Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet csinálni egy olyan...

Mit lehet csinálni egy olyan anyával, akinek “mindig igaza van”?

Figyelt kérdés

Az anyám egy szörnyen elvisehetetlen nő. Ha megkéred valamire, hogy intézze el neked, rendszeresen emlékeztetned kell rá, mert fonyton halogatja, de ha emlékezteted rá, akkor idegbeteg módjára neked esik, hogy “miért kell folyton ezzel csesztetni?”

A másik, rendszeresen negatív jelzőkkel illet, önző vagyok, csak magammal foglalkozok stb, most külföldre megyek nyárra dolgozni, legutóbbi vitánknál közölte, hogy reméli vissza se jövök(a vita arról szólt, hogy tanulnom kell az utolsó vizsgámra egyetemen és megkértem, hogy addig ne baszogasson a házimunkával). A zsebpénzemet, ami 25 ezer forint lenne havonta, soha nem utalja időre, hónap legvégén szokta és akkor is kevesebbet(ezzel szemben apum szabályosan minden hónap 10-én elutalja a 25 ezrét). Emiatt is gyakori a vita, de letörne a keze, ha egyszer veszekedés nélkül odanyújtana nekem egy huszast és kész. Amúgy többezer eurókat keres havonta, ez neki nem lenne teher. Így olvasva a kérdést, nehéz elhinni, hogy egy jómódú és igényes család vagyunk, mégis úgy viselkedik folyton, mint egy putris rikácsolós szőrszálhasogató cigányasszony.

Szóval a lényeg az, hogy bármiről van szó, mindig én vagyok a szar szemét, és mindig neki van igaza. Mit kéne tennem? Annyira belefáradtam ebbe. A nők mind hárpiákká változnak anyaként? Vagy ez nem ennyire általános jelenség? Van esély arra, hogy egy ilyen személyiségű embert megváltoztassak? Örülök is, hogy nyáron nem leszek itthon.

22N

2018. jún. 17. 15:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
70%

Tehát anyád a szemét, ami miatt 22 évesen nem töm pénzzel, hanem csak (!) nála élsz, eltart, fizeti lakhatásod, a rezsidet, az étkezésedet, miközben te egy db vizsgára hivatkozva házimunkát sem vagy hajlandó végezni.

Kapsz tőle is zsebpénzt meg az apádtól is, és még anyád a szemétláda, mert a 22 éves felnőtt gyerekének nem ad mégmégmégmég.

Aranyom, aki itt "putris rikácsolós szőrszálhasogató cigányasszony", az te vagy egyedül (hogy téged idézzelek). 22 évesen megmozdulni büdös, és cirkuszolsz a még több pénzért.

Egy elkényeztetett, lusta kis pi..cha vagy, fog még pr meglepetés érni az életben.

4 éve felnőtt vagy és nagykorú: ha nem elég a zsé, menj át levelezőre és tartsd el magad munkával, ahelyett, hogy másoknak cirkuszolsz érte. Hogy nem sül le a képedről a bőr ..

2018. jún. 17. 16:59
 12/19 anonim ***** válasza:
55%
"Most ne is haragudj, de ha szülsz gyereket, akkor vállald is a költségeit, amíg nem végzett a tanulmányaival" Majd amit én szükségesnek tartok, kiscsillag. És a szükséges nem azonos azzal hogy kinyalom a pi.csáját, és lakást tolok a se.gge alá. Ne állítsd már be úgy mintha nagy áldozatot hoznál mert nem pénzelnek neked egy külön háztartást...
2018. jún. 17. 17:01
 13/19 anonim ***** válasza:
68%

" De nekem most egyetem mellett nincs időm dolgozni, kemény szakon vagyok, ezért fogok nyárra külföldre menni. És szerinted havi 25 ezer forint Budapesten mire elég? Lószarra sem. Sőt, a kontaktlencséimet alig képes kifizetni. Most ne is haragudj, de ha szülsz gyereket, akkor vállald is a költségeit, amíg nem végzett a tanulmányaival(ez egyébként törvénybe is van foglalva, 25 éves korig napoali tagozaton lévő diákot kötelessége a szülőnek támogatni).

Inkább te szégyeld magad, hogy sajnálod a gyerekedtől a pénzt. Akkor minek szülted meg?"

