Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Visszatarthat anyukám 18...

Visszatarthat anyukám 18 évesen, ha szeretnék külföldön nyaralni?

Figyelt kérdés
Barátom és a családja vinne magával nyaralni mindössze 2 hétre, viszont anyukám szerint nem csinálhatom azt,amit akarok, amíg az ő házában élek. Említettem már neki, ő pedig azt válaszolta, hogy nem fog idegeskedni, hogy mikor fogok belefulladni a vízbe, és hogy neki nincs pénze ilyesmire (ingyenes lenne,mivel a barátomnak van saját nyaralójuk, max zsebpénz kéne, illetve kb 12 éves korom óta tudok úszni). Azt, hogy nincs pénze, nem értem, hogy miért hozta fel, mert mindenki ismeri, hogy mennyire fukar, és egész évben a saját ösztöndíjamból iskoláztattam magam, illetve a rokonaimtól néha kaptam zsebpénzt. Megértem, ha most, 17 évesen nem enged el, de 18 évesen már nincs beleszólása tudtom szerint, és szülői engedély sem kell az ország elhagyására. Ti elmennétek 18 évesen? Mit tennétek,ha anyukátok ennyire vissza akarna tartani? (Apum egyébként beleegyezne, dehát nem ő hordja a nadrágot..)
2018. jún. 17. 19:37
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
62%

Nem, nem szólhat bele, hiszen nagykorú vagy.

Másrészről ez visszafelé is működik, miszerint te sem szólhatsz bele hogy ha ő egyszer csak úgy dönt, hogy nem biztosít többet tetőt a fejed fölé.

Nem kívánom persze, hogy így legyen, csak szólok, hogy minden éremnek két oldala van.

2018. jún. 17. 20:10
 12/35 anonim ***** válasza:
48%

Amig tanul kötelező a tetőt biztositani,szomoru hogy sokaknak csak a tető van biztositva semmi más..

Én Apád helyébe mennék külön és vinnélek és ketten lennénk klimaxos irigy hp nélkül. Apáddal is ilyen,veled is,semmi se jo,ha maradsz akkor is csak orditozni fog veletek,két hét felüdülés lehet ilyen nő nélkül..

2018. jún. 17. 20:15
 13/35 anonim ***** válasza:
33%

10. vagyok. Mármint úgy értem, ha elmész, számolj vele, hogy egyelőre ő a főnök, te meg a lánya.

Azért furcsállom, ha annyira rossz a viszonyotok, akkor nem attól féltene, hogy belefulladsz a vízbe... Észre sem veszed, hogy szeret.

2018. jún. 17. 20:19
 14/35 anonim ***** válasza:
84%
Barátod szülei nem tudnák megnyugtatni hogy vigyázni fognak rád? Statisztikailag amúgy sokkal nagyobb a valószínűsége hogy elüt egy kocsi az utcán mint hogy vízbe fulladsz holott tudsz úszni... Nyilván ez kifogás.
2018. jún. 17. 20:23
 15/35 anonim ***** válasza:
60%

Mégis mi a francot tehet? Maximum hisztériázik egyet a büdös banya. Apádnak meg csak gratulálni tudok, ennyi idős korára nem ártana már kinöveszteni a tökét.

Nem és nem tudok megérteni egyes embereket. Egy életük van és azt így élik le...érthetetlen.

2018. jún. 17. 20:56
 16/35 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem a legjobb amit tehetsz, hogy egy darabig még megpróbálod rábeszélni; hátha "békés" úton is el lehet ezt intézni. Ha semmiképp sem akar, akkor pedig benyújtasz egy ultimátumot, hogy vagy ad egy értelmes indokot, vagy akkor minden további nélkül nincs beleszólása.
2018. jún. 17. 21:19
 17/35 anonim ***** válasza:
30%

Na akkor tisztázzuk egy kicsit, mert látom nem vagy képben.

1. Rohadtul nem vagy önálló, gondolom a szüleidnek (anyukádnak is) köszönheted, hogy van tető a fejed felett, télen fűtés, kaja, ha beteg vagy gyógyszer. Ne röhögtess, hogy az ösztöndíjad (gondolom gimis, vagy szakközepes vagy) elég a teljes tanulmányaid fedezésére.

2. Sokan gondolták úgy, hogy tudnak úszni, akik belefulladtak már Balatonba, tengerbe, óceánba. Talán pont nekik kisebb a veszélyérzetük, mert azt hiszik tudnak úszni.

3. Honnan tudod, hogy fukar? Áttekintetted a családi kasszát, tudod miből mire futja a szüleidnek? Mire hogy raknak félre? Vagy csak nem kapsz meg dolgokat és ezért, mivel úgy gondolod, neked ez járna, tehát fukar.

4. 2 hét a barátod szüleivel úgy, hogy ők fedeznek minden költségedet, teljesen abnormális, nem 5-7 éve vagytok együtt, egyszerű diákszerelemről beszélünk, és ez azért annál nagyobb kiadás, még ha nekik nyaralójuk is van.

Szóval kicsit szállj le a magas lóról, csak azért mert nem úgy alakul valami, ahogy Te akarod. Majd ha teljesen önálló leszel, akkor elmondhatod, hogy amit szeretnél az úgy lesz. De az, hogy 18 évet betöltöd semmire nem jogosít fel!

2018. jún. 17. 21:23
 18/35 anonim ***** válasza:
54%

Elmehetsz engedélye nélkül.

Ha elmész, a két hét nyaralás alatt azért gondolkozz, hova mész vissza.

'8 éves vagy, már gondoskodni sem köteles rólad. (Lakhatás, etetés, mosás-főzés stb.)

2018. jún. 17. 21:24
 19/35 anonim ***** válasza:
72%
18 évesen felnőtt önálló,sajnálom a mai a fiatalokat akiket még huszon éveik végén is zsarolni tudnak a tetővel h ne legyen saját élete,mert a szülő irigy mindenre nyaralásra párkapcsolatra..
2018. jún. 17. 21:28
 20/35 anonim ***** válasza:
56%
Oh valóban? Akkor azokat a 18+ os felnőtteket ki kell tenni a ház elé a cuccukkal és nézzük mit is fognak csinálni. Nem baj, hogy még várhatóan nincs érettségije (hiszen sok kezdi 7 évesen a sulit, vagy jár 5 éves gimibe). Nem baj, hogy nincs lakása, majd a jó isten ad neki pénzt albérletre, kajára, nyaralásra. Nosza lehet így is gondolkodni idióták!
2018. jún. 17. 21:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!