jegkremre odakint.

Biztositast is szokzak utazas elott kotni. Nehany ezer forintert lehet a postan is kotni, de azt se udvarias a teged meghivo csalad nyakaba varrni. Azaz muszaj lesz penzt szerezned es ezt a koltseget neked fizetni.

Apukaddal is beszelgethetsz errol elotte, hatha neki is van ertelmes otlete hogyan engedne anyukad megis el...(pl. Plusz hazimunka vallalasa).

2018. jún. 17. 23:44
 28/35 anonim ***** válasza:
68%

27-es:

Kikérni? Megnyugtatni anyukát, hogy vigyázni fognak rá?

Amúgy meg szedje össze a költőpénzét saját munkával?

Hát nem! Ha felnőtt, márpedig az, akkor ő dönt, elmegy-e, ő vigyáz magára - és onnantól jogos, hogy a költőpénzt saját maga biztosítsa.

Azzal viszont egyetértek, hogy utasbiztosítást mindenképp kössön. Még akkor is, ha EU-s tagországba megy. Ja, és ha oda, akkor európai egészségbiztosítási kártyát is ki kéne váltani.

2018. jún. 18. 00:06
 29/35 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy kicsit eltérek a témától, de valaki megkérdőjelezte a fukarságát, illetve az ösztöndíjat.

10 hónapig kaptam ösztöndíjat, abból havonta kellett fizetnem a buszjegyet, a maradék az megy az uzsonnára. És a legfontosabb, hogy anyám beosztotta, hogy mire mennyit költhetek. Illetve bármi, amire szükségem volt, bankkártyámmal fizettem magamnak mindenhol mindent. Bulizni nem járok egyáltalán. Tehát ő úgy osztott be nekem mindent, hogy neki ne kelljen semmire sem adnia, szóval kijött az iskoláztatás.

Fukarnak pedig azért fukar, mert külön kasszájuk van apummal. Nagyon sok dolgot, amire szükségem volt, nem ő vett meg, illetve mindig mindenből a legolcsóbbat keresi.

12 évesen is volt megspórolt pénzem, abból ágyat vettem magamnak. Később az édestestvérem vett nekem biciklit, sajnos a gimis időszakomban ritkán hajtottam, mert buszozok, anyám pedig kisajátította magának,és ő hajtsa. Nem rég új bútorokat vettem magamnak, szintén a megspórolt pénzből (és nem anyukám pénzét spóroltam, mivel tőle csak ünnepekre kaptam nagyon keveset). Pár hónapja szintén az édestestvérem meglepett egy telefonnal, aminek nagyon örültem.

Nem gondolom magamról, hogy egy nyafogós vagyok, és nem azért hívom anyámat fukarnak, mert valamit nem kaptam meg épp most. Kitapasztaltam már, hogy ő milyen, és mennyire sajnálja a pénzt, mindenen csak spórolni szeretne. Nyilván egyáltalán nem akar majd hozzáadni semmit a nyaraláshoz.

Mindenesetre köszönöm az eddigi válaszokat. Ott még szerencsére nem tartunk, hogy képes legyen kirakni engem egy nyaralás miatt.

2018. jún. 18. 01:43
 30/35 anonim ***** válasza:
85%

Sajnos 18 évesen ha úgy dönt ki is rakhat a házból szóval ha erre az esetre van terc szerintem menj nyugodtan.

"nem fog idegeskedni, hogy mikor fogok belefulladni a vízbe"

kedves nőnek hangzik...

2018. jún. 18. 07:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!