Akkor tegyük ezt rendbe a pici, ostoba fejedben, aranyom, mert nem érted:

1, NEM 25 ezred van, hanem 50, te írtad. Az egy hónapban királyi zsebpénz, ha már semmire nem kell költened, sem lakbéred, sem rezsid nincs.

2,El nem tudom képzelni, mi az a pokoli kemény szak, ami mellett nem lehet dolgozni ...

3,22 ÉVE tartanak el, és annak dacára, hogy négy egész éve felnőtt vagy, zsebpénzzel tolnak, te meg vered magad, hogy neked az kevés. Ez MESSZE TÚL MEGY az elvárható határon.

4, A szégyelld magad két l-lel írandó. Jegyezd meg szépen, és mélyen szégyelld el magad.

2018. jún. 17. 17:03
 14/19 anonim ***** válasza:
61%
Kérdező, milyen szakon vagy, ha megkérdezhetem? Mert hacsak nem orvosin, akkor egyenesen nevetséges ez a kifogás, hogy tanulás mellett nem tudsz dolgozni, sőt, házimunkát végezni sem. (Mellékesen hozzáteszem, hogy orvosi mellett is csomóan dolgoznak.) Én a jogi diplomámat munka és 2 kisgyerek mellett szereztem meg,szóval hagyjuk már. Nevetséges penzsóvár kis elkényeztetett ribizli vagy.
2018. jún. 17. 17:23
 15/19 anonim ***** válasza:
39%
Nem utalja a zsebpénzét előre az anyja egy huszonéves embernek.. úristen micsoda tragédia . A tizennégy éves keresztfiam meg nem zsebpénzért könyörög, hanem engedéllyel melózni fog. És nem késztetik rá, ő döntötte el. Most végzett az általánosban, de érettebb nálad kérdező.
2018. jún. 17. 17:55
 16/19 anonim ***** válasza:
13%

Az én anyám is szereti ha mindig neki van igaza és a dolgok az ő kedve szerint történnek, csak ő mindig szó nélkül utalja a pénzt és sokszor még plusszba vesz is dolgokat nekem.

Haggy rá mindent, maradj csöndben, próbálj a kedvében járni és a lehető legkevesebb időt vele tölteni.

2018. jún. 17. 19:20
 17/19 anonim válasza:
32%
Velem is ugyanez van, ezért én inkább csöndben maradok tanulok és dolgozok, hogy minél hamarabb függetlenedjek tőlük és ne menjen az állandó veszekedés meg megalázas hiába csinálok mindent jól. Kedvencem mikor megkapom hogy semmit sem csinálok, de azért égész nap elfoglalt vagyok nem megyek soha sehova csak tanulás és/vagy a munka....
2018. jún. 17. 20:51
 18/19 anonim ***** válasza:
54%

22 évesen anyádtól, apádtól várod a nem kevés zsebpénzt, fejenként. Nem is várod, elvárod. Ébredj fel királylány, az életben semmi sincs ingyen. A hátsód ki van nyalva mégis undorítóan beszélsz anyádról.

És nem, a nők nem változnak mind hárpiákká anyaként. Te sem fogsz nyugi, te már most az vagy!!!

Lányom 16 éves, diákmelózik, fiam lassan 18 ő is. Téged mi tart vissza?

2018. jún. 17. 21:29
 19/19 anonim ***** válasza:
78%

Kontaktlencse helyett viselhetsz szemüveget, az nem kerül havi szinten 6-7 ezer Ft-ba. Máris sokkal több pénzed lesz, ha nem kell folyadékra, egyebekre költened, és félre sem kell tenned azért, hogy megvehesd a következő fél éves adagot.

Hordj szemüveget, akkor lesz pénzed bulikára. A többire meg ráérsz akkor, ha magadnak veszed meg a dolgaidat.

Ha meg a hiúságod előbbre való, akkor így jártál. Rangsorolni kell, nem kaphatsz meg mindent, amit szeretnél.

(Igen, én is szemüveges vagyok, igen, én is lencsét hordok, és igen, én sem hordtam addig, amíg nem tudtam megvenni saját keresetből, mert anyám nem finanszírozta. Csak mielőtt belekötnél, hogy nem értelek meg. :D)

2018. jún. 18. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!