Visszatarthat anyukám 18 évesen, ha szeretnék külföldön nyaralni?
Betöltött 18 éves kortól nem tarthatnak vissza, ha el akarsz menni bárhová.
Ha a barátodék meghívtak, mehetsz velük, nem kell engedély anyádtól.
Viszont utána könnyen lehet, hogy igen rossz viszonyban lesztek, kérdés, hogy neked megéri-e.
Jogilag elmehetsz, persze! Próbálj vele beszélni, mert gondolj bele: otthon alszol, otthon tanulsz, stb., stb., tehát minden nap otthon vagy. Hiányzik neked, hogy még ennél is jobban megromoljon a viszonyod anyáddal? Nem hinném. Kérdezd meg tőle konkrétan, miért ellenzi ennyire, hogy elmenj két hétre nyaralni. A barátod és családja lehet, hogy csak átmeneti (sosem lehet tudni), de a szüleid mindig a szüleid maradnak.
ODA kell visszamenned majd (egyelőre). Próbálj vele észérvekkel beszélni, észérvekkel meggyőzni. Egyébként nem értem, miért nem akarja, hogy elmenj velük. Jobb ötletem nincs. Tényleg vannak jó hülye szülők. Én sosem voltam ilyen. Két felnőtt lányom van, sosem tiltottam őket, mindent a maguk kárán tanultak meg. Mégis normális életet élnek.
De figyelmeztetlek, ha a te anyád ilyen, akkor ez rányomja a bélyegét a további kapcsolatotokra. Egyelőre ő a "főnök", te meg a lánya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